Prinssi tai prinsessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat ilmoittaneet odottavansa perheenlisäystä.

Kiihkeä keskustelu on jo levinnyt hallitsemattomasti joka suuntaan. On ehdoteltu tytölle ja pojalle nimiä, onniteltu sydänten kanssa, lähetetty pikku töppösiä ja riemuittu kuninkaallisen synnystä tasavaltaan. Ensi kertaa historiassamme istuva presidentti saa perheenlisäystä.

Vastapainoksi on muistutettu, että elämme tasavallassa, joten nuo prinssit ja prinsessat voi jättää pois. On myös muistuteltu sekä isän että äidin iästä. Ja mitä sitä yhdestä lapsesta kohkataan, kun maailmassa kuolee lapsia nälkään ja nälän aiheuttamaan heikkouteen?

Puolesta ja vastaan, minkä sille mahtaa. Tulevan lapsen vanhempien asema johtaa siihen, että asia on väistämättä julkinen.

Toisaalta on hyvä muistaa, että lapsen saanti on ennen muuta presidentin ja hänen puolisonsa yksityisasia. Heillä on oikeus asettaa rajat sille, miten paljon julkisuutta he haluavat. Hyväntahtoinenkin intoilu voi rasittaa kohdehenkilöitä, pahantahtoisesta puhumattakaan. Aina kun on myös niitä, jotka sydämensä mustuudesta tuovat esiin pimeimmän puolensa tuotoksia.

Maailmassa on hirmuinen määrä kärsiviä lapsia, se on totta. Heidän osansa ei kuitenkaan hetkahda puoleen eikä toiseen sen mukaan, iloitaanko tämän yhden lapsen odotetusta syntymästä vai ei. Ei ole keneltäkään pois, jos hänelle toivotaan onnea ja siunausta koko elämän taipaleelle.

On vaikea kaikilta puolin kuvitella, millaista on elää olojamme ajatellen superjulkkisten lapsena. Luotan siihen, että Jennillä ja Saulilla on kykyä antaa lapselleen hyvät eväät elämää varten. Tällä en tarkoita vain aineellista puolta.

Jumala siunatkoon tätäkin pientä!

 

3 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Mielestäni uutinen on pelkästään positiivinen ja iloinen vaikka samalla täytyy raadollisesti todeta, että se tulee näyttelemään myös isoa roolia tulevissa pressanvaaleissa ollen varsin vaikuttava ja vahva vaalivaltti Saulille.

  Ellei tähän asti ole ollut selvää, että Sauli valitaan jo ensimmäisellä kierroksella, niin nyt on. Ja se on pelkästään hyvä asia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  ”Ensi kertaa historiassamme istuva presidentti saa perheenlisäystä.”

  Tuo on totta – ja samalla pelottavaa: mihin suomi-laiva onkaan ajelehtimassa, kun presidenteiksi valitaan nuorukaisia? Kekkonen oli tietysti tässäkin suhteessa poikkeus: viriliteetti kasvoi yhtä jalkaa vallan kanssa ja naiset nuorenivat. Useinhan nuo korreloivat positiivisesti keskenään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   ”“Ensi kertaa historiassamme istuva presidentti saa perheenlisäystä.””

   Näin ihan virallisesti, mutta kukapa noista Urkinkaan tekosista satavarmasti tietää? Sylvin kanssa muita ei liene kuin kaksospojat Matti Ja Taneli, mutta varmuudella kuitenkin tiedetään, että on Urkillakin ollut neljännesvuosisadan kestäneen valtakautensa aikana useampi sarka, mihin kylvää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Marja-Sisko Aalto

  Pappi, rovasti, kirjailija, entinen kirkkoherra Imatralla ja sitten tuomiokapitulin notaari Kuopiossa, nyt eläkemuorina. Ihmisen ja uskon puolesta. Sattuneesta syystä sydämellä monet asiat, vaikkapa eri tavoin siipeensä saaneet ihmiset. Vapauteen Kristus vapautti meidät!

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit