Piispat ja Eero Junkkaala pois tieteiden pelikentältä, peli on viereisellä kentällä!

Piispojen lausunto ”tieteiden lahja” , joka julkaistiin viime vuoden loppupuolella on monelle papillekin puolustusargumentti perustella uusia raamatun vastaisia käsityksiä ihmisyydestä ja Jumalan tahdosta.

Kieltämättä piispat ovat opintojensa aikana kohdanneet  nykyisen naturalistisen tulkinnan ja kietoutuneet siihen hyljäten raamatulliset totuudet.

Uskon ja tieteen välistä suhdetta kuvataan hyvin oudosta näkökulmasta .

Usko pelastaa maailman ,ikäänkuin kollektiinen usko tieteeseen lopulta pelastaisi ihmissielut.

Tiedevastaisuus-vasta-argumetti vailla pohjaa jo historiankin valossa.

Uskonnon ja tieteen yhteys, vuoropuhelu, ilmeisesti tarkoittaa että raamatun ilmoitusta voidaan muuttaa , jos tieteelliset lausunnot vaativat sitä.

Ei uskonnolla ole mitään sijaa tieteenharjoittamisen kanssa ,vaikka piispojen lausunto yrittää syleillä sitä.

Lausunnossa todetaan  että kirkko on avoin tieteen tutkimus tuloksille , joka on täysin absurdi lausunto koskien tiedettä , joka on mahdoton todistaa (esim. evoluutio) , joka kuvastaa lausunnon laatijoiden ymmärtämättömyyden tiedettä kohtaan. Tieteen pelikentällä yksi luovuttamaton pelisääntö on kriittisyys , jos se unohdetaan niin on vaara että maailmankuvamme ja kuva ihmisyydestä muodostuu , kuten esim. Islamilaisissa tai niissä maissa ,joissa ihminen ei ole arvokas, Jumalan luoma. Laborotorio-tiede,joka voidaan kokeellisesti toistaa on täysin eri asia kuin ns.tiede alkuräjähdyksestä,evoluutiosta ja kosmologisista väitteistä. Voidaan ottaa otantoja miltä lähi vuodelta tahansa ”tieteen” lausunnoista koskien ” miljardeja vuosia” ja  huomata että joko ne on osoittanut vääriksi tai niitä ei ole pystytty ratkaisemaan tieteen alalla. Evoluution todisteita tulee jatkuvasti ” tämä todistaa evoluution”,joka kertoo enemmän halusta saada ihmiset uskomaan. Huipputieteen yläpäässä tiedemiehet ovat paljon ymmärtämättömiä ihmeellisen Jumalan luoman maailman ja Jumalan kuvan ,ihmisen tutkimuksen  edessä ja kysymykset kasvavat mitä enemmän tutkitaan  ja kertovat suuresta suunnittelijasta ,jonka työn jälkiä voidaan tutkia ,mutta paljon jää tavoittamatta. Piispojen lausunnossa usko humanismiin ja ihmisen älyyn on väärä tie kirkolle, sillä hullutuksen kautta on Jumala saarnauttanut pelastuksen ,jossa on Jumalan voima ,syntien anteeksiantamus ja pelastus  iankaikkisesta kadotuksesta

 1. Niin tarkoitin raamatun kielikuvia mm. vesìvarastoista jne. eli raamatun kirjoittajat kuvaavat tapahtumia meille omalla kielellä ,kuten mekin usein teemme , asian sisältö ja ymmärrys on se luu. No tuosta evoluutiosta vielä mitä sillä tarkoitetaan on tietysti se tärkein asia. Koko tarina on epäuskottava ,mutta jos sillä tarkoitetaan lajien sisäistä muuntelua niin sehän on selvä.Kysyn jos naamatusten tapaan ihmisen (aika harvoin tosin nämä tulee puheenaiheeksi)että kerro lisää ,mikä on uskomuksesi,koko tarina, sillä se että puhutaan fossiililöydöstodisteista yms. on täysin tiedepiirin tutkimusasioita. Minä tietysti haluan että oppilaitokset opettaisivat kaikkia maailmansyntyyn ja evoluutioon liittyviä tulkintoja, koska se kriittisyys on vähenemässä nuorison keskuudessa, joka käy ilmi siinä kun kysyy nuorelta lisää tai mihin hän perustaa näkemyksensä.Voi olla että tapaamme erilaisia ihmisiä, kristittyjä on paljon varsinkin vanhempia, joille luominen on ollut se mitä raamattu kertoo ilman spekulointia ja en nää että sitä pitää haastaa, eikä ne kyllä ole kiinnostuneitakaan mistään teorioista.Se taas mitä nuorisolle opetetaan ja puhutaan, josta meillä on ilmeisesti erilainen kanta, niin uskon että avoin opetus kaikista käsityksistä olisi se paras, koska nuoriso kohtaan sen joka tapauksessa.
  Ja tärkein se on sille nuorison joukolle jotka eivät halua seurata rippikouluikäisenä Jumalan tahtoa ja myöhemmin elämän kriisien keskellä joutuvat miettimään elämälle suuntaa niin silloin toivomus olisi että kirkastuisi ajatus että Jumalalla on elämälle tarkoitus. Puhtaan Darwinismin kautta ihmisen elämä ei näyttäydy kuin sattumalta ja vailla tarkoitusta vain yhtenä eläimenä .Joskus tutustuin koulusurmiin ja ne muutamat, joiden historiaa tutkin niin he olivat ajattelevia,syrjäänvetäytyviä nuoria ja olivat tutustuneet Darwiniin ja filosofeihin joiden sanoma ihmiskuvassa ei ole toivoa ja lohtua . Tiedän että monet seikat aina vaikuttaa, mutta toivoa ja uskoa Kaikkivaltiaaseen rakastavaan Jumalaan nykynuoriso tarvitsee ja haluaa suoria ja selviä vastauksia ajassamme , jossa vanhemmat tiedostamattaakin kasaavat lapsille paineita ja nuori vaikka ulkoisesti kehittyy ja kasvaa sosiaaliseksi, kuitenkin identtiteetti turvallisten auktoriteettien puuttumisten takia näkyy huonona itsetuntoa.
  Ps. Kirjoitin evoluutio teoriasta ja teistisestä evoluutioteoriasta kovin niitä erottelematta ja en tiedä onko teistisessä evoluutioteoriassakin erilaisia versioita.Onko Marko sinulla käsitys että viime vaiheet ennen ihmiseksi tuloa olivat apinan versioita? (Muistelen yhden luennon aikana Junkkaala hiukan vaivautui ja vältteli kovin yksityiskohtaisesti sanomasta tästä, kuitenkin tuli ymmärrys että apinasta on tultu muutamien versioiden jälkeen)
  Ps 2
  Kohta saan Marko sinut luopumaan makrotason evoluutiosta!
  (Kunnes taas olen ymmärtänyt väärin?)

 2. Samuel Pihkala. Noihin taivaankannen päällä oleviin vesivarastoihin uskottiin kyllä Suomessakin ihan kirjaimellisesti (vuoden 1701 virsikirjan mukaan). Ja kun moderni evoluution vastainen liike järjestäytyi USA:ssa 1960-luvun alussa, mukana oli myös niitä, joiden mielestä pitäisi ottaa ohjelmaan aurinkokeskeisen maailmankuvan kyseenalaistaminen. Raamatun perusteella. Tämän hetken yksi tunnetuimpia evoluutiokriitikkoja, Ken Ham, on myös pitänyt esillä sitä, että maailma Raamatun mukaan on noin 6000 vuotta vanha. (Kuten vanhojen Raamattujen aikataulukoistakin voi lukea). Ja että toisin ajattelevat evoluutiokriitikot ovat oikeastaan epäraamatullisia…

  On yleisesti tiedossa, että lajimme sukupuu on muutostilassa koko ajan, koska uusia löytöjä tehdään koko ajan. Nykykäsityksen mukaan sekä ihmiset että apinat ovat joka tapauksessa polveutuneet yhteisestä kantamuodosta joskus 7 – 8 miljoonaa vuotta sitten. Ja tämä tiedetään käsittääkseni fossiilien piirteistä, fossiilien esiintymiskerrostumien magneettisuudesta sekä geenien tiettyjen ominaisuuksien laskemisesta. Eli kyse ei ole spekulaatiosta.

  Moderni evoluutiotutkimus ei ymmärtääkseni tee tuota penäämääsi eroa mikro- ja makroevoluution välillä. Mutta kehotan Sinua vakavasti ottamaan aihepiiristä selvää yleistajuisen tieteellisen kirjallisuuden avulla. Ja lukemaan rinnalla Raamatun monia luomistekstejä. Minä voi siis hyvinkin olla väärässä. Mutta minulla ei ole kanttia kiistää sitä suurta tieteellistä yksimielisyyttä, mikä evoluution tiimoilta vallitsee. Samalla kun kristittynä pidän kiinni siitä, että Jumala on ja Hän on kaikkivaltias Luoja.

  • ”Nykykäsityksen mukaan sekä ihmiset että apinat ovat joka tapauksessa polveutuneet yhteisestä kantamuodosta joskus 7 – 8 miljoonaa vuotta sitten.”

   Ennen luomiskertomusta oli apinoita, jotka eivät Raamattua tarvinneet. Myöhemmin apinat kehittyivät ihmisiksi ja ymmärrys elämästä kasvoi. Jonkin ajan kuluttua, ymmärryksen lisäännyttyä, Jumala antoi ihmiskunnalle sanansa. Ihminen lankesi syntiin jne.

   Uskokoon ken tahtoo…..

 3. Puhekieli ja tiedekieli on eri asia, mutta se siitä.
  Teistinen evoluutioteoria on raamatun vastainen , teorian mukaan Aatami ja Eeva ei ollut ensimmäisiä ihmisiä ,vaan Jumala teki miljardeja vuosia ns koekappaleita ja viimein putkahti ihminen. Lue Marko Evoluution ihmemaassa ( matti leisola) ,jossa hän kirjaa vain 12 kohtaa raamatun kanssa ristiriidassa olevan evoluutioteorian.
  Toki teoria on naturalistinen tulkinta , mutta se että tiedepiireissä se olisi yksimielistä ei pidä paikkaansa. Ei raamattua kannata yrittää tumpata johonkin teoriaan. Jumala ei tarvitse edes kuutta päivää luomiseen sillä Hän on kaikkivaltias,jonka vallan Hän on antanut pojalleen ” Hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä”.
  Tiede ja totuus on eri asioita ja tiede ei sano mitään!

 4. …jatkoa edelliseen ..
  Luonnontieteelliset tutkimukset mitä Marko halusi peräänkuuluttaa , se sisältää monia asioita, joita ei voi niputtaa yhteen ja sanoa uskotko vai et.
  Ajatuksen tasolla on absurdia että teoria joka keksittiin ilman nykytiedettä ilman minkäänlaisia tutkimustuloksia pidetään edelleen uskonasiana, joka on suurempi fakta kuin se mitä me havaitsemamme ja tiedämme nykyvalossa .

  Teistisen evoluutioteorian kannattaja puhuessa raamatusta, puhuu eri tulkinnoista ja eri luomiskertomuksista ,mutta evoluutioteoria on kiveen hakattu totuus , joka määrittelee sinun älykkyysosamääräsi, koska eihän fiksu ihminen voi vastustaa yleistä ” tieteen yksimielistä totuutta ”

  Viisaat filosofit on sanoneet että jos luominen hyväksyttäisiin, niin se mullistaisi koko yhteiskunnan elämän ja moraalin, mm. abortti ja eutanasia täytyisi muuttaa.

  Poikkeuksetta kun tiededebatti käydään luomisen uskovan tiedemiehen ja evoluutioon uskovan välillä , siitä seuraa se että evoluutioon uskova alkaa puhumaan Jumalasta, vaikka pitäisi puhua tieteestä.
  Ja tietysti vaihtoehtoja ja argumentteja ei ole puolustaa teoriaa, jolta sen lisäksi että puuttuu mekanismi, sitä on vaikea saada kuulijoille uskottavaksi, apinapiirrosten tai kehitysteorian vaiheiden kuvausten kautta ja joka johtaa viimein vähäisenkin tiedeargumetoinnin puuttumiseen.
  Näin kaikki Suomen evoluution puolestapuhujat toimivat (Valste,Enqvist,Räsänen ,Valtaoja jne.)
  Nämä kiusaavat tilanteet vältetään tietysti, sillä että ei osallistuta debatteihin ollenkaan oli järjestäjä kuka tahansa ja väitetään että ei voi keskustella (Jumala ja tiede ei sovi yhteen),ikäänkuin kristitty tiedemies ei voisi tieteestä keskustella ollenkaan.
  Rikhard Dafkins(ateisti evoluutiobiologi) kirjassaan ” sokea kelloseppä” argumentoi että ” eihän näin Jumala toimisi”, joka osoittaa sen ihminen ei pääse irti siitä ajatuksesta että Jumala on luonut sanallaan kaiken näkyväisen.

  On myöskin papin tai piispan suhde erikoinen siinä suhteessa evoluutioteoriaan, koska suhde tutkimattomaan Kaikkivaltiaaseen Luojaan Jumalaan pitäisi herättää pienuutta , ihmetystä, kiitollisuutta Hänen armollisuutta kohtaan ja yleinen tunnustus kristityillä ” tunnen suurta Jumalaa vain vähän”, mutta evoluutioteoria on kiistämätön fakta , jota ei voi kyseenalaistaa .Auktoriteetti on suurempi ,joku muu kuin Jumala ja se on humanismia, jossa halutaan ihminen nostaa yläpuolelle Jumalan.

  Meidän yhteiskunnan terveydenhuolto ja oikea hoito on suoraa seurausta lääketieteen kehityksestä. Se että useat lääketieteen keksinnöt ja löydöt (sydämen tahdistimet ja muut mekaaniset laitteet,lääkkeet,rokotteet) ovat uskon vahvasti löytyneet siitä syystä että tutkimuksia on ohjannut funktioiden etsiminen,suunnitelmallisuuden tiedostaminen ja sen takia juutalaiset ,joita on lääkärikunnasta joku 0.2% ,ovat kuitenkin saaneet 30% lääketieteen nobelinpalkinnoista.Tiedettä ei edistä että suljetaan valmiiksi mahdollisuus että olisi älykäs tekijä kaiken takana, vaan se jarruttaa tiedettä ,tästä esimerkki mm. roskadna,jota voi suurella syyllä sanoa 40 vuoden tieteen pysähdys, koskien lääketiedettä. Myös ne useat täysin mitään tieteellistä pohjaa olevat väitteet mm. surkastumista ovat vain ja ainoastaan ideologian uskomuksia, ei mitkään tulokset edes viittaneet niihin vaan menneisyydestä tehtyjä hypoteeseja ,olettamuksia ja kuka niitä voisi murtaa kuin totuus, siihen asti ne ovat tieteellisiä teorioita.Ihmisen käytös onkin hyvin epälooginen suhteessa esim. kun ihminen korjaa jotakin laitetta tai konetta, niin hän etsii toiminnallista häiriötä ja sitä ennen hänen täytyisi tietää miten laite toimii ja mikä on funktio eri osilla kokonaisuudessa, mutta kun ihminen tutkii vaikka ihmistä hän löytääkin sieltä turhia osia,evoluutio surkastumia,romuja, jotka ei sinne kuulu(umpilisäke hyvä esimerkki) ja näin ei edistystä tai ainakin se jarruttaa kehitystä. Myös luonnontutkimus viittaa ilmiselvästi älykkääseen suunnitteluun ja siinä ihmisellä on loputon sarka .Viime kesänä tuli suuri hillasato ja se oli kärpästen ansiota , jotka pölyttivät lakankukat,joten kärpäselläkin on tehtäviä luonnonkiertokulussa. Se suuruus mitä Jumala on luonut on sangen ihmeellistä, mutta se suurin mitä Hän on ristillä puolestamme tehnyt on jotain suurta ja ihmeellistä.Hän ei toimi kuten me ihmiset, jos me voitamme niin juhlimme samppanjan kanssa vaikka formuloissa,mutta Hän voitti synnin , Perkeleen ja kuoleman ja nousi ylös haudastaan ja ensimmäiset sanat ,raamattu kertoo tavattuaan Marian ” vaimo, mitä sinä itket” . Hän on kiinnostunut pienen ihmisen itkuista, jonka Hän haluaa pelastaa. Hän on erilainen!

  Lukuiset evoluutio väärennökset ovat jääneet elämään ja tekevät hallaa vieläkin joidenkin ihmisten uskomuksissa , jotka ovat ideologia rikoksia ja halua saada uskomaan ihmisen kehityshistoriaan.

  • Pihkala/ ”uskon vahvasti löytyneet siitä syystä että tutkimuksia on ohjannut funktioiden etsiminen, suunnitelmallisuuden tiedostaminen ja sen takia juutalaiset ,joita on lääkärikunnasta joku 0.2% ,ovat kuitenkin saaneet 30% lääketieteen Nobelin palkinnoista.”

   Lankeemusta ennen annettiin sanat: ”te tulette niin kuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.”

   Ihminen kykenee tänään esim. sydämen katetrisaation avulla avaamaan sepelvaltimotukoksia valtimo verisuonen kautta. Potilas voi palata muutaman päivän jälkeen operaatiosta töihin. Ennen näiden tukoksien yhteydessä kuoltiin tai jäätiin pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeelle. Lääketieteessä tehdään valtavia harppauksia.( ”Alkulima on kehittynyt ihmeellisellä tavalla toimivaksi kokonaisuudeksi miljardien vuosien saatossa”)

   Hyvä on monella tasolla opittu tuntemaan, ja uutta hyvää opitaan jatkuvasti lisää, mutta ihmiskunnan lankeemus on johtanut luomakunnan katastrofin partaalle (saastuminen, ilmastonmuutos), koska ihminen ei kaikesta viisaudesta huolimatta kykene hallitsemaan kaikkea, vaan ”mopo lähtee käsistä.”

   Tieteen kehitykseen voidaan uskoa monilla eri alueilla. Evoluutio tiede kuitenkin on vaikeuksissa monine väärennöksineen keskustellessaan konditionaalissa kaiken aikaa. Missä ovat lajien välimuodot? Spekulaatiot auttavat pohdinnassa? Eri lajit eivät edelleenkään risteydy keskenään.

 5. Näin on, 60-70 luvulla kun kylälle tuli ambulanssi hakemaan potilaan niin 50% potilaista henki i lähti ja puolet jäi sairaalaan makaamaan ajaksi jos toiseksi, mutta nykyään ambulanssi hakee vanhuksen niin sama vanhus köpöttelee seuraavana tai sitä seuraavana päivänä kylän raitilla. Fosiisiiliset polttoaineet on tietysti saasteiden muodossa ongelma, mutta niiden hyödyntämisen takia on myös pelastettu ihmishenkiä, että asia ei ole ihan yksinkertainen. Ja myös Arikassa jos fossiilisia polttoaineita oikein käytettäisiin voitaisiin pelastaa ihmishenkiä. Joka päivä Afrikassa kuolee yli 20.000 aliravitsemukseen ja myös sen syntiinlankennut muu väestön osa on unohtanut.