Peli poikki omassa puutarhassa

Peli_poikki

Peli poikki -mielenosoitus rasismia vatsaan kokosi Helsingissä 15 000 ihmistä. Mieltä osoitettiin myös muualla maassa.

Kansainvälinen media bongasi Peli poikki -tapahtuman. On hyvä, että tuohtumus rasismia ja vihapuhetta vastaan herättää kiinnostusta ylitse rajojen.

Kaikilla ei ollut mahdollisuutta olla kaupunkien keskustoissa lauantaina, mutta moni oli hengessä mukana somessa. Facebookissa vilahti muun muassa kuva Kouvolan Anjalasta, jossa omenapuiden katveessa osoitettiin mieltä: Peli poikki!

Hauska idea. Ei tarvitse poliisin lupaa mielenosoitukselleen, jos haluaa heiluttaa kylttiä somekuvissa. Mielenosoituksesta omassa puutarhassa olisi voinut hyvinkin olla kunnon someilmiöksi.

- Olli Seppälä -

Tunnustan, en osallistunut mielenilmaukseen, sillä olin ennalta sovitussa tilanteessa: mökkitien hoitotokunnan vesakkotalkoissa ojanpohjia koluamassa. Mutta ajatukseni olivat baderollien takana.

Kuva julkaistu luvan kera.

1 kommentti

  • Jorma Hentilä sanoo:

    Olin mukana, kuinkas muuten. Kaikki sujui rauhallisesti. Lasipalatsin nurkalla Mannerheimintien varrella oli poliiseja mellakkavarusteissa. Virkavalta oli siis varautunut mahdollisiin yhteenottoihin.

    Kansalaistorin pohjoispäässä oli 40 ihmisen vastamielenosoitus, jonka ämyrit oli suunnattu marssille lähdössä olleiden tuhantiseen joukkoon. Puhuja epäili, tiesimmekö edes, mitä vastaan ja minkä puolesta olemme liikeellä.

    Spiegel Online on eilisiltana julkaissut uutisen sekä kuvan, jossa ihmismeri täyttää Tuomiokirkon portaat.

    Ilmoita asiaton kommentti