Paratiisia maan päällä

Paratiisi oli maan päällä, vai oliko. Oli tietysti , kun Raamattu siitä kertoo! Mihin paratiisi hävisi? Raamattu ei kerro, että Jumala olisi sytyttänyt tuleen paratiisin ja hävittänyt sen pois. Paratiisista ajettiin asukkat pois ja siihen laitettiin portille vartiomies.

Mitä tapahtui ja mitä menetettiin ylkopuolelle jouduttaessa? No, he olivat ilman vaatteita eivätkä hävenneet! Tässä suhteessa ihmiskunta on osaltaan paratiisissa ainakin viidakoissa. Ja loput sitä sitkeästi harjoittelevat.  Jos mediaa on uskomista, niin on populaatioita joissa ollaan alasti eikä hävetä yhtään. Onko se nudismi sitten jumalallista?

Työtä ei tarvinnut tehdä. Puissa oli hedelmiä, joilla oli mahdollisuus elää kokopäiväisesti. Eiköpä maapallolta löydy paikkoja, joissa hedelmää kasvaa puissa niin paljon, että kättä ojentamalla voi noukkia elantonsa puusta. Sitten on myös toinen hedelmän noukkijoiden väki, joka noukkii toisen työn hedelmiä. Se hedelmän noukkiminen ei muistuta mannaa, joka pilaantui, jos noukki liikaa.

Sitten on syrjäytyneiden osasto, joka ei joudu koskaan tutustumaan työhön, kun joku ehtii aina ennen. Se on kuin Betesdan lammikko. Kun ilmoitetaan avoin hyvä duuni, niin siihen voi olla vaikkapa 50 hakijaa ja joku aina kokee sen, että toinen ehtii ensin.

Ihminen on siis tietävinään millainen on paratiisi ja pyrkii siihen keinolla millä hyvänsä, eikä huomaa, että tärkein asia jää huomiotta! Herramme käski viljellä ja varjella paikkaa, jossa asutaan. Kun ihminen alkaa värkätä paratiisia, piirustukset eivät tule Herramme pöydältä, vaan jostain muualta ja siinä ohessa tulee maa saastutetuksi ja hävitetyksi viljelemisen ja varjelemisen sijasta. Paratiisia on siis pieninä palasina siellä ja täällä, mutta jokaisella Jumalan luomalla palasella on sielunvihollisen kopio, joka saa aikaan hetken iloa, mutta jälkeenpäin pitkää porua.

Kirjoittaja

Lauri Lahtinen

Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L Lahtinen youtube.com

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan luetuimmat blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit