Papin osaamisalueet

Piispat ovat päivittäneet ja linjanneet taitoja ja ominaisuuksia, joita papilta edellytetään. Vaatimuslista on melkoinen mutta kaikki näkökulmat ovat perusteltuja. Olisi kiva kuulla, mitä ajatuksia tämä herättää? Puuttuuko jotain oleellista, onko jotakin liikaa?

Omasta puolestani innostusta herättää se, että papin toimenkuvassa teologinen ja hengellinen osaaminen ovat ykkösenä. Tämähän on periaatteessa itsestäänselvää, ja hyvä niin.

Puutteena tässä hahmotelmassa koen paimenuuden ja lauman johtamisen näkökulman niukkuuden. Kyllä se sentään mainitaan (yhteisönrakentaminen, vapaaehtoisten johtaminen) mutta olisin kaivannut vahvempaa painotusta. Minusta pappi on paitsi sananpalvelija niin myös laumansa paimen, jonka tehtävä on tietoisesti johtaa ja rakentaa Kristuksen ruumista. Myös moninkertaistamisen näkökulmaa olisi voinut ottaa esiin - siis sen, että pappi ei vain itse toimi ja johda vaan hänen tehtävänsä on valtuuttaa muita kuten Jeesus teki apostoliensa kautta.

Linkki asiakirjaan: https://www.epressi.com/media/userfiles/46460/1589802661/papin-ydinosaamiskuvaus.pdf

20 kommenttia

  • Juhani Ketomäki sanoo:

    Ne ovatkin yhtä tyhjän kanssa. Tyypillinen esimerkki täysin turhasta tuotteesta, jota harva edes lukee. Kesään mennessä se on jo unohdettu. Seurakunnat ovat lujilla koronan johdosta ja piispat kokoontuvat pohtimaan joutavuuksia.

    Ilmoita asiaton kommentti