Pääsiäinen piloilla!

 

Ruttopuiston rovasti ei vetänyt hernettä nenäänsä siitä, että  edellisestä postauksestani Myyrmäen kirkon ongelmallinen aprilli-pääsiäis-banderolli tulikin lunta tupaan. Tarkoitukseni oli vain entisenä Tuomiokirkkoseurakunnan työntekijänä ja samassa talossa tuomiokapitulin kanssa aivan liian kauan työskennelleenä juridisena henkilönä antaa vakava moite Alepan mainosta muistuttavasta  sekavasta viestinnästä. Siitä kuitenkin pahoitin mieleni, että minua itseäni epäiltiin täysin huumorintajuttomaksi tyypiksi, kun en tajunnut vantaalaisten hengentuotteesta tuon taivaallista.

No, OK, herneitä tuli lisää myös lankalauantaina, kun TV-apparaatin välityksellä yritin seurata Via crucis-näytelmää, joka näemmä Helsingissä on muuttunut vakavasta kärsimysnäytelmästä kevennetyksi viihdepläjäykseksi. Haukoin henkeäni, kun Jeesus Suomen pankin kohdalla tuomittiin kuolemaan ja vastaukseksi hän kajauttikin ilmoille tuonilmaisiin jo siirtyneen Kari Tapion hitti-iskelmän Kuin taivaisiin. Tämänkö takia 15.000 ihmistä oli kokoontunut pääkaupungin pimeille kaduille ja kujille korvat hörössä? Toisaalta: Jos tällaista ajanvietettä oli osattu tilata, niin sittenhän sitä saatiin oikein runsain mitoin…

En vaan tykkää siitä, että Jeesuksen totinen kuolema joutuu leikinlaskun kohteeksi, mutta ääni muuttuu ainakin meikäläisen kellossa oitis pääsiäisaamuna: Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi! Tämä on niin ihmeellisen ihana asia, että ihan väkisinkin alkaa pääsiäisnaurattaa! Siis toistan: Jeesuksen kuolemasta en kärsi vitsiä väännettävän, mutta se, että Jeesus voitti kuoleman, on mielestäni kaiken hauskuuden alku ja juuri: Jeesus elää – ja me saamme elää hänen kanssaan aina ja iankaikkisesti! Jee!

Haluankin tässä ja nyt julistaa pääsiäispilakuvakilpailun alkaneeksi.

Säännöt: Alla on 5 (viisi) ylösnousemusaiheeseen liittyvää lystiä kuvaa. Olen ne ihan omin pikku kätösin poiminut nettitiedonpuusta, antanut niille omavaltaisesti otsikot ja laittanut ne ihan summittaiseen kilpailujärjestykseen. Kommenttiosuudessa lukijat voivat antaa äänensä tykkäämällä jostakin kuvasta numero se-ja-se enemmän kuin muista. Toivoisin myös lyhyttä perustelua valinnalle (eli siis mikä nauratti ja miksi).

Bonustehtävänä voisit valita joukosta myös oman inhokkisi. Ja jälleen numero sekä pieni kuvaus siitä, miksi kyseinen kuva ei miellyttänyt, saati naurattanut.

Palkinnokseen kisaan osallistuja saa hyvän mielen. Tai pahan mielen. Tai sitten pelkästään vain mielen. Onpahan tässä kisassa siis edes jotakin mieltä. Mutta asiaan (lue: kilpailuun):

 1. STATUS OK (Apple osallistuu)
 2. JESUS SELFIE (Kirkko ja Kaupunki osallistuu)
 3. APRILL FOOLS (Doketismin kannattajien ehdotus)
 4. JEANSUS (Fingerpori osallistuu)
 5. PÄÄSIÄISPUPUN KORVAT (Ortodoksit osallistuvat)
 6.  Mietittyäni aikani päätin lisätä kisakuviin vielä yhden, sillä eihän roomalaisia sotilaitakaan sovi jättää kuvasta pois. Siinähän he tomerasti vartioitsivat hautaa. Olkoon kuva nimeltään HUOMENTA VAAN, POJAT!

 

 7 kommenttia

 • Päivi Huuhtanen-Somero sanoo:

  Yksinkertaisuudessaan pidän sanaleikkisestä numero 4:stä. ELI Jeansus -vitsistä.

  Kirkkko ja kaupunki -lehden kuvakertomus numero 2 esittää klisheisen Jeesus-hahmon poseeraamassa somessa. Viittaa somenarsismiin ilmeineen. Jotenkin tämä on vähiten houkutteleva kuva.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Elias Tanni sanoo:

  Mun mielestäni muuten sekä 2 että 3 ovat doketismia. Mutta hauskin on ehdottomasti tuo sovitusjuttu, olkoonkin vanha…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Päivi Huuhtanen-Somero sanoo:

  Roomalaiset sotilaat, kuva 6, ovat mukavia miekkosia. Kristuksen kantapään vilahdus on hauska yksityiskohta. En kuitenkaan aseta tätä parhaaksi; en myöskään huonoimmaksi.

  Pupukorva varjokuva on hauska oivallus. Vähän kulunut.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Päivi: Vähän kulahtaneitahan nuo kuvat ovat, kuten kuvaston kokoaja itsekin. Kuvat kiertänevät netissä maailman tappiin asti, ja pahoin pelkään, että meikäläinen myös. Mutta minkä postasin, sen postasin. Olkkoon tämä skaba jonkin sortin kestomuisto aprillipääsiäisestä 2018.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Löysin vanhoista kätköistäni vielä yhden aiheeseen liittyvän kuvan. Vaikka tämä kisa ei saanutkaan ihmisiä innostumaan vastaamisesta, niin olkoonpa tämä bloggaus sitten edes hyvä kokoelma ylösnousemusaiheisia pilakuvia.

  Niin, tuolle yllä olevalle kuvalle päätin antaa nimeksi YLÖS NOUSE NYT, POIKA!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121