Pääsiäinen – Jeesus

Pääsiäinen antaa realistisen käsityksen, kuvan, kirkon opin käsityksestä ja tarkoitusperästä meitä ihmisiä kohtaan. Siinä ei ole mitään Jeesus-ihmisen sanomasta meidän ihmisten samanlaisesta ihmisarvostuksesta. Jeesus, ” Taivasten valtakunta on sisäisesti teissä ”. Taivasten valtakunta on lähimmäisen rakkaus, jonka mentaliteetin,olemuksen, me kaikki ihmiset saamme syntyessämme tänne maailmaan. Valtion vuosikalenteri pitää perustua tähän samanlaiseen ihmisarvostukseen. Eikä kuten nyt kun kirkko valtio valtiona haluaa oppinsa mukaisesti saada kaikki ihmiset valtansa alle. Nikea 325.

Niin Jeesus. Nuori tyttö Maria synnytti pojan, kirkon opin jumalan, ja äidinmaitoineen kasvatti ja koulutti hänet yhdessä miehensä Joosefin kanssa. Poika sitten kasvaessaan mieheksi sai noin kolmekymppisenä sisäisen kutsun Korkeimman lähettilääksi. Kutsusta hän keskusteli perusteellisesti elämän kumppaninsa Maria Magdaleenan kanssa. He kumpikin ymmärsivät nahdolliset seuraukset, jotka sitten toteutuivatkin.

Ihmisten tasa-arvoisuus oli silloisessa yhteiskunnassa täysin tuomittavaa ja toiminta sen ja kaiken lähimmäisen rakkauden korostaminen aigeutti Jeesukselle kuolemantuomion. Jeesuksen toiminta-aika kesti useinpien tutkijoiden mukaan noin vuoden verran. Tällä hetkellä ei ole ainakaan julkisesti kerrottu oliko Mariala ja Jeesuksella omia lapsia.

Kirkon opin pääsiäisen vietto voisi sanoa olevan utopiaa. Pari esmerkkiä. Missä Jeesus eli haudasta noustuaan noin 40 päivää ilman että silloinen tarkka yhteiskunta ei tiennyt mitään. Sitten ylösnoustessaan taivaaseen istumaan isänsä oikelle puolelle jätti täysin heitteille rakkaansa Marian. Hän joutui sitten tutkijoiden mukaan jatkaakseen elämäänsä pakenemaan lastensa ?, läheistensä kanssa Ranskan Provenceen. Sieltä saattaa olla peräisin Maria Magdaleenan evankeliumi.

Kirkko voi luonnollisesti kuten kaikki muutkin uskonsuuntaukset täysin itse organisoida toimintansa kunhan se on vaan yhteiskunnan lakien ja säännösten mukainen.

Valtion vuosikalenteri pitää olla meidän kaikkien ihmisten ihmisarvoa kunnioittava.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Kovin on mielikuvasi kirkosta tummilla väreillä maalattu. Kirkkoon kuulumattomana minä en koe edes sellaista, mistä sinä nyt puhut: ”kirkko valtio valtiona haluaa oppinsa mukaisesti saada kaikki ihmiset valtansa alle”. Sinä ja minä tällaisina ulkopuolisina saamme tällaisella kirkon suuntaan kallistuneella palstalla ihan vapaasti kertoa siitä, mihin uskomme.

  Olet usein ennenkin tuonut esille Jeesuksen repliikin Raamatusta ”Taivasten valtakunta on sisäisesti teissä.” Oletkohan tietoinen siitä, että tuo käännöstapa, niin mahdollinen kuin se onkin, on uudemmissa käännöksissä saanut toisen ja asiayhteyteen sopivamman muodon?

  KR92 muotoilee Jeesuksen sanat seuraavasti ”Jumalan valtakunta on teidän keskellänne.”(Lu17:21)

  Tuo sinun sitaattisi ei liene suoraan Raamatusta, koska vain Matteus käyttää ilmaisua ”taivasten valtakunta” ja Jeesuksen repliikki on vain Luukkaan evankeliumissa. Mutta oleellisempaa on katsoa kenelle Jeesus sanansa kohdisti.

  ”Kun fariseukset kysyivät Jeesukselta” sanotaan Raamatussa yhtä jaetta aiemmin. Ei kai Jumalan valtakunta minkään opin mukaan fariseusten sisällä voinut olla? Jeesus kun puhui heistä aivan toiseen sävyyn. Mutta kun Jumalan valtakunta oli siinä voidellun kuninkaan arvovallalla muutaman metrin päässä edustettuna, ” Jumalan valtakunta oli heidän keskellään”.

  Kirkon ”virallisella”(?) palstalla muuten todetaan sama asia näin: ” Jumalan valtakunta on yksi Jeesuksen julistuksen pääkäsitteistä…Jeesuksessa se Jumalan valtakunta oli tullut lähelle, jota jo Johannes Kastaja julisti.” Asiallinen toteamus tuolla palstalla ”aamenesta öylättiin”.

  Jumalan valtakunnasta on Raamatussa monenlaisia kuvauksia, mutta kuninkaita vain yksi. Miten sinä suhtaudut sellaiseen tietoon, että tuo Jeesuksen johtama vallanpito tulee korvaamaan kaikki nämä ihmistekoiset? Nimittäin: ”Taivaan Jumala on pystyttävä valtakunnan, joka ei ikinä tuhoudu, eikä sitä valtakuntaa anneta toiselle kansalle. Se murskaa lopullisesti kaikki nuo valtakunnat, ja se pysyy ikuisesti.”(Dan 2:44)

  Ja tuon valtakunnan tulemisen myötä toteutuu myös mallirukouksessa mainittu seuraus: ” Tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa.”(Mat6:10) Hieno tulevaisuus, eikös vain?

Suni Reino
Suni Reino
Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.