Ota rokote - ateistin raamattutunti

Hyvä kristitty, ota rokote.

Raamatun jakeista lyhimmässä on vain kaksi sanaa: "Älä tapa". Tooran loppupuolella vaaditaan enemmän: "Kun rakennat uuden talon, varusta katto reunuksella. Ellet tee reunusta ja joku putoaa katolta, vastuu hänen verestään tulee sinun ja talosi kannettavaksi."

Jumala, johon uskot, ei näytä tyytyvän passiivisuuteen. Omissa toimissa pitää aktiivisesti estää onnettomuuksia jo ennakolta. Koronarokote on tämän päivän kaide katolla, se suojaa muitakin ihmisiä sairastumiselta. Kehottaahan myös Jeremian kirja "Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt." Ei kehota "Älkää toimiko sen kaupungin haitaksi - -", vaan toimikaa parhaaksi.

Lääkkeitä ei Raamatun kirjoittamisen aikoihin juuri tunnettu, mutta mahdoton on tulkita tätäkään lääkevastaiseksi: "Älä enää juo pelkkää vettä, vaan käytä vatsasi ja toistuvien vaivojesi vuoksi vähän viiniäkin." (1. Tim. 5:23)

Nyt leviävän valetiedon vastustamiseen ei aivan sopivia jakeita löydy. Tosin Johanneksen evankeliumi muistuttaa ettei pidä uskoa jokaista henkeä, ja Ilmestyskirja kieltää sekä lisäämästä että poistamasta mitään, mutta kumpikaan kohta ei liity maalliseen tietoon. Sopivasti kyllä osuu kohdalleen viimeksimainittu, koska valeuutisissa usein on mukana totuus mutta ei lainkaan koko totuutta.

Rokotehan on maksuton. Siitä on jokaisen papin helppo laatia analogia ilmaiseen armoon.

Katolaisille, ortodokseille ja vähän luterilaisillekin lopuksi: Totuus löytyy tieteellisistä tutkimuksista, mutta me maallikot emme todellisuudessa pysty sitä etsimään. Tarvitaan asiantuntija, joka kertoo mikä on tutkimustulosten kokonaisuuden merkitys ja miten ne on tulkittava. Vertaus on käytettävissänne, jos haluatte kertoa Raamatun suhteesta papistoon ja traditioon tai tunnustuskirjoihin.

Ota rokote, jotta vastuu jonkun verestä ei tule sinun kannettavaksesi.

 

116 kommenttia

 • Kalevi Kauppinen sanoo:

  Tulevaisuudessa on suurin huolen aihe se, että virus muuntuu niin, ettei rokoteteollisuus ei kestä perässä.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Tiettävästi koronavirukset muuntuvat paljon hitaammin kuin esimerkiksi influenssavirukset.

   Toki mitä enemmän saisi virusta pois kierrosta, sitä vähemmän sen evoluutiolle olisi tilaa. Siinä ei kylläkään Suomen rokotus paljon auta, vaan pitäisi saada rokotteita kehitysmaihin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ja jos niin käy, ketkä alkavat ns .taputtaa karvaisia käsiään?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Jaan yhden tiedeartikkelin, jos se tällä kertaa onnistuu: https://www.science.org/content/article/having-sars-cov-2-once-confers-much-greater-immunity-vaccine-vaccination-remains-vital

   Tässä käy ilmi, miten luonnollinen immuniteetti on rokotetta vahvempi. – On toki epäreilua, että me rikkaiden maiden edustajat olemme etuilleet köyhempiä tässä rokotus järjestyksessä. Mikäli oikein ymmärrän ilman rokotusta jääneiden, sitten sairastuneiden, mutta henkiin jääneiden suoja taitaa olla kuitenkin meitä rokotettuja parempi. – En ole lääketieteen asiantuntija, mutta oletan, etteivät kehitysmaiden ihmiset ole siten välttämättä meille uhka. Käsittääkseni myös aiempi tänne linkkaamani epidemologinen tutkimustulos antoi ymmärtää, että tarttuvuusluvut ovat korkeasti rokotetuissa maissa yhtä korkeita kuin matalasti rokotetuissa tai jopa korkeampia…

   Tämä puhuu jälleen sen puolesta, että olemme varsin monimutkaisen asian äärellä!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Tarttuvuusluvut ovat korkeasti rokotetuissa maissa yhtä korkeita kuin matalasti rokotetuissa tai jopa korkeampia.” Kuolleisuusluvut taitavat olla paljon merkittävämpiä seurattavia, kun tiedetään, että rokotukset suojaavat taudin vakavammalta muodolta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Prof Francois Balloux @BallouxFrancois This preprint is a bit of a bombshell.

   The results point to natural infection affording longer-lasting and stronger protection against infection, symptomatic disease and hospitalization due to the SARSCoV2 Delta variant than vaccine-induced immunity.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   > Tässä käy ilmi, miten luonnollinen immuniteetti on rokotetta vahvempi.

   Rokotteiden avulla saadulla ”keinotekoisella” immuniteetilla korjataan sitä epäkohtaa, että luonto ei ole oikeudenmukainen tavalla, joka istuisi oikeustajuumme. Epidemian hoitaminen siten, että annetaan ihmisten sairastua johtaa siihen, että vahvimmat säilyvät ja tauti niittää erityisesti vanhusväestöä ja heitä, joilla on jokin vakava perussairaus.

   Toki voidaan sanoa, että luonto ja evoluutio ovat aina perustuneet vahvimman säilymiseen. Tässä mielessä pandemian hoitoon valittava keino on arvovalinta. Meidän yhteiskunnassamme on valittu linja, jossa rajoittein ja rokottein yritetään suojata riskiryhmiä.

   > tarttuvuusluvut ovat korkeasti rokotetuissa maissa yhtä korkeita kuin matalasti rokotetuissa tai jopa korkeampia

   Koronatestien tekeminen vaatii rahaa, resursseja ja infrastruktuuria. Niinkin korkean teknologian maasta kuin Suomesta epidemian alkuaikoina testitikut lennätettiin lentokoneella ulkomaille analysoitavaksi. Nykyisin PCR-testien tekemiseen on välineitä useammassa suuressa kaupungissa. Itäisen Suomen testit taitavat edelleen matkata taksilla Helsinkiin.

   Se, että koko maailma ei pysty testaamaan samaa tahtia kuin rikkaat länsimaat ei tarkoita, että tartuntoja ei olisi.

   Pitää myös muistaa, että Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa elinajanodote on monessa maassa alle 60 vuotta, mikä vaikuttaa voimakkaasti niiden ihmisten määrään, joille koronaviruksen aiheuttama sairaus on iän puolesta kohonnut riski.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Manu on luultavasti oikeassa siinä, että sairastuminen tuottaa rokotetta vahvemman immuniteetin.

   Siitä ei tietenkään seuraa, että kannattaa jättää rokote ottamatta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Mikko Nieminen: ”Rokotteiden avulla saadulla ”keinotekoisella” immuniteetilla korjataan sitä epäkohtaa, että luonto ei ole oikeudenmukainen tavalla, joka istuisi oikeustajuumme. Epidemian hoitaminen siten, että annetaan ihmisten sairastua johtaa siihen, että vahvimmat säilyvät ja tauti niittää erityisesti vanhusväestöä ja heitä, joilla on jokin vakava perussairaus.”

   Onkin ollut hämmentävää seurattavaa, kun osa kristityistä on julistautunut koronarokotevastaisiksi ja siten suosineet ajatusta vahvimpien selviytymisestä.

   Jyrkät ideologiat toki sokeuttavat kokonaisuuksille, jolloin käy usein niin, että ideologiassa esiintyy sisäisiä ristiriitaisuuksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Toivonen sanoo:

  https://youtu.be/mwJAUGJy7NY

  Tuossa on näkökulmia taloudesta ja vapaudesta linkitettynä koronapolitiikkaan ja sulkuihin. Rokotettu ja rokottamaton ovat yhdessä huolestuneita kehityksestä. Muuten tuo ei suoraan liity rokotteisiin, joten vähän ulkokehälle menee.

  Se on itselleni tullut selväksi joka päivä tämän hässäkän aikana, että materiaalinen hyvinvointi tuottaa heikkoja ja epäviisaita ihmisiä, naiiveja ja laiskoja. Millainen kansa, sellainen johtaja.

  Olen sanonut alusta asti, että tämä tulee kaikkien silmille vielä ja on kasvavassa määrin tullutkin, kun havainnoin kansan sykettä ja kehityskulkua keväältä 2020 tänne. Silloin varoittavia ääniä oli melko vähän ja sain kaivamalla kaivaa vakavasti otettavien kommentaattoreiden kriitiikkiä ja iloitsin aina kun löysin viisaita analyyseja koronapoliitiikan kääntöpuolesta. Nyt niitä jo tulvii ja Euroopan kadut täyttyvät huolestuneista kansalaisista. Digijättien sensuurin padot ovat paineessa murtuneet, kun valtamedian ulkopuoliset kanavat täyttyvät ja kertovat siitä, mitä ei haluta kerrottavaksi. On siirrytty enemmän leimaamaan tasapainottavaa tietoa jakavia, joka vain syventää juopaa ihmisten välillä.

  Edelleen enemmistö luo tilannekuvansa katsomalla telkkariuutiset ja lehtien lööpit, jotka suoltavat kohta kolmatta vuotta jatkunutta propagandaa, mutta sitä mukaa kun valtion kontrolli alkaa tulla iholle, työt loppuvat, mielenterveys horjuu, kansan kahtiajakutuminen alkaa näkyä omassa lähipiirissä, eikä jatkuvaa tilannetta pääse enää pakenemaan vaan se on pään sisällä, alkavat ihmiset laajentaa ajatteluaan ja pohtimaan syitä ja seurauksia. Usein silloin on valitettavasti liian myöhäistä.

  Neuvostoliitossa oli hyvä olla kommunisti siihen asti kun enemmän kommunistit alkoivat lähettää vähemmän kommunisteja Gulagiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Se on itselleni tullut selväksi joka päivä tämän hässäkän aikana, että materiaalinen hyvinvointi tuottaa heikkoja ja epäviisaita ihmisiä, naiiveja ja laiskoja.” Minulle sinä olet esimerkki juuri tästä. Kun elämääsi kohtaa maailmanlaajuinen teveysongelma, jonka hallitseminen vaatisi sinulta pientä epämukavuutta, ’heikkoutesi, naiviutesi ja laiskuutesi’ tuottavat sinulta epäviisaita toimia, joita vielä suosittelet muillekin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Joni Toivonen: ”Digijättien sensuurin padot ovat paineessa murtuneet, kun valtamedian ulkopuoliset kanavat täyttyvät ja kertovat siitä, mitä ei haluta kerrottavaksi.”

   Olen huvin ja harrastuksen vuoksi tutustunut näihin ”valtamedian ulkopuolisiin kanaviin” ja niiden tuottamaan informaatioon, ja todennut kerta kerran jälkeen, että se on voittopuolisesti disinformaatiota. Suurin otsikoin esitetään raflaavia väitteitä ja uutisia, mutta kun väitteitä alkaa tutkimaan, ne paljastuvat tarkoitukselliseksi harhaanjohtamiseksi.

   Mielenkiintoisinta on ehkä ollut se, että kun näiden virheellisten väitteiden esittäjiä on huomauttanut asiasta, se ei ole vaikuttanut millään tavalla heidän käyttäytymiseen. He eivät yleensä korjaa millään tavalla suodatintaan, joka valikoi mikä on uskottavaa uutisointia ja mikä ei. Seuraavana päivänä tuupataan taas esille aivan samanlaista hölynpölyä oppimatta edellisestä mitään ja tarkistamatta yhtään mitä ollaan jakamassa.

   Mutta sellaistahan se fanaattisuus tuottaa muissakin yhteyksissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Puhuin vakavasti otettavista kriitikoista, joita valtamedia systemaattisesti sensuroi. Sillähän ei ole fiksulle ihmiselle väliä, mistä kanavasta tieto tulee. On valtamedioissakin silloin tällöin jotain asiallistan koronaan liittyvää, mutta pääasiassa se on räikeää vääristelyä, peittelyä ja liioittelua. Mm. valtavat mielenosoitukset sulkuja vastaan jäävät hyvin vähälle huomiolle, koska sellaiset eivät sovi tarinaan. Myös kaikki asiantuntijat, jotka puhuvat järkeä, pimitetään.

   Taidan olla Martin ja Anteron suosikkikommentoijia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Anna kun arvaan: valtamedia mielestäsi sensuroi pahasti myös ilmastonmuutoksen kiistäjiä, korkean kolesterolin terveyshaitat kiistäviä ja joidenkin muidenkin alojen marginaalissa olevia ajattelijoita?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Pirkanmaa STTI: ”Viimeksi kuluneen neljän viikon aikana 95 prosenttia (!!!!) vaikeasti sairaista potilaista on ollut t ä y s i n rokottamattomia. Rokotteen teho vakavaan tautimuotoon on hyvä kaikissa ikäryhmissä.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Lääkäri: paras immuniteetti saadaan sairastamalla tauti ja ottamalla rokotteet tai toisinpäin. Mieluummin tietysti jälkimmäisellä tavalla, koska tauti on tällöin todennäköisesti lievä. Joten tämäkin puoltaa rokotteen ottamista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Muistelen, että joku tiedeuskon (=tieteellinen lähestymistapa kokonaisvaltaisena maailmanselityksenä) omaksunut ajattelija on vakavissaan sitä mieltä, että lääketieteen kehityksessä ovat olleet myönteistä lähinnä kivunlievitys (anestesia) ja kirurgia. Sen sijaan muu osa modernista lääketieteestä olisi tehnyt valitettavan karhunpalveluksen lajimme evoluutiolle. Pitämällä heikompia ja vähemmän elinkelpoisia lajitovereitamme jatkamassa sukua.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Toivonen sanoo:

  Kannattaa tutkia tilastoja. Laitoshoidon ulkopuolelta tehohoitoon tulevia ihmisiä, joilla terveydentila ei estä rokottamista on ollut mitätön määrä. Media luo mielikuvaa, että täällä pyörii rokottamattomia ympäriinsä, joiden vuoksi sairaalat täyttyvät ja korona leviää.

  Alle kuukausi 1. piikistä ja alle viikko 2. lasketaan rokottamattomiksi, samoin kuin sairaat ja vanhat, joille ei voida antaa rokotetta.

  Kuolevia rokottamattomia siis riittää tuo marginaalinen määrä, vaikka rokotekattavuus olisi 99%. Suora kuolinsyy heilläkään kaikilla ei ole korona. Nämä tilastot tulevat julki ensi vuonna.

  Kannattaisi rokotuskattavuuden nousun asemesta toivoa sitä poliittista päätöstä, jolla joissain maissa koronasta on päästy tai ei ole aloitettu sitä ollenkaan. Rokotteilla ei ole päästy missään, eikä päästä, mutta poliittisella päätöksellä on päästy ja päästään missä vain.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   https://yle.fi/uutiset/3-12159986

   ”nyt sairaalahoidossa olevat nuoret ovat olleet perusterveitä, mutta rokottamattomia.

   – Heillä ei ole perussairauksia, mutta tulee silti koronan vaikea hengitysvajausmuoto. Keuhkokuvat ovat pahannäköisiä. Keuhkot ovat vaurioituneet pahoin ja niistä voi jäädä pysyviä jälkiä. Ja on jäänytkin, kertoo Jokisalo.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kannattaisi rokotuskattavuuden nousun asemesta toivoa sitä poliittista päätöstä, jolla joissain maissa koronasta on päästy tai ei ole aloitettu sitä ollenkaan.” Tansanian presidentti John Magufuli teki ’poliittisen päätöksen’, että maassa ei ole koronaa. Seuraukset olivat surulliset.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Meillä alkaa olla tilanne, että kaikki riskiryhmät on rokotettu ja kaikki halukkaat ovat rokotteen saaneet. On aika avata yhteiskunta.

   Ne, jotka eivät rokotetta ole ottaneet, toimivat omalla vastuullaan. Yhteiskunta ei voi loputtomiin estää ihmisiä toimimasta typerästi.

   Se tietysti harmittaa, että tehohoitoa kuormitetaan tarpeettomasti ja muiden sairauksien hoito viivästyy. Toisaalta ei tämä ole ainoa asia, missä jotkut kärsii muiden itsekkyydestä ja idiotismista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ne, jotka eivät rokotetta ole ottaneet, toimivat omalla vastuullaan.” Vastaavat kuitenkin itsensä lisäksi muidenkin terveydestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mikko Nieminen sanoo:

   Kun rokotukset tulivat, oli mielestäni hyödyllistä ja tarpeellista käydä niistä avointa kansalaiskeskustelua.

   Nyt noin vuosi myöhemmin meillä on tarpeeksi tietoa ja ymmärrystä. Iltapäivälehden kolumnistia siteeratakseni rokotevastaisen sössötyksen aika on ohi.

   Aina tulee olemaan joka asiassa joukko kiihkoilijoita. En näe hyödylliseksi yrittää takoa järkeä sellaisten ihmisten päähän, joilla ei ole kykyä ottaa sitä vastaan. Siinä menee kaikkien aika hukkaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Antero Syrjänen sanoo:

  Voiko koronarokote aiheuttaa lapsettomuutta tai syöpää? Asiantuntijat vastaavat 19 väitteeseen rokotteista

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008357909.html

  Ilmoita asiaton kommentti