Olli, Ville ja muut kaverit

Reiska ja Timo ovat Kuusankosken Shellillä kahvilla. Timo oli saanut tyttäreltään syntymäpäivälahjaksi Ville Haapasalon kirjan ja kehaisi lukukokemusta mainioksi. Reiska muistaa kuulleensa että Haapasalo nähtäisiin keväällä myös Kouvolassa.

- Juu juu, Kouvolan Sanomien verkkosivuilta minä sen luin, että ensi keväänä järjestetään jotkut Kirkkopäivät, minne se on tulossa, Reiska intoutuu.

Timo on ehdolla syksyn seurakuntavaaleissa ja nyt hän kaivaa taskustaan jostain mukaan tarttuneen lapun. Pinkillä pohjalla lukee suurin kirjaimin ”11. käsky: Tule Kouvolan Kirkkopäiville”. Lapun alakulmassa on nettiosoite, www.kirkkopaivat.fi.

- Jaa tähänkös se liittyy? Minulla on tämä jo pari päivää kulkenut taskussa mukana, mutta en ole ehtinyt perehtyä. Kaivapas Reiska se älypuhelimesi esille, ja naputtele tuo osoite, Timo pyytää ja antaa lapun Reiskalle.

Reiska tekee työtä käskettyä ja pian ruudulle ilmestyykin Kirkkopäivien logo, avoin ikkuna. Ensimmäiset esiintyjät on paljastettu ja Reiska napauttaa nimet esille.

- Kuuntelepas tätä Timoseni, uusi idolisi Ville ja Riku Rantala puhuvat aiheesta Kirkko ihan ulkona, Reiska ilmoittaa.

- Oho, melkoisen otsikon ovat menneet valitsemaan. Mutta kuka Riku Rantala, ei nyt sentään SE Rantala?

- Sepä hyvinkin, Madventuresista tuttu toimittaja ja maailmanmatkaaja. Näiden herrasmiesten lisäksi Kouvolassa nähdään myös Eero Huovinen ja Olli Rehn.

- Milläköhän ilveellä ne ovat Ollin onnistuneet varaamaan sieltä Euroopan parlamentin kiireiden keskeltä, Timo ihmettelee.

Reiska napauttaa puhelin kiinni ja hörppää kahvikupin tyhjäksi. Mielessään hän tuumii järjestäjäporukan olevan niin hyvissä väleissä yläkertaan, että kai ne väliportaatkin ovat hallussa. Ääneen hän kuitenkin toteaa Timolle vaimon jo odottelevan kotona ja kiittää kahviseurasta.

- No juu, eipä kestä. Lähdenpä minäkin tästä kotiinpäin ja käyn ihan koneella katsomassa että olisiko tuonne Kirkkopäiville jo lippuja myynnissä. Nehän on ostettava hyvissä ajoin!

Puhetta

Ville Haapasalo ja Riku Rantala: Kirkko ihan ulkona

Eero Huovinen ja Olli Rehn: Keskustelua elämästä, politiikasta ja uskosta.

Musiikkia

Romanimusiikin konsertti: Tuure Kilpeläinen, Anna Puu ja Suora Lähetys

Jaakko Löytty: 60-vuotisjuhlakonsertti

Ilkka Vainio: Ystävän Risti

Tee niin kuin Timo, osta lippusi nyt. www.kirkkopaivat.fi/liput

Kirjoittaja

Suvi Mononen

Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi

Kirjoittajan viimeisimmät blogit

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit