Olisiko Jeesuskin kompastunut Robert Mugaben lailla punaiseen mattoon?

No, nytkö se vanha norsu vihdoin kaatui? Ai pahus, näyttää selvinneen pelkällä säikähdyksellä.

Zimbabwen 90-vuotias despootti-presidentti Robert Mugabe on joutunut internet-pilkan kohteeksi otettuaan komeat lipat kotimaansa lentokentän punaisella matolla, joka oli aivan väärällä tavalla aseteltu…

Mahtoi olla jonkinlainen salajuoni yksinvaltiasta vastaan? On se kumma, että ympärillä hengaa 27 turvamiestä, eikä KUKAAN estä vanhusta kaatumasta. Epäpätevää sakkia kaikki tyynni. Niin hidasta, kömpelöä. Mistä heille oikein maksetaan? Vaihtoon vain koko lössi. Ensin rangaistus kaikille ja sitten kassan kautta. Vai ottaisinko niiltä nirrin pois, varmuuden vuoksi?

Näyttävä horjahdus horjutti Mugaben väitettä siitä, että hänen korkeasta iästä huolimattaan hän on terve kuin pukki. Onneksi löytyi 27 syntipukkia siitä viereltä. Ja lisää varmasti löytyy, sillä diktaattori tahtoo syynätä lentoyhtiön lisäksi myös muut turvallisuudestaan vastaavat tahot. Virallisen totuuden mukaan turvallisuustiimi jäi kiinni torkkumisesta työtehtävissä. Siitä ei puhuta, että Mugabe itse usein nuokkuu kokouksissa unen ja valveen rajamailla.

Mutta kyllä Mugabesta pukkiakin löytyy. Nimittäin sitä pukkia, joka toimii kaalimaan vartijana. Mugaben syytetään huijanneen äsken pidetyissä pressan vaaleissa, varastaneen varoja ja komentaneen väkivaltaan vastustajiaan kohtaan. Miljoonat zimbabwelaiset ovat paenneet ulkomaille politiikan sekasortoa ja talouden romahdusta.

Mutta mihin diktaattorin tiedotusministeri Jeesusta tarvitsee? No, tietysti vertailuun. Kaikessahan on kyse vallasta. Jeesuskin teki ihmeitä, mutta: ”Jopa Jeesus olisi kompastunut niin surkeasti aseteltuun mattoon, mutta Zimbabwen presidentti yllättäen pystyi keskeyttämään kaatumisensa itse”! Niin ihmeellistä on vain kommunismi.

Jeesus ei hallinnut voimalla tai väkivallalla, vaikka olisi niin voinut tehdä. Jeesus kieltäytyi maallisesta vallasta ja kunniasta. Mutta kyllä Jeesuskin kaatui, varmaan useammankin kerran. Tosin hänet oli ensin ruoskittu ja sitten määrätty kantamaan oman ristinsä teloituspaikalle. Punaista mattoa ei ollut, mutta herjailumielessä sotilaat laittoivat Jeesuksen päälle purppuranvärisen viitan ja päähän piikkikruunun.

Vallasta vapaaehtoinen riisuutuminen ei moniltakaan onnistu. Ihmeellisiä nämä vallan kahvasta kouristuksenomaisesti kiinni pitävät äijät: Rakastavat Hitleriltä opittua temppua syöttää kansalleen niin suuria valheita, että he nielevät ne helpommin kuin pienet totudenmuuntelut. Valehdellaan niin että korvat heiluvat, mutta itse uskotaan omiin satuihin kuin pässi suuriin sarviinsa. Toivoisin näiden pässien oppivan tajuamaan ajoissa  sen, että aika aikansa kutakin. Ennen kuin päätä leikataan.

 

Tuostapa voit itse päätellä, mitä todella tapahtui:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1423556818073.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_content=ipadweb.iltasanomat.fi%2F&utm_campaign=fb-share

6 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  90 vuotiaalle on kaatuminen sallittu. On hienoa, kun on iäkkäitä ihmisiä. Mitä henkivartioihin tulee, niin ei heidän tehtävä ole taluttaa ketään, vai olisiko? Jos olisi kuulunut aseen pauketta tai joku olisi rynnännyt presidentin kimppuun, niin silloin henkivartijat olisivat puuttuneet. Otsikossa olevaan kysymykseen ainut oikea vastaus on: Jeesus ei olisi kaatunut punaiseen mattoon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Juha: Pointti onkin siinä, että diktaattori yrittää pitää yllä (valheellista) käsitystä omasta terveydentilastaan. Näkeehän sen nyt sokea Reettakin, miten jäykin jaloin vanhus köpöttää portaissa. Ja tasaisella maalla jalat pettävät alta.

   Toki meilläkin on syytetty lakeerikenkiä kaatumisesta, mutta ei niitä kenkiä silti roskiin viskattu…

   Entäs sitten myytti Kekkosen viimeisten vuosien ”hyvästä” terveydentilasta? Minulle ainakin jäi vaikutelma, että kulisseissa pidettiin Urkkia pystyssä ja muut käyttelivät valtaa…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Minusta se vaikutti ikäisekseen hyväkuntoiselta, tosin ne juomat. Hän ei ollut juonut mitään laimennettua keskaria, vaan väkeviä. Hannu voi olla, että me oltaisiin sammuttu lentokoneeseen, jos oltaisiin otettu kuppeja samaan tahtiin kuin tämä päämies.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tjaah, siitäkö se kenkä puristikin? En tiennyt sitä. No, tipahtavathan meilläkin esim. ns. liikuttuneessa tilassa olevat lätkävalmentajat kotimaan kamaralla samaan malliin. Mutta eivät nekään sentään erota koko Leijona-miehistöä oman töpeksimisensä peittääkseen…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • sakari sarkimaa sanoo:

  Kaatuminen ei ollut aivan yhtä näyttävä kuin Pasi Nurmisella, johon Hannu viittaa, mutta Mugabe horjahteli pahoin jo portailla, ja taisi lopussa astua yhden tai kahden rappusen yli. Se tuskin oli maton vika. Taluttajaa olisi hänkin tarvinnut, mutta olisi siltikin voinut kaatua, jos oli pahasti tuiterissa. Mugabe aikonee johtaa maata vielä 100-vuotiaana, koska on presidenttiehdokas vielä 2018, ja valtakausi kestää viisi vuotta kerrallaan. Hän saattaa pantata maan jossain vaiheessa 40 vuotta nuoremmalle vaimolleen.

  https://www.youtube.com/watch?v=MYhNHa7o9ew

  AFP 6.12.2014

  Zimbabwea johtava Zanu-PF-puolue on valinnut jälleen kerran presidentti Robert Mugaben, 90, puolueen johtoon. Mugaben vaimo, Grace, 49, puolestaan valittiin johtamaan puolueen naisjaostoa, minkä katsotaan tarkoittavan sitä, että hän nousee Mugaben jälkeen puolueen johtoon.

  Tähän saattaa tosin vielä kulua aikaa, sillä Mugabe valittiin kokouksessa myös puolueen ehdokkaaksi vuoden 2018 presidentinvaaleihin. Mugabe tyrmäsi aikaisemmin tällä viikolla arviot mahdollisesta vallasta luopumisestaan ”typerinä ja idioottimaisina”.

  Mugabe on johtanut Zimbabwea sen itsenäistymisestä lähtien vuodesta 1980. http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/mugabe-petaa-vaimostaan-seuraajaa-zimbabwen-johtoon/ar-BBgqvCz

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Pappa pyllähti pehmeästi punaiselle plyyshille. Pinkaisi pian pois. Pyllähdys puhutaan puhki, päiväkausia, Papparainen päissään. Pitäisi peruuttaa potkut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121