Nissanilta merkittävä kädenojennus Sleylle

(Kuva: www.nissan.fi)

 

(Myöhempi huomio: Tämä blogi on aprillipila).

Nissanin uusin menestystuote Nissan LEAF kantaa nimessään suomalaisen lähetysjärjestön nimeä. Sley on tehnyt työtään Japanissa jo yli 100 vuoden ajan ja nyt siitä on annettu odottamaton ja ilahduttava tunnustus. Suomen Luterilainen evankeliumiyhdistys tunnetaan maailmalla nimellä The Lutheran Evangelical Association of Finland (LEAF). Nyt Nissan on osoittanut arvostavansa Sleyn eli LEAF:n työtä sijoittamalla järjestömme nimen uuteen sähköautoonsa.

https://www.nissan-global.com/EN/ZEROEMISSION/HISTORY/LEAFMY18/

 

Sleyn työntekijänä iloitsen tästä asiasta, mutta täysin yllätyksenä tämä ei ole aivan tullut. Oma väkemme toki tietää, että eräs entinen Sleyn lähetti eli Martti Turunen on edennyt lähihistoriassa varsin pitkälle Japanin yhteiskunnassa. Turunen integroitui täysin Japanin yhteiskuntaan ja muutti jopa nimekseen Marutei Tsurunen. Tsurusen suuri rakkaus oli Japanin lisäksi ekologisuus ja luonnonmukainen maatalous. Tsurunen on pitänyt ensimmäisen ylähuonekautensa merkittävimpänä saavutuksena sitä, että hänen ajamansa luonnonmukaista maataloutta koskeva laki hyväksyttiin Japanissa joulukuussa 2006. Kyseessä oli Japanin ensimmäinen luomulaki.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Marutei_Tsurunen

 

Viime vuosina Sley on panostanut lähetystyössään voimakkaasti sähköiseen viestintään ja Internet-lähetystyöhän. https://www.sley.fi/toiminta/lahetystyo/toiminta-ja-maat/japani/

Tsurunen on seurannut tätä kehitystä ilolla ja vaikuttanut Nissaniin niin, että Internet-lähetystyömme symboliikka näkyy nyt myös uuden Nissan LEAF:n nimessä tunnuksella e mission (electric mission). - Tästä lyhenteestä on luettavissa kaksi tärkeää viestiä. Ensiksi kyseessä on tietenkin sähköisessä muodossa välitetty hyvä sanoma. Toiseksi symboli voidaan myös lukea yhteen kirjoitettuna 'emission' ja pikku zero-lisäyksellä (zero emission). Tällöin viestitetään puolestaan Luojamme ohjetta viljellä ja varjella tätä maailmaa, ja tehdä se tällä uudella päästöttömällä Nissan LEAF teknologialla!

En varmaan kirjoita kovin suuria ylisanoja, kun totean tällä hankeella olleen jo tietynlaisen hyvän voitelun. Nissanin LEAF-sähköauto on lajissaan Euroopan myydyin! Suomen myynnissä Nissan on tiettävästi luvannut pientä sponsorointia myös innoittajalleen Sleylle. En uskalla arvella numeroita, eikä Nissan-yllätyksessä ehkä vielä ole Sleyn talousvaikeuksien ratkaisuavain, mutta iloinen ja rohkaiseva signaali kuitenkin. - Hyvä Nissan ja hyvä Sley!!!

 

 

7 kommenttia

 • Leo Tihinen sanoo:

  Mukava juttu Manulta näin aprillipäivänä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Pari kolme milliä Nissanilta Sleylle niin talousvaikeudet ja taloushuolet olisivat ainakin joksikin aikaa ohitse, eikö niin?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Manu Ryösö sanoo:

  Olin eilen liikkeellä pienten koululaisten kanssa. Onneksi olin aamulla herännyt oma kepponen mielessä aprillipäivän todellisuuteen. Muuten olisin varmaan mennyt lankaan itsekin 😁. – Onnistuiko kukaan juksaamaan sinua?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Manu, olen – jälleen tai ainakin tämän kerran – samaa mieltä blogikirjoituksesi perimmäisen intention kanssa! 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Manu Ryösö sanoo:

   Nyt saattoi olla tavallista helpompaa😉… Huumori ylittää rajoja. – Yli tuhat lukijaa n. vuorokaudessa on minun blogilleni aika paljon.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Manu Ryösö
  Manu Ryösö

  Olen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen pastori. Työskentelen myös Inkerin kirkossa. Lue lisää: https://www.taivaallinenlahja.fi/manu-ryoso