Mitä tulikaan sanotuksi?

Kommentoin 20.11 Pekka Särkiön blogia: Virran viemänä harhaan.

”Odotan jo innolla seuraavia vaaleja, joissa Persut jyrää kaikki muut. En ole koskaan aiemmin ajatellut äänestää heitä. Nyt kuitenkin vasemmistohallitus tekee hartiavoimin töitä Perussuomalaisten hyväksi….. ”

Jopas osui kerrankin.

 1. Eihän minulla tuota kirjoittaessa ollut vielä mitään tietoa, tai ajatusta tämän päivän poliittisesta tilanteesta. Silloin keskusteltiin pelkästään sanavapauden säilymisestä. Jonka katomisesta Perussuomalaiset on kantaneet jo pitkään huolta. Osui vai niin jännästi tähän päivään tuo 12 päivää sitten kirjoittamani teksti. Vaikkei niillä oikeasti ollut mitään tekemistä keskenään.

  • Perussuomalaisten huoli sananvapaudesta on mielestäni jokseenkin vinoa. He haluavat erivapauden sanoa mitä vain haluavat.

  • Martti Pentti entäppä luteerilaasten, eivätkö he aikoinaan ainakin kohtuullisesti rajottaneet sananvapautta?

 2. En ole yhtään perehtynyt Perussuomalaisten kähinöihin sanavapauden suhteen.
  Jotenkin vain on sellainen mielikuva, että Islamin opin todellisesta luonteesta siellä oli kyse. Suomessa kun on muutamia asioita , joista puhuminen on käytännössä kielletty. Yksi on tuo, että Jumala selkeästi ilmaisee sanassaan, ettei hyväksy homosuhteita ja toinen on väite, ettei Islam ole oikeasti rauhan uskonto. Näitä esim. jos joku ottaa esiin, niin tiukat vastareaktiot saa ottaa vastaan.

  • ’Tiukat vastareaktiot’ kuuluvat sananvapauteen. Vapaus ei tarkoita vapautumista sanojensa seurauksista, niiden saamasta vastakaiusta.

  • Kolmas asia josta ei yleensä synny aitoa keskustelua on ne ristiriitaisuudet, joita voidaan helposti havaita kehitysopissa. Innokkaasti asiaan voidaan ottaa kantaa, mutta onko kyse silloin halusta ottaa huomioon se, että väite olisikin mahdollisesti sittenkin ja jopa oikea. Yleensä nämä keskustelut kehitysopista, luomisesta ja Islamista keskittyvät pelkästään vastapuolen mitätöintiin. Yleinen mielipide vain jyrää ne mielipiteet, joita enemmistö ei pidä oikeina. Näin ajaudutaan hyvin yksipuoliseen ja yleisen mielipiteen varassa olevaan ajatteluun. Kielletään selviä tosiasioita ja vaiennetaan ne, jotka niitä ottaa esiin.

   Kolmas ja ehkä hankalin keskustelunaihe on miehen ja naisen tosi valtava biologinen erilaisuus. Puhutaan sukupuolen vaihdoksista. Ikään kuin olisi mahdollista tehdä miehestä nainen, tai päinvastoin. Biologisesti sellainen täydellinen muutos on täysi mahdottomuus. Monia muita juttuja voi korjata, mutta entäpä luuston erilaisuus. Nyt sitten esitetään, että jokainen voisi noin vain itse päättää kumpi haluaa olla.

  • Sukupuolen korjauksista puhutaan, ei vaihdoksista. Ei siis tarkoiteta, että kukaan voisi noin vain päättää, kumpi on, mies vai nainen. Aiheesta saa tietoa, jos haluaa perehtyä tarkemmin.

 3. Ruotsin malli on varmasti tulossa myös Suomeen. Persut tuskin pääsee hallitukseen, vaikka voittavatkin seuraavat vaalit. Demokratia on seuraava joka kuolee, ensin meni kommunismi, sitten kapitalismi, nyt on menossa demarit.

  Heimokulttuurit nousevat kaikkialla, samoin nousee uuspakanuus. Seuraava maailmaa hallitseva ryhmittymä voisi olla jonkin tasoinen ihmiskunnan puolue, joka sanoutuu irti kaikesta menneisyyden tarkoista ja vapauttaa itsensä kaikesta, mitä perinteisiin katsomuksiin on kuulunut. Hyvä saattaa olla kohta paha ja paha hyvää, ahneudesta tulee kaikkein ihmisten hyve ja köyhyydestä tulee kriminaalia, joka ei kykene itse elättämään itseään keinoja kaihtamatta, niin saa mennä. Vahvimman oikeudesta tulee hyve ja riidat ratkaistaan taas avoimesti väkivallalla. Ei mitään uutta auringon alla. Fataali nihilismi saattaa olla seuraava maailman laajuinen elämän katsomus.

  ”Voi niitä, jotka liittävät talon taloon, yhdistävät pellon peltoon, kunnes ei jää enää tilaa ja te yksin asutte maassa!
  Minun korviini kuului Herran Sebaotin sana: Totisesti, ne monet talot tulevat autioiksi, ne suuret ja kauniit asujattomiksi.
  Sillä kymmenen auranalaa viinitarhaa on antava yhden bat-mitan, ja hoomerin kylvö on antava eefan.
  Voi niitä, jotka aamuvarhaisesta väkijuoman jäljessä juoksevat ja iltamyöhään viipyvät viinistä hehkuvina!
  Kanteleet, harput, vaskirummut, huilut ja viinit on heillä pidoissansa, mutta Herran tekoja he eivät tarkkaa, eivät näe hänen kättensä töitä.
  Sentähden minun kansani siirretään maastansa äkkiarvaamatta, sen ylhäiset kärsivät nälkää, ja sen remuava joukko nääntyy janoon.
  Sentähden tuonela levittää kitansa ammolleen, avaa suunsa suunnattomaksi; ja sinne menee sen loisto, sen remuava ja pauhaava joukko, kaikki sen ilonpitäjät.
  Silloin ihminen masentuu ja mies painuu maahan, maahan painuvat ylpeitten silmät; mutta Herra Sebaot on oleva korkea tuomiossa, pyhä Jumala on oleva pyhä vanhurskaudessa. Jes.5:8-16

Pekka Pesonen
Pekka Pesonen
En osaa olla huolissani kirkon kriisistä. Sisältyyhän jokaiseen kriisiin aina myöskin mahdollisuuksia. Yllättäviä käänteitä kirkkohistoriamme on täynnä. Odotan jotain hyvää tästäkin vielä tulevan. Luovana ja jääräpäisenä tyyppinä koluan kaikki vaikeimmat tiet. Helpommalla pääsisi, kun osaisi olla hiljaa, mutta kun en osaa. Kova pää on jo saanut monta kovaa kolhua. Luulisi niiden jo riittävän. Verovirkailijan ura on takana ja siitäkin uskaltaa jo mainita. Eläkeläisenä ei näköjään saa sitäkään aikaan, mitä työelämässä sai, kun oven illalla sulki. Mitä kaikkea sitä on silloin ehtikään: puheenjohtamisia, , nuorisotyötä, lähetyssihteeri, raamattupiirejä, saarnoja ja Avioparitoimintaa. Siinä ehkä rakkaimmat vapaaehtoistehtävät. Kaikkea tuota ja paljon muuta on takana. Nyt kuluu aika näissä pohdiskeluissa. Eikä tiedä voiko edes itseään ottaa kovin vakavasti.