Minut on kastettu

1. Minut on kastettu Jeesuksen käskyn mukaan, Herralle annettu. Kunpa ei saisi kukaan minua vieroittaa laumasta Jeesuksen ja harhaan johdattaa luo vääräin paimenten.

2. Minut on kastettu lapseksi Jumalalle, kalliisti ostettu lain alta armon alle. Suo, että kaidan tien päivittäin valitsen ja arkityöhön vien valvovan sydämen.

3. Minut on kastettu uudeksi ihmiseksi, kasteessa saatettu Kristuksen jäseneksi. Suo, etten rikkoa milloinkaan saattaisi kasteeni liittoa. Varjele lapsesi.

4. Nyt kasteen armosta Sinulle, Herra, kannan, nöyrästi kiitosta. Suo, että aina annan ruumiini, sieluni sinulle kokonaan. Nyt aamen, apuni, valtias taivaan, maan.

 

Siionin virsi 168. Sanat Väinö Malmivaara vuodelta 1933.

23 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Jumalan tahto on että kaikki tuevat parannukseen, siis ei oe pelastusta ilman parannusta.

  Siis kun vauvakastetta ei löydy evankeliumeista niin ei se ole Jumalasta.

  Pietari sanoo selkeästi kuinka päästään sisälle Jumalan valtakuntaan:

  38 Niin Pietari sanoi heille: ”Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. 39 Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”(Ap.t.2)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen mikä on lupaus joka on annettu ”teille ja teidän lapsillenne”?

  Eikö tekemällä PARANNUKSEN ja ottamalla kasteen niin SAA…

  Siis ei tuota voi millään vääristää lapsikasteeseen eli ettei kastettava ITSE ensin tee parannusta ja ota kastetta

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tosi tyhmää keskustella toisten avauksessa tällä tavalla, joten lopetan ja sanon sori. Sinä Ari taklaat silloinkin, kun ei ole kiekkoa lähelläkään, se on ikävä piirre.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen eihän ”sokea” ”näe” missä kiekko on joten kun kuvittelet minun taklaavan niin kuinkahan on, onko vika minussa vai siinä että saat piston sydämeesi Raamatun Sanasta?

  Siis asiaa olisi keskustella voiko Pietarin sanoista puolustaa lapsikastetta, reilua olisi tunnustaa ettei voi, vai voiko?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Kimmo Jaatila näytä missä vääristelen Raamatun Sanaa?

  Vastaa sinä kuinka tuo Pietarin sanoma voidaan kytkeä lapsikasteeseen?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ville Hassinen

  Kuopiolaissyntyinen ja neljänkymmenen alkupuolella oleva seurakuntapappi ja sivutoiminen tutkijanplanttu. Aikansa Pohjois-Karjalan laulumaita kierreltyään olen palannut kotiseuduilleni vaatimattomien (ja niitten oekeetten) ihmisten pariin Savoon Kuopion kupeeseen seurakuntapapiksi. Kirjoittelen osin seurakuntatyön näkökulmasta, milloin sitten eksyn naputtelemaan pohdiskellen ja sukeltelen syvempiin uomiin.