Ministeri jäi kiitollisuudenvelkaan

Kirkollisministeri Räsäsen varsinaisella toimialalla nähtiin hämmentävä näytelmä viime viikon torstain ja tämän viikon maanantain välillä. Torstaina oli kuvaruudussa tiukkoja kantoja esittävä, viranomaistutkintaa vaativa ministeri ja hänen vieressään vaivautunut ja hämmentynyt poliisiylijohtaja, joka oli komennettu julkisesti nöyryytettäväksi. Perjantai-illan ajankohtaislähetyksessä oli  kuvaruudussa jämäkästi ja itsevarmasti, mutta ainakin ulospäin nöyrästi, esiintyvä poliisiylijohtaja sekä hänen vieressään hermostunut, puhetta pulppuava ja ympärilleen pälyilevä ministeri. Tuskin monellekaan oli perjantai-illan jälkeen enää yllätys, että maanantaina voittajana piinapenkistä poistuisi poliisiylijohtaja, ministerin pysyessä poissa parrasvaloista.

Ministeri on nyt korviaan myöten kiitollisuudenvelassa poliisiylijohtajalle, joka olemalla eroamatta ja pidättäytymällä heittämästä suoria piikkejä esihenkilönsä suuntaan antaa hänen nuolla haavojaan rauhassa.

Kuinkahan monta kompurointia on sallittu määrä? Seitsemän kompurointia vai seitsemänkymmentä kertaa seitsemän?

16 kommenttia

 • Muutamat asiaa julkisesti kommentoineet asiantuntijat ovat pitäneet ministerin toimia yliaktiivisina eli sellaisina, että hän on toiminut ennenkuin on perehtynyt asiaan. Aktiivisuus on usein hyvästä, mutta nyt se osui omaan nilkkaan. Ministeriltä voi odottaa malttia ja riittävää asiantuntijoiden käyttämistä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Joo Salme. Ei tosiaan tule ihan kirjanpitoa pidettyä lehtiuutisista, jotka ovat itselle vähemmän tärkeitä, joten en muista. Meille tulee Satakunnan Kansa, Kotimaa, ja Suomen Kuvalehti. On voinut olla joissain näistä tai sitten parturissa lukemissani muissa lehdissä. Ja jos ei oo ollut, mitä sil on vällii. Ministerithän saavat töpeksiä veronmaksajien rahoilla niin paljon kuin huvittaa. Virkamiehethän ne kaikesta kumminkin vastaavat.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Jaatila sanoo:

  Tämän viikon KD-lehdessä on hyvä taustoitus tälle blogikirjoitukselle. Se olisi kannattanut lukea ennen tämän kirjoittamista. Kyseessä ei ollut vain yksi tietokatkos, vaan poliisin toimet pidemmältä ajalta.

  Mutta Paaterolle annan kyllä saman tunnustuksen kuin blogistikin. Hän on tiukassakin paikassa toiminut korrektisti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sonja Ottavainen sanoo:

  Eduskunnan kyselytunnilla hiillostettiin Räsästä poliisiasioista. Opposition edustajien lisäksi myös hallituspuolueen kokoomuksen Ben Zyskowicz kyseenalasti Räsäsen ehdotuksen. Poliisikansanedustaja Tom Packaén (ps) pyysi kyselytunnin aluksi Räsästä arvioimaan omaa asemaansa ministerinä jupakan jälkeen. Räsäsen vastaukset herättivät myös Iltasanomien lukijoiden kommentoinneissa melkoista epäuskoa.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288626095370.html

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Ja sitten taas erotaan joukolla kirkosta, vaikka kysymys on poliisiasioista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Nyt ei tainnut kuitenkaan tulla kirkosta eroamisia. Kansalaiset taitavat olla tyytyväisiä, että ministeri hoitaa postiaan ja poliisiylijohtaja yhdessä ministerin kanssa pitää huolta poliisin toiminnan oikeellisuudesta.

  Ilmoita asiaton kommentti