Millainen on hyvä lääkäri?

Ihminen tarvitsee lääkäriltä kahta asiaa: ammattitaitoa ja huolenpitoa. Minulla oli aiemmin tapana puhua ihmisille näistä molemmista, sillä jokainen haluaa saada miellyttävän lääkärin, mutta sisimmässäni en kuitenkaan arvostanut huolenpitoa kovin korkealle.

Ajattelin, että sairastuessani haluan saada etevimmän lääkärin, oli hän sitten luonteeltaan millainen hyvänsä. Monet potilaat ovat samaa mieltä, mutta siinä he erehtyvät, kuten erehdyin itsekin.

A Doctor’s Guide to the Best Medical Care. (Lääkärin neuvo ja opastus parhaaseen lääketieteelliseen hoitoon.) Valitut Palat.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Täytyypä katsoa kun uudemmasta lehdestä mikä kyllä tullee luettavaksi kottiinki.

  Aatellen Ihmistä hyvin voisi huomata passaavan hoidon komplisoidussa vaivan näyssä arvostavan Ihmistä kokonaisuudessaan katsottavana. Helposti ajan kanssa käy eläväksi lähteä asiaa katsomaan turhan lääkinnällisesti.

  Toki vaivoja on mitä on syytäkin nopeasti lähteä korjaamaan mutta kun akuutista on päästy olisi aika uudelleen arvioon edellisen kanssa.

  • Täysin hyväksyn arvionne, ja kiitos palautteesta.

   Yksi vaihtoehto on katsoa blogissanne suurinta lääkäriämme, Jeesus Kristusta, jonka apu on parhainta mitä Ihminen osakseen voi saada Hänen Armossaan.

  • Väisänen: ”vaivan näyssä”

   Tarkoititko vaivannäköä? Jos tarkoitit, niin siinä tapauksessa tuon yhdyssanan yksikön inessiivi kuuluu: ”vaivannäössä”.

  • Kyllä, ajatus oli katsoa asiaa niin asiakkaan kuin hoitavan tahon kulmasta. Näin joskus yhteenmenevät sanat voi kirjoittaa erikseen. kun ymmärtää korostavansa tai muusta syystä.

   Nyt syntynyt oli kyllä ilman tarkempaa miettimistä kirjoitettu kommentissa.

   Aha, sanamuodostahan oli myös kysymys, käytän murreasiaa usein tarkoituksella, ja vahingossa.

  • Näky – näyssä
   Näkö – näössä

   vaivannäkö = ihminen näkee vaiva, tekee esim. jotain jonkun toisen puolesta.
   vaivannäky = näky taas on jotain ihan muuta, lähinnä asioita, jotka eivät ole todellisia vaan houreita, unia.

  • Jaha, kun katsotte koko lausetta voitte huomata siinä toivottavasti ajatuksen katsoa hoidoksi tullutta asiaa niin asiakkaan kuin hoitavan kulmasta yhteiseksi tulleeksi asiaksi.

   Toivottavasti seuraavaksi katsomme ”hoidoksi” tullutta sanaa.

  • Kuulemma esim. Porin Lääkäritalon tai Terveystalon lääkäreillä on myös pysäköintihallissa kalliit ja hienot urheiluautot.

Kirjoittaja

Mika Rantanen
Mika Rantanen
Teologian maisteri, uimamaisteri ja koulutettu hieroja.