Miksi Kotimaa.fi:ssä on kaksi kirjautumista?

Kotimaa.fi:n yläpalkin kohtaan Kirjaudu on ilmestynyt uusi toiminnallisuus.

Kun kirjautumista klikkaa ensin lukee Tilauksesi ja sen alapuolella Bloggaaminen ja kommentointi.

Uudistus ennakoi lähitulevaisuutta, jolloin sivustolle ilmestyy myös vain tilaajille tarkoitettua sisältöä. Se on tarkoitettu Kotimaa-lehden ja digi-Kotimaan tilaajille.

Digi-Kotimaa sisältää näköislehden ja verkkosivustolla tilaajille suunnatun sisällön.

Jatkossakin suurin osa Kotimaa.fi:n uutissisältöä on vapaasti kaikkien luettavissa. Sama koskee blogeja – niitä kirjoittamaan ja kommentoimaan pääsee omalla kirjautumisella, kuten tähänkin asti.

Kirjautumalla kohtaan Tilauksesi pääsee jatkossa (valitettavasti ei ihan vielä) lukemaan suoraan näköislehteä. Toistaiseksi se tarvitsee vielä oman kirjautumisen.

Syy kahteen kirjautumiseen on tekninen. Maksullisen sisällön tilaajatiedot toimivat eri järjestelmässä kuin bloggaamisen ja kommentoinnin rekisteröitymistiedot.

*

Maksullinen verkkosisältö on perusteltua, koska asiallinen ja luotetavava journalismi ei synny ilmaiseksi. Rahallisen tuen pyytäminen sisällön käyttäjiltä on tavallista eri medioissa maailmalla. Sitä kutsutaan tilaukseksi.

Ylläpito vetoaa kaikkiin bloggaajiin ja aktiivisiin kommentoijiin: ryhdy tilaajaksi, tule rakentamaan valtakunnallista kirkollista mediaa!

6 kommenttia

  • Hannu Kuosmanen sanoo:

    Tämän blogin varsinainen pointti on tässä: ”Maksullinen verkkosisältö on perusteltua, koska asiallinen ja luotettava journalismi ei synny ilmaiseksi.”

    Valitettavan usein näkee myös kirkollisissa Facebook- ja muissa somekeskusteluissa kommentteja, joissa todetaan, että ”valitettavasti uutinen on maksumuurin takana eikä sitä voi jakaa”.

    Ei siinä todellakaan ole mitään valitettavaa. Ei ole ilmaista journalismia. Kyllä ammattilaiset ovat palkkansa ansainneet, myös journalistit. Niin kuin ei pappikaan ilmaiseksi saarnaa. Valitettavaa sitä vastoin on se, että somessa kaiken kuvitellaan olevan ilmaista ja yhteistä omaisuutta.

    Kotimaan osalta en malta olla toteamatta, että lehden omistaja eli laveasti sanottuna kirkko voisi kyllä terästäytyä ja ryhtyä kehittämään lehteä myös taloudellisesti. Siis niin että siitä kehittyisi kirkollisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa ja journalismissa ihan oikeasti uskottava ja varteenotettava media – myös verkossa, jossa se nykyisin on lähinnä omituisten otusten kerho.

    Muuten olen sitä mieltä, että toisaalla verkkolehdessä päätoimittaja Mari Teinilä on harvinaisen oikeassa. Harvoin näkee näin itsekriittistä kommentointia myös median roolista kuin Marin kommentissa :

    https://www.kotimaa.fi/artikkeli/kommentti-jaita-hattuun-kansalaiset-ja-media-liikkumisrajoituksistakin-selvitaan/

    Siihen liittyen olen myös sitä mieltä, että tunnistautumisuudistuksen myötä Kotimaa voisi avata ainakin maksavien lukijoiden kommentoitavaksi edes pääkirjoitukset, kolumnit ja tällaiset toimitukselliset kommentit. On vähän hassua, että ne pitää erikseen linkata blogiin, jos niistä halutaan keskustella myös lehdessä eikä vain Facebookissa – minne muuten lähes kaikki merkittävä kirkollinen keskustelu on siirtynyt.

    Ilmoita asiaton kommentti
    • Olli Seppälä sanoo:

      Totta, Facebookiin on siirtynyt paljon merkittävää kirkollista keskustelua ja samalla keskustelu on kuplautunut. Harvalla on pääsyä kaikkiin porinaryhmiin tai kellokkaiden kaverisivuille. Tai aikaa niissä nuohoamiseen.

      Ilmoita asiaton kommentti
  • Pirjo Pyhäjärvi sanoo:

    Ja kaikki eivät halua liittyä Facebookiin.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Marko Sjöblom sanoo:

    Eivätkä kaikki halua tukea Kotimaa-konsernia.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Marko Sjöblom sanoo:

    Hannu Kuosmanen, en epäile Kotimaan tai minkään muunkaan kristillisen median journalistista tasoa. Itselleni on kuitenkin riittänyt kirkkoherranvirastoon tilattu lehti. Sen sijaan Kotimaan kirkkopoliittinen linja on omien havaintojeni mukaan jo kauan herättänyt hämmennystä, pettymystä ja protestimieltä ”kentällä”.

    Ilmoita asiaton kommentti