Kommentti: Jäitä hattuun kansalaiset ja media, liikkumis­rajoituksistakin selvitään

Kuva: Olli Seppälä

Jos liikkumisrajoitukset tulevat voimaan, saanko viedä koirani koirapuistoon? Kuuluvatko kukat välttämättömän palvelun piiriin? Voinko viettää ehtoollista?

Hallituksen esittämät liikkumisrajoitukset, jotka voisivat ensi vaiheessa tulla voimaan pääkaupunkiseudulla ja Turussa, ovat yksityiskohtaisuudessaan herättäneet tukun uusia kysymyksiä.

Nyt kaikkien kansalaisten median edustajat mukaan lukien pitäisi kuitenkin laittaa jäitä hattuun eli rauhoittua.

Vain heidän, joiden elinkeinoa ja toimeentuloa liikkumisrajoitukset entisestään vaikeuttaisivat, on syytä todelliseen huoleen ja kysymyksiin.

Keskeinen syy näin ankarien toimien esittämiseen on se, että pieni osa väestöstä ei ole noudattanut ohjeita. Enemmistö joutuu nyt maksamaan vähemmistön välinpitämättömyydestä.

Korona on vienyt Suomen ja koko maailman poikkeusaikaan. Tämän poikkeustilanteen soisi heijastuvan päivänpolitiikkaan. Opposition nokittelu hallituspuolueille lähinnä lisää koronaväsymystä. Perinteisen oppositio vastaan hallituspuolueet -asetelman sijaan tahtoisin kansalaisena nähdä paljon enemmän yhdessä toimimista yhteistä vihollista vastaan. Niin Suomessa kuin koko maailmassa.

Enkä vieläkään tiedä, voinko viedä koirani liikkumisrajoitusten aikana koirapuistoon. Pieniä ovat kuitenkin tällaiset murheet.

Lue myös:

Mitä olisi sielunhoito liikkumis­rajoitusten aikana? – Mahdollisuus kasteeseen tuli mukaan hallituksen esitykseen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.