Mikä kuohuttaa tänään, Suomi!

liikennejärjestelyt

Päivän sää 9.9.2015. Odotettavissa tänään kaikilla maa-asemilla vaihtelevaa säätä:

 • Jatkuvaa pakolaisvirtaa Helsingin ja Tornion suunnalla.
 • Kohoavaa verenpainetta Jehovan todistajien ja mielipidekirjoittajien taholta paljastuskirjan ilmestymisen ansiosta. Lisääntyvää kiinnostusta ns. karttamisoppia kohtaan.
 • Hiostava helleaalto iskee maan hallituksen suunnalta suoraan kohti ammattiyhdistysliikettä ja vähävaraista väestönosaa. Hallituksen porkkanavarasto on tyhjä, enää keppiä on jäljellä. Heikentyvää työmotivaatiota havaittavissa duunareitten leirissä, kun rehelliset lisätienestimahdollisuudet viedään, lomia lyhennetään ja eka sairauslomapäiväkin menee omaan piikkiin.. Paikallisten mielenosoitusten mahdollisuus otettava huomioon.
 • Helpottavia tuulahduksia tiedossa joittenkin katolilaisten parien tukalaan tilanteeseen Vatikaanin suunnalta: Paavi nopeuttaa avioliittojen mitätöimistä.

Loppuviikosta maahamme erehtyy poikkeamaan Intiaanikesä, mutta pian saanemme kuitenkin lausua suomen kielen kenties kauneimman lauseen, jota ulkomaita myöten ihaillaan: Alavilla mailla hallan vaara.

säätilat

 

1 kommentti

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Lainaan K24-uutista, joka on otsikoitu: Hallituksen työelämäkiristykset koskevat myös kirkkoa

  Hallitus kertoi eilen keinoista, joilla se haluaa parantaa Suomen kilpailukykyä. Keinovalikoima on herättänyt arvostelua varsinkin työntekijäpuolella

  Hallituksen esittämiä muutoksia ovat loppiaisen ja helatorstain muuttuminen palkattomiksi vapaapäiviksi. Lisäksi hallitus haluaa pienentää ylityökorvauksia ja tehdä ensimmäisestä sairauspäivästä palkattoman. Myös lomaoikeuden rajaaminen kuuluu esitykseen…

  …Hallitusten leikkausten on puhuttu kohdentuvan erityisesti julkiseen sektoriin ja kuntiin, mutta ne koskevat myös kirkon työntekijöitä, sanoo Jytyliiton kirkon sektorista vastaava lakimies Anne Sarvi.

  Sarven mukaan kirkossa on pidemmät lomat, mutta palkkataso on jäljessä kuntasektoriinkin verrattuna.

  – Paremmat loma- ja sairauspäiväedut ovat olleet yksi perustelu heikommalle palkkatasolle kirkossa. Jos tämä perustelu poistuu, tilanne heikentää entisestään kirkon alan kilpailukykyä muihin aloihin verrattuna. Pitkiä lomia on jo varsin ikääntyneillä. Lomien lyhentäminen saattaa lisätä sairaslomia ja vähentää halukkuutta työuran pidentämiseen.

  Sarven mukaan hallituksen kiristykset koskettavat erityisesti naisvaltaisia ja matalasti palkattuja aloja, kuten juuri kirkon alaa.

  – En tosin ymmärrä miten kiristyneet työehdot kirkon alalla lisäävät millään lailla Suomen kilpailukykyä tai tuottavuutta.

  Anne Sarvi on erityisen huolestunut siitä, jos hallitus lainsäädännöllä rajoittaa mahdollisuutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksella lakia paremmista työsuhteen ehdoista.

  Kirkon alan Ammattiliitto on Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry:n kirkon alan jaosto, joka edustaa muun muassa talous- ja hallintoalan työntekijöitä, erityisammattimiehiä, hautausmaa- ja puutarhatyöntekijöitä sekä ruokahuollon työntekijöitä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121