Mihin meitä valmistetaan?

Tekniikka kehittyy huimaa vauhtia. Kysymys kuuluu: Jos hyvän-ja pahantiedonpuu antoi viisauden, niin kumpaa nykytieto on? Hyvää, koska se kehittyy niin nopeasti? Pahaa, kun se tuo mukanaan ongelmia. Ei kumpaakaan, vain riippuu tietämyksen käytöstä? Muistan ajan milloin kauppojen ovissa oli iskulauseita. Täällä voit maksaa myös kortilla! Sen korttimöykyrän hankkiminen yritykselle ei ollut ilmaista ja siksi vain edistykselliset sen hankkivat. Nykyisin pitää kohta olla ilmoitus: Täällä voit maksaa rahalla! Olipa myös aika jolloin jossain oli ilmoitus: Vain 2 venäläistä kerrallaan.

Monet asiat näistä ovat pyörähtäneet ympäri! Nykyisin välillä todetaan, että venäläisiä käy liian vähän. Kun tulee laskun maksun aika eikä maksupäätettä ole heti näkyvillä me saamme tuskanhien. Jos en saisikaan maksaa kortilla , olen kassalle tultaessa muuttunut rahattomaksi ja siten maksukyvyttömien lisääntyvään kaartiin. Vuoroa odotellessa näkee moninaista toimintaa. Kun käytetään suuria seteleitä, kassan pitää tehdä ylimääräisiä toimia. Rahan pitää käydä hyväksyjän läpi, että se otetaan vastaan. Hetken olen siis rahanväärentämisestä epäiltynä, kunnes kone minut vapauttaa. Olettaen, että joskus saisin ihan omaan käteeni ison setelin.

Kortti on siis yleisin väline, siinäkin on moninaista käytäntöä. Välillä sitä pitää hangata kuin aladdinintaikalamppua. Joku vain vilauttaa siinä möykyrän sivulla. Mitä tämä kaikki merkitsee. Siinä, kun hipaiset kortilla päätteen poskea, niin tekniikan asiantuntija jonossa takanasi voi kopioida korttisi tiedot ja valmistaa itselleen rinnakkaiskortin. Kun ylpeänä painelen autoni kaukokäynnistintä osoittaakseni ohikulkijoille, minkälainen ajokki minua tottelee, niin näppärä kaveri kopioi koodin kaukosäätimellään. Samalla, kun arkeamme helpotetaan, ilmaistaan miten lakia toisin tulkitseva lähimmäisemme voi osallistua autoni lainaamiseen, tilini yhteiskäyttöön ym.
Saat ilmoituksen tietokoneeseen, että sinulla on vakavia virheitä kompuutterissasi ja nyt me tulemme ojentamaan oljenkorjen eikä maksa mitään. Luottavaisena ihmisenä päätän tarttua siihen korteen. Kone tekee ihmeellisiä asioita ja ilmoitta lopuksi. Viisitoista virhetta korjattu, mutta 476 jäi vielä vaivaamaan. Maksamalla vajaan kaksikymppiä, pääset tiedon alkulähteille, että asia toimisi mahdollisimman nopeasti, maksa luottokortilla, että merkintä näkyy heti eikä koneesi ehdi tuhoutua. Tämä toimi antaa vapaan visailun kaverille eikä hän jätä käyttämättä sitä. Miten suojaudun? Sakset, voi kun hyvä että fiskars keksi sakset, sillä saadaan maksukierre poikki.

Meitä valmistetaan siihen, että taho, jolta sinun pitää saada jotain, määrittelee millä keinoilla sen voit saada. Eli kai se on se siru, joka avaa tietonsa vain järjestelmän järjestelmälle. Onko tämä tulossa myös hengelliselle alalle? Olet olemassa, jos olet keskinormaali ja annat iloa ja viihdykettä. Olet olemassa, jos kuljet laveantien kaistaa. Siinä on myös ahdasmielisyyden kaista. Saat pitää mielipiteesi, kunhan et sano sitä, mitä Herran palvelijan pitää sanoa: Tämä lavea tie vie kadotukseen olipa kaistasi ihan miten leveä tai kapea tahansa, kun se perustuu ihmisten mielipiteille eikä pelastuksen peruskirjalle. Muistaako kukaan enää, että on erityinen kaita tie ja ahdas ovi, joka vie elämään?

17 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Nyky-tieto on pahaa, eikä täyttä toruutta tule ainakaan tiedotusvälineistä. Puolitotuuksia ja silkkaa valhetta on mitä saamme uutisista ja valtamediasta ammentaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jokaisella ihmisellä on oikeus hyvään maineeseen, kunnes itse sen jotenkin ryvettää. Jotenkin tuntuu siltä, että osatotuudet myyvät ja muokkaavat samalla ihmisten mieliä. Jos sitten joku perää oikeuksiaan oikeusteitse, kassa on vahvistunut sen verran, että kannattaa otta sekin riski. Media on riippumaton ja kontrolloimaton. Jos sitten JSN asioita pähkäilee, niin onko sillä todellista merkitystä, koska langettavakaan tuomio ei maksa mitään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Nykyinen US presidentti on ongelma poitiikan mestareille siksi, että hän käyttää eri kieltä. Jos äänestys olisi mennyt toisin, jokainen olisi huokaisuut , ettei tule suuria muutoksia. Politiikan piiristä tuleva johtaja toimii niinkuin politiikassa toimitaan ja silloin aina jätetään joitakin takaportteja auki, joista voi livahtaa. Liike-elämän piirissä ajatellaan suoraviivaisemmin mikä kannattaa ja mikä ei. Liikemies voi katsoa ongelmaa toisin silmin, hän ei ehkä huomaa ottaa kaikkien maailman johtajien mielipiteitä huomioon. Esimerkiksi Lähi-Idän asioihin täytyy olla lähes jokaisella merkittävällä johtajalla mielipide ja oikeus sanoa sanansa missä ikinä haluaa. Hämmentäviä kokkeja on liian paljon.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Käyttääkö Yhdysvaltojen nykyinen presidentti sitten liike-elämän kieltä? Luin juuri yhden hänen puheistaan. Minusta se oli populistisen oppositiopoliitikon kieltä. Mitä mieltä on käyttää sellaista valtion korkeimmassa virassa?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jos uskot Raamattua, niin toteamme yhdessä: Ei ole esivaltaa mutoin kuin Herralta.

  Biblian mukaan: P. Paavalin Epistola Roomalaisille 13 1. Jokainen olkoon esivallalle, jolla valta on, alamainen; sillä ei esivalta ole muutoin kuin Jumalalta: ne vallat, jotka ovat, Jumalalta ne säädetyt ovat. 2. Sentähden jokainen, joka itsensä esivaltaa vastaan asettaa, se on Jumalan säätyä vastaan; mutta ne, jotka vastaan ovat, saavat tuomion päällensä. 3. Sillä ne, jotka vallan päällä ovat, ei ole hyvintekiöille, vaan pahoille pelvoksi. Ellet tahdo esivaltaa peljätä, niin tee hyvää, ja sinä saat häneltä kiitoksen.

  Hän on siis Jumalan antama hallitsija Amerikalle ja meillä ei ole siihen paljon sanomista.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Hän on siis Jumalan antama hallitsija Amerikalle ja meillä ei ole siihen paljon sanomista.” Yhdysvallat ei ole monarkia vaan tasavalta. Niinpä ’Jumalan antama hallitsija’ ei ole kulloinenkin presidentti vaan maan äänioikeutetu kansa. Meillä suomalaisilla ei ole Yhdysvaltojen poliittiseen valtaan osuutta, mutta sananvalta meillä on.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Oletko sitä mieltä, ettei Jumalalla ole enää mandaattia täällä, kun on demokratia keksitty?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Mandaatti annetaan korkeammalta taholta. Jumala antaa halutessaan mandaatin maalliselle esivallalle ja ottaa sen pois halutessaan. Tämän voimme lukea Vanhan testamentin historiakirjoistakin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. @laurillahtinen

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit