MELKISEDEK
Heprealaisen gematriana tunnetun kirjainnumeromerkinnän alla on monin osin ollut mahdollisesti mesopotamialainen ja intialainen aritmetiikka ja tähtitiede, joka on muistiinmerkinnässään tuntenut mm. nollat ja myös paikkajärjestelmän aikoihin, jolloin keisari Asokan lähetyssaarnaajat toivat intialaisen viisauden Palestiinaan. Baabelissa ko. järjestelmä lienee tunnettu jo 2000 vuotta aiemmin ja sieltäkin sen ovat heprealaiset voineet adoptoida, ja uuttaa sisältöjä Tanachiin kun he ylipappi Esran johdolla toimittivat sen uudestaan 460-luvulla eKr.
Paikkajärjestelmä ja nollan tunteminen todentuu esim. seuraavassa: Melkisedekin 1. esiintymän kirjainten (vmlkjzdq) peräkkäiset numerot ovat 100 4 90 10 20 30 40 6 ja ilman nollia 149 12346. Kun nämä 8 numeroa kertoo jatkumona saadaan 4x9 = 36 x2 = 72 x3 = 216 x4 = 864 x6 = (36x144) = 5184 :2 = 2592 eli prekessiovuoteen liittyvät vaiheluvut 36,72, 864, 5184:2=2592. Kun ns. suuri prekessiovuosi (josta alempana tarkemmin) kokonaisluvuin on 25920 vuotta, on selvää, että nimi Melkisedek ko. muodossaan on gematrinen astronominen konstruktio.
Tämän voi todentaa myös heprealaisista sanonnosta 'autio ja tyhjä' tohu ve bohu :
Jos näet kirjoitamme Raamatun luomiseen liittyvät sanat tohu ve bohu peräkkäisiä kirjaimia vastaavin numeroin i l m a n nollia alkaen 'bohu' n loppu vav :sta (u) saamme sarjan 652 6 654. Jos nyt kerromme numerot sarjassa keskenään kertoen saatu tulo aina seuraavalla luvulla jne. aloittaen 6 x 5=30 ja 2x30=60, 60x6=360 jne., saamme luvut 30 360 2160 10800 ja 43200. Nämä luvut kuuluvat intialaisiin aikalaskelmiin ja 'tuottavat' näin nollat takaisin. Sarja esiintyy juutalaisessa numeromerkinnässä supistettuna esim. 3,6,36,216,108,432 tai 2,12,72,144,72, 432.
Melkisedek voidan lukea myös Kuninkaani Jupiter (Zedeq=Jupiter hepreaksi) Merkillepantavaa, että yllämainittuun suureen prekessiovuoteen (jonka aikana Pohjantähti piirtää näennäisesti 360 asteen ympyrän) mahtuu pyöreästi 2160 Jupiterin vuotta. Luku 2160, joka on vuosina myös prekessiovuoden 12 osa, liittyy monin eri tavoin myös Jeesus narraatioon. Jeesus oli ristillä 21600 sekuntia ja ristinkumien summa on 2160 astetta ja ssana Jalopeura la on 216...
Melkisedek on siis astronominen symboli, jolla 'ei ole isää eikä äitiä, ei aikojen alkua eikä loppua' Hän on siis kronoksen, ajan ja syklien symboli. Jeesus oli ylipappi tämän järjestyksen mukaan eli Jeesus tunsi ja sovitti kalentereita Melkisedekissä ilmaistun precessio-keston mukaan. Joka oli yhtä kuin aurinkoprekession ns. suuri vuosi 25920 vuotta.
33 kommenttia
Seppo, otit esille tulkinnan Melkisedekistä. Esim. sivustolla (referenceworks.brillonline.com) todetaan: ”The West Semitic deity Zedek, ‘Righteousness’, is found in the Bible only in the personal names Melchizedek (Gen. 14.18; cf. Ps. 110.4; Heb. 5.6; Heb. 6.20–7.17) and Adonizedek (Josh. 10.1, Josh. 3), both Canaanite kings of pre Israelite Jerusalem.” Melchizedekin kuninkuus ja pappeus olivat ikuisia toisin kuin Adonizedekin, joka annettiin Joosuan käsiin.
Melkisedek ja Tzedek-planeetalle käytetyt nimet liittyvät toisiinsa, mutta ne eivät ole identtisiä. Näin toteaa rabbi Reuven Lauffer. Juutalaisessa tulkintatraditiossa (2Hen71-72) Melkisedek myös ajoitetaan kertomukseen ennen vedenpaisumusta. Eräs merkittävä yhtymäkohta hebrean tekstissä Melkisedekiin ja Aabrahamiin liittyy sanaan עֶלְיֽוֹן׃ el·yō·wn (Gen14:18). Samaa sanaa el·yō·wn käytetään myös kohdassa (VMo32:8). The Most High.
Flavius Josefuksen kirjassa Juutalaissodan historia, on myös Jeesus niminen pappi, ylimmäinen pappi, mutta ajallisesti puhutaan Jeesuksen kuoleman jälkeisestä ajasta. Tämä Jeesus pitää pitkän puheen kaupungin ympärille kerääntyneille kapinallisille, tässä tapauksessa idumealaisten joukoille, jotka olivat tunkeutumassa kaupunkiin. Idumealaiset kapinalliset kuuluivat Herodeksen kotiväkeen, ja muiden kapinallisten kanssa he syyttivät papistoa maan kavaltamisesta, eli luovuttamisesta Roomalle ja tämä pappi, Jeesus, toppuuttelee heitä ja vakuuttelee, että tällaista ei ole tapahtunut, he eivät ole luovuttamassa maata roomalaisille.
Toinen ylimmäisistä papeista oli Ananus ja kapinalliset tappoivat niin Ananuksen kuin tämän Jeesuksenkin. Kirjassa on Jeesus nimisiä henkilöitä muitakin, mm. yksi kapinallisten päällikkö oli nimeltään Jeesus, ja siitä pääsemmekin johtopäätökseen, että melkein voidaan sanoa, että Jeesus surmasi Jeesuksen.
Kristillisesti Ananus tunnetaan pahana pappina, koska on kerrottu, että hän ei pitänyt Jaakobista, erään lahkon johtajasta, joka tunnetaan myös vanhurskaana, ja tapatti hänet ja siitä kapinalliset lopullisesti raivostuivat.
Ismo, yleensä kristillinen kirkko ja teologit ovat todenneet, että astrologia on kristillisen uskon kanssa kilpaileva ja sen vuoksi torjuttava tai yhdentekevä oppisysteemi. Me emme tarvitse sitä emmekä usko tähtien tai planeettojen kertovan/määräävän kenenkään tulevaisuutta.
Tässä tapauksessa ero astrologian ja astronomian välillä (tai tieteen ja taikauskon välillä) on kuitenkin hiuksenhieno ellei olematon. Ensinnäkin siksi, että Raamatussa mainitun historiallisen henkilön väitetäänkin olevan ”gematrinen astronominen konstruktio” eli symboli jostain ihan muusta syystä kuin historiallinen ja kieliopillinen tekstin tutkimus sanovat. Toiseksi siksi, että sinänsä näppärissä selityksissä liikutaan sujuvasti usean eri uskonnon ja villien spekulaatioiden välillä. Se puolestaan tekee tulkinnoista mahdottomia todentaa muuten kuin uskomustodellisuudessa. Tämä ihan näin uskonnon ammattilaisen huomiona.
Pelkkä hienojen tai tieteellisten käsitteiden käyttäminen ei tee mistään tekstistä tieteellistä. Teologisessa tutkimuksessa on jo kauan sitten noteerattu, että esimerkiksi Ilmestyskirjan tulkinnassa kannattaa huomioida lukusymboliikka ja Vanhan testamentin maantieteessä noudatetaan nykyisestä maantieteellisestä ajattelusta poikkeavaa ”logiikkaa”. Sen sijaan Raamatun tekstien tulkinta jostakin gematrisesta systeemistä käsin on ihan muuta. Se ei ole perinteistä kieliopillis-historiallis-hengellistä tulkintaa eikä historiallis-kriittistä tai jotakin muuta akateemista tutkimusta.
Juuri tuo ”hyppy”, jossa väitetään muinaisen uskonnollisen tekstin välittävän gematrian avulla tieteellistä tietoa on kyseenalainen. Se sopii kuitenkin täsmällisesti ns. uushenkisyydelle ja teosofisille systeemeille tyypilliseen ajatteluun. Se poikkeaa tällaisena sekä kristillisestä uskonopista että tieteellisestä ajattelusta. Käsittääkseni vastaavia näkemyksiä esiintyy myös islamin parissa. Siellä vain ajatellaan, että erilaiset nykytieteen käsitykset olisi esitetty jo Koraanissa.
Kristityt ovat aina tuominneet sen mikä on heille liian vaikeaa, he haluavat päästä helpolla pikku tarinalla, joka ei historiallisesti ole todenperäinen. Aikoinaan on voitu vahvemman oikeudella pakottaa ihmiset uskomaan, tai olemaan hiljaa, jos ovat eri mieltä.
Islamissa on vähän sama juttu, eli pakkouskominen, josta kieltäytyminen tai sen kritisoiminen tarkoittaa sitä, että he järjestävät helvetin tällaiselle uskottomalle, joka ei alistu ja maksa veroja ihan kiltisti.
Gematria on ihan mielenkiintoista, mutta minä naisena en tiedä, mitä käytännön hyötyä siitä on, me naiset keskitymme lähinnä arkisiin asioihin ja tosiasioiden etsimiseen erilaisten uskomusten sijaan. Lisäksi, on se minullekin vähän liian vaikeaa, en jaksaisi ryhtyä etsimään, että mistä nuo kaikki numerot tulevat. En osaa heprean kieltäkään , että voisin väitellä asian tiimoilta.
Mitä vikaa on helpossa, mitä hienoa on vaikeassa? ”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä että olet salannut tämän viisailta ja oppineilta mutta ilmoittanut sen lapsenmielisille.”
Juualaisten silmissä Melkisedek, kun hänestä sanotaan, ettei hänellä ei ollut isää eikä äitiä liittyi arvattavasti siihen, että hänellä ei ollut sukuluetteloa. Ei päivien alkua eikä elämän loppua.Hänen kuolemaansa ei Raamatussa mainita. Melkisedek tuli siten juutalaisten silmissä ”ei-mistään.” (Heb7) ainakin omasta mielestäni sitoo kuitenkin Melkisedekin historiaan, vaikka hänen pappeutensa ei ollut leeviläisten pappeutta, vaan hänen pappeutensa oli iankaikkista, jolla ei myöskään ole loppua eikä alkua.
Raamatun teologian mukaan Melkisedek oli Jumalan säätämä pappi, eli ei Leeviläisen tai Aaronin järjestyksen mukaan (maallisen järjestelmän mukainen pappi), vaikka tosin ei kukaan voi olla Jumalan pappi ilman Jumalan synnyttämää kutsumusta. Ihminen ei itse voi myöskään ottaa papin asemaa Melkisedekin järjestyksen mukaan.
Kristus on myös Jumalan säätämän järjestyksen mukaan ylimmäinen pappi iankaikkisesti ja sellainen meille hyvin sopiikin, sillä on antanut iankaikkisen uhrin meidän edestä..(Papin tehtävä on uhrata kansan syntien edestä.)
On siis hyvä ymmärtää, että kaikki tämän maailman ”papit”, eivät ole Jumalasta. Mekisedek oli Korkeimman pappi, samoin on Kristus.
Ilmoita asiaton kommentti