MARS osa II

Katselin TV:stä ohjelmaa antiikin mahdollisista astronauteista ja se palautti mieleeni vanhan Raamattu-löydökseni, joka ehken kertoo uskoavaruuden olioista. Eli olkaapa hyvä: kertomus Genesis 6 jae 4 :
4 הנפלים היו בארץ בימים ההם וגם אחרי־כן אשר יבאו בני האלהים אל־בנות האדם וילדו להם המה הגברים אשר מעולם אנשי השם
4 1)The Nephilim were in the earth in those days, and also after that, when the sons of God came in unto the daughters of men, and they bore children to them; the same were the 2) mighty men that were 3) of old, the men 4) of renown.
Alkaen boltatusta kirjaimesta mim sanassa shem saadaan 13 kirjaimen skipein 6 kirjainta M A D M SH M
ja huomataan että els-salaus päättyy saman SH M sanaan kuin mistä on alkanutkin. Englantilaisella yo. käännöksellä et tee mitään, sillä numeroidut sanat ovat oikeasti 1) alaslaskeutuneet 2) ylösnousevat 3) avaruudesta 4) tulipatsaan.
Näin saadaan ensin tarkasti käännetyn teksti: Alaslaskeutuneet olivat noina päivinä maassa ja senjälkeen kun jumalien pojat tulivat ihmisten tyttärien luo ja ottivat vaimoikseen kaikki kauneiksi katsomansa. Nämä olivat ylösnousevia miehiä avaruudesta tuon tulipatsaan.
Ja muistanemme että Madm on yksi Marsin heprealainen nimi. Joten krypta selventää mistä tulipatsaasta oli kyse: madm ha shem = Marsin tulipatsas.
Kun saatu els 13:sta tuottama yhdistelmä madm päättyy vielä jumala eli elohjim sanan loppupäätteeseen -im els-sanassa shem, voimme ilman suurtakaan tuskaa lukea koodin sanaksi madim, joka nykyhepreassa kuten vanhassakin tarkoittaa – Mars planeettaa !

27 kommenttia

 • Sami Paajanen sanoo:

  ”Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita.” 1 Ms 6:4

  Biblia kääntää tämän sanan jättiläiset sankarit. KR38 ja KR82 taas kääntää tämän jättiläiset. Taustalla on sana nepilim, jonka merkitys on langenneet. 4 Ms 13:33 Kanaanin maassa asui näitä jättiläisiä. Septuaginta ja Vulgata kääntävät kyseisen hebrean sanan 1 Ms. 6:4 jättiläiset (gigantes).

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ’Jättiäinen ’ on nefilimejä koskien selkeästi väärä käännös,sillä nephilim johtuu heprean verbistä naphal joka merkitse yksinkertaisesti ’laskeutua alas’ (vrt ruotsin falla ner). ’Langeneet’ on manipuloivasti moralisoiva muunnos alaslakeutumiseta, vaikka suomessakin voi sanoa että lankesin liukkaalla jäällä nenälleni. Aikaansadut lapset nefilimien ja maan tyttärien kansa olivat suurikokoisia, ja heitä saatettiin pitää sitten jättiäisinä.

   ’Sankarit’ gibborin tule verbistä gabar,joka puolestanmerkitse ’nousta ylös. Siitä sitten miestä tarkoitava heprean sana gaber, enkelinimi Gabriel ja mm.saksan geburt eli syntymä. Heprealaissa perimätiedoissa Gabriel oli omistettu juuri Marsille.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Pieni lisäys Mars clusteriin ko yhdenjakeen kontekstissa. Elstasaväli onsiis 13 kirjainta ja luku 13 on yksi Raamatunmatemaattisenrakenteen peruspilari. Se myös vasta sanaa ahabah eli rakkaus. (Täsä nefilimienja maan tyttärien) Salakirjoituksessa on täsvälikirjaimia 5 x 13 eli 65 kpl ja luku 65 vasata hepreansana Hekal eli palasti, avaruudessa oleva palasti,jonka mm Heenok kertoi nähdensä. Ja sokerinapohjalla, Marsin lukuneliön eli Marsin ns Kamean numreoinden summa on 65 Kirkkoisä Athanasius Kircherin kirjassa on Oidipus Aegyptiacus oleva Marsin planeettasinetti. Sinetti on viisikulmio, jonka sisässä on numeron 5 taikaneliö. Taikaneliön luvut muodostavat pysty- ja vaakasuoraan sekä neliön kulmasta kulmaan aina saman summan 65. Neliössä on samalla tulo 12 X 65 eli 780, joka on sama kuin Marsin synodinen kiertoaika auringon ympäri. Luku 65 on heprean gematriassa Adonai eli Herra. Tämä sana korvaa lausumatonta nimeä JHVH; joka on gematriassa luku 1056. Nyt 10,56 X taikaluku on 65 on 684,4, joka on Marsin sideerinen kiertoaika auringon ympäri

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Tuo hebrean sana הַנְּפִילִ֛ים han·nə·p̄î·lîm esiintyy paitsi 1Mo6:4 ja kuten Sami toteaa myös 4Ms13:33. ”Alaslaskeutuneet” sopii varsin hyvin tuohon Sepon viittaamaan 1Mo6:4 tarkoittaen Setin jälkeläisiä, jotka laskeutuivat alas vuorelta Kainin jälkeläisten luokse ja ottivat vaimoikseen ketä tahtoivat. Kuten Sami kirjoittaa, niin tuo sana merkitsee myös ”langenneet” (Näin sanan הַנְּפִילִ֛ים kääntää myös Miikka Tamminen kirjassa – keskiajan hirviöt) juuri siinä tarkoituksessa, että he tekivät mitä tahtoivat. Onkin varsin mielenkiintoista, että nuo jättiläiset mainitaan toistamiseen tuossa 4Ms13:33, etteivät nuo ns. ”Anakin kookkaat jälkeläiset” oikein avaruuteen näyttäisi sopivan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   On pelkkää spekulaatiota,että nefilimit olisivat Kainin jälkeläisä. Ja kun teksti sanoo että he nyt nimellä gibborim olivat ’miehiä avaruudesta’ niin asia on selvä kuin pläkki. Anak merkitse oikeasti jättiläinen ja anakiin sopii erinomaisesti ulkoavaruusteoria. Anak oli mailman yhden vanhimman kaupungin eli Hebronin (arban) hallitsija ja nimi merkitse ’pitkäkaulainen’. Olen josain keskustelussa selostanut koko Anak kontekstin perustellisesti. Nyt en jaksa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Oliskohan sentään aivan näinkään? ”The Gibborim are an extremely long-lived extraterrestrial race of pure light beings from the planet Gibborim.”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Mielenkiintoista, mutta puhutaanko tässä nyt ulko-avaruudesta, vai usko-avaruudesta.

  Jos puhutaan ihan ulkoavaruudsta, niin miten ilmakehän ulkopuoliset olisivat pystyneet elämään ilmakehän sisäpuolella, sen luulisi olevan heille liian tiheä.

  Samaa voi kysyä myös toisinpäin niiltä, jotka pitävät totena sitä, että täältä vain noustaan taivaisiin ruumiine päivineen ja käärinliinat liehuen, että kuvitteletko oikein eläväsi siellä, kun et voi siellä hengittää, maan asukas.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Mitä juutalaisiin tulee, niin fariseukset (hebr. פרושים perusim sanasta parash, ”erottaa”, lat. pharisæ|us, -i) uskoivat kuolemanjälkeiseen elämään, kuolleiden ylösnousemukseen ja enkeleiden olemassaoloon toisin kuin saddukeukset. Tämä vain pienenä huomiona.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Mitä vielä noihin ”jättiläisiin” tulee, niin näyttää heitä löytyvän Israelin kansan historiasta.

  (1) Og, the King of Bashan”Og, Basanin kuningas, oli ainoa, joka refalaisista enää oli jäljellä. – Hänen rautainen hauta-arkkunsa on vieläkin nähtävänä ammonilaisten pääkaupungissa Rabbassa. Arkun pituus on tavallisella kyynärämitalla mitattuna yhdeksän kyynärää ja sen leveys neljä kyynärää (5Mo3:11).” Noin (4,5 x 2m) isoa arkkua ei aivan pienelle kuninkaalle liene tehty.

  (2) Goliath of Gath (1Sam17:4): ”Ja filistealaisten leiristä lähti päämies, nimeltä Goljat, Gatista, jonka korkeus oli kuusi kyynärää ja jänneväli.” Noin 3m.

  Lisäksi (3) Jisbi-Benob, gatilaisen Raafan jälkeläinen (2Sam21:16,17).

  (4) Saph (also called Sippai) (2 Sam. 21:18; 1 Chron. 20:6)

  (5) Lahmi (2 Sam. 21:20; 1 Chron. 20:6)

  (6) An unusual anonymous giant (2Sam21:20)

  Edellisistä (2Sam21:22) toteaa: Nämä neljä gatilaista Rafan jälkeläistä kaatuivat Daavidin ja hänen miestensä lyöminä.

  (7) Anak

  (8) Ahiman (See Num. 13:22; Josh. 15:14; Judges 1:10)

  (9) Sheshai, a son of Anak (See Num. 13:22; Josh. 15:14; Judges 1:10)

  (10) Talmai, son of Anak

  Lisäksi eemiläisten sanotaan (5Mo2:10) olleen lukuisa ja kookas kansa niinkuin anakilaiset. Joten mikä on lopputulema noiden kookkaiden ”jättiläisten” asumapaikasta, kun kerran israelilaiset taistelivat heitä vastaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Ulkoavaruudesta laskeutunet nefilimit saivat jälkeläisiä maan tytärien kansa ja nämä jälkeläiset ovat toki voineet olla isokokokoisia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Tuossa on vaan pari loogista ristiriitaa jälkeläisten suhteen. 1Mo6:2 kirjoittaa Jumalan pojista, jotka huomasivat ihmisten tyttäret ihaniksi. Mikseivät he huomanneet Jumalan tyttäriä ihaniksi? Toinen ongelma on siinä, että miksei Jumalan pojista sitten syntynyt ihmisten tyttärien kanssa Jumalan poikia, vaan ”jättiläisiä”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Koska Jumalien tyttäriä ei kenties ollut mukana retkikunnassa. Ja toki ehken kookkaat nefilimit saatoivat kantaa geenistöä,joka yhdessä maan tyttärien kansa aikansai pitkiä lapsia. Neflimienkoko ei ole tietenkään mikään kumoaja alien-teorialle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Tämän ongelman varsinainen ydin ovat nuo Jumalan pojat. Keitä he siis ovat, joille syntyi lapsia, joista sanotaan, että he olivat ”sen ajan maailman mahtimiehiä, mainioita sankareita.” Kaiketi he olivat senajan maallisia hallitusmiehiä ja kuninkaita. Varsinaisesti tuo sana ”Jumalan pojat” esiiintyy (Ps82:6), jossa todetaan: Minä sanon: ”Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia; kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa.” Tuota edeltää (Ps82:1) alku; ”Jumala seisoo jumalien kokouksessa, hän on tuomari jumalien keskellä.”

   Sitten seuraavaksi Jumala nuhtelee noita ”jumalia”. (2) ”Kuinka kauan te tuomitsette väärin ja pidätte jumalattomain puolta? Siihen keitä he olivat on viite (Joh10:34-35): ”Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: ’Minä sanoin: te olette jumalia’? Jos hän sanoo jumaliksi niitä, joille Jumalan sana tuli — ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin .” Tämä sana ei mielistäni sovi maailman mahtimiehiin, vaan heihin, joille oli uskottu hengellinen esivalta (Jumalan pojat), mutta jotka menettelivät väärin, kuten Jumalan pojat tuossa (1Mo6:4).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   Jumalan pojat, tarkoittaa Raamatun teksteissä, enkeleitä, demoneita ja ihmisiä. Te olette jumalia viittaa taas jumalallistamis-prosessiin, joka läntisessä, protenstanttisessa teologiassa tunnetaan pyhityksenä joka on tätä vastaava käsitys, vaikkakin suppeampi. Patristisessa kirjallisuudessa käytetään nimitystä teistä tulee jumalia, jolla viitataan samanaikaisesti Jumalan kuvan kirkastumiseen, että ihmisen ja Jumalan väliseen todelliseen eroon. Jumala on saavuttamaton, ääretön, ihminen rajallinen ja luotu. Ja vain luomaton voi asua luodussa, ja asettua asumaan rajalliseen. Perinteisesti, jumallistuminen jatkuu kuoleman jälkeen loputtomasti, vaikka sillä voi olla rajansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Noihin ”Jumalan poikiin” viittaa myös (2Mo7:1), kun Jumala sanoi Moosekselle. ”Minä asetan sinut Jumalaksi ’ĕ·lō·hîm´ /Jumaliksi Faaraolle ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.” Moosesta voi täten hyvällä syyllä kutsua ”Jumalan pojaksi”, koska hänelle oli tullut Jumalan sana. Täten Jeesuksen sana (Joh10) tarkoittanee sitä, että jos niitä, joilla on jumalallinen virka, voidaan pitää ”jumalina”, kuinka paljon enemmän voi se olla Jumalan Poika, jonka Jumala on valinnut ja lähettänyt (jakeet 34-36)

   Tuo Ps82 pointti on mielestäni se, maallisten tuomareiden on toimittava puolueettomasti ja oikeudenmukaisesti, koska tuomareiden on seisottava jonakin päivänä Tuomarin edessä. Nuo ”Jumalan pojat” mainitaan vain neljässä kohdassa (Blueletterbible) Gen6:2; 6;4 ja Job1:6; 2:1) Mielestäni on kuitenkin tehtävä ero Genesiksen ja Jobin kirjeen välillä koskien Jumalan poikia. Genesiksessä ne viittaavat tähän maailmaan, mutta Jobin kirjassa enkelimaailmaan. Kyse on mielestäni kahdesta eri asiasta. Genesistä koskien kyseessä on tuon ajan maailma (Ps82) ja Jeesuksen sana (Joh10). Tuo jumalallistuminen on oma kysymyksensä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kosti, jokainen Raamatun isostikin eriaikainen ilmaus: Jumalan tai usein myös monikossa ’jumalien pojat’ eivät tietenkään välttämättä viittaa samoihin olentoihin tai henkilöihin. Näiden ’jumalien’ eli alienien jälkeläiset olivat tietenkin heidän lapsiaan, joita sitten kutsutiin käsitteellä beni elohjim tai beni elim eli jumalien pojat tai lapset.

   Muuten on mielenkiintoista, että kansa vaati Aaronia valamaan itselleen kultaisen vasikan tai oikeammin kultaiset v a u n u t niiden ’jumalien’ vastineeksi, jotka olivat johtaneet heidät pois Egyptistä! Keitäs nämä jumalat olivat olleet? Kohdassa on luonnollisesti käännösväärennyksenä yksikkö Jumalan:

   1 Kun kansa näki, että Mooses oli myöhässä tulossa alas vuorelta, kansa kokoontui Aaronia vastaan ​​ja sanoi hänelle: ”Tule! Tee meille j u m a l i a, jotka k u l k e v a t meidän edellämme, sillä tämä on Mooses, joka toi meidät ylös. Egyptin maasta emme tiedä, mitä hänelle on tapahtunut. ”עֲשֵׂ-לָנ אֱלֹים אֲשֶׁר יֵלְכ לְפָנֵינ

   4 Hän otti [ne] heidän käsistään, muotoili sen kaiverrustyökalulla ja teki siitä sulan vasikan, jonka päälle he sanoivat: ”N ä m ä ovat sinun j u m a la si, Israel, j o t k a ovat t u o n e e t sinut maasta. Egyptistä!”

   8 He ovat nopeasti kääntyneet pois polulta, jonka minä olen heille käskenyt; he ovat tehneet itsestään sulan vasikan! Ja he ovat kumartuneet sen eteen, teurastaneet sille teurasuhreja ja sanoneet: ’N ä m ä ovat sinun jumalasi, Israel, jotka ovat j o h d a t t a n e e t sinut Egyptin maasta’. ”

   Miksi Aaron nimittää yhtä kultaista tekemäänsä vasikkaa monikossa jumaliksi? Koska kyseessä ei ollut vasikka vaan vaunut monine ajajineen eli ’jumalineen’

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Tuo hebrean sana עֵגֶל tarkoittaa luonnollisesti vasikkaa, joka mainitaan hebrean tekstissä 33 kertaa. Ei sitä voi ”vaunuiksi” kääntää. Toki olet oikeassa siinä, että tuo elohim viittaa jumaliin, kuten monessa muussakin kohdassa hebrean tekstissä. Kuten myös tuossa edellä lainaamassani teksissä, kun Mooses asetetiin ”jumaliksi” Faaraolle. Samoin myös luomiskertomus. ”bə·rê·šîṯ bā·rā ’ĕ·lō·hîm;…”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kosti kyllä agal voidaan kääntää vaunuiksi, koska sen yksi vanha merkitys on nimenomaan kärryt.(Gezenius 5699, Genesis 45:19) Sanan osa gal merkitseekin ympyrä, rengas eli viitta vaunujen jurikin pyöriin. Eihän kansaa mikään vasikka Egyptistä johtanut vaan nimenoman pilven ja savunpatsas, jonka merkaba-vaunut jättivät jälkeensä.

   Miksi ’jumalat’, joiden jälkeinen verbikin on monikossa, on käännetty väärin yksikköön? Halutaanko lukijoita hämätä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   ”ja hän otti vastaan kullan heidän käsistään, kaavaili sitä piirtimellä ja teki siitä valetun vasikan. Ja he sanoivat: ”Tämä on sinun jumalasi, Israel, se, joka on johdattanut sinut Egyptin maasta.”

   Hebreaksi egel tarkoittaa nuorta sonnivasikkaa. Sonnipatsas oli kanaanilaisten hedelmällisyydenjumalan symboli. Useita reliefi ja patsaita löytyy jossa Jumala seisoo sonnivasikan päällä. Ilmeisesti kyseessä oli sonnijalusta jonka päällä Jahven uskottiin seisovan näkymättömänä. Liiton arkunpäällä oleva armonistuin ja kaksi kerubia oli vastaava ( 2 Ms. 25:22).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Paajasen siteeraama väärinkäännetty kohta kääntyy sanankukaisesti: 4 Hän otti [ne] heidän käsistään, muotoili sen kaiverrustyökalulla ja teki siitä sulan vasikan,(tai vaunut) jonka päälle he sanoivat: ”N ä m ä ovat sinun j u m a la si, Israel, j o t k a ovat t u o n e e t sinut maasta Egyptistä!”

   Ja egal sanan juurimerkitys on verbinä ’pyöriä’ ja substantiivina ’rengas pyörä,’ mistä johdannainen vaunut, sillä vaunut kulkivat juuri pyörien päällä. Konteksti määrää mikä on luonteva käännös, sillä ’vaskikan merkityksen sana egal sai sonnivasikan nenärenkaasta. Mutta kumpi kansa erämaassa johti vaunut vai vasikka? Tulisista vaunuista saattoi kyllä lähteä tuli ja savupatsaita mutta tuskin vasikasta. Ja niinpä heprealaiset älyllisesti rehelliset katsovatkin että kansaa johti erämaassa merkaba-vaunut tai oikeammin merkaba vaunuista käsin.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Tarua vai totta

  https://www.bibliotecapleyades.net/sumer_anunnaki/anunnaki/anu_11.htm

  Kuvia jättiläisluurangoista. Kannattaa lukea myös loppuosa, kommentti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   Noissa, ei nyt mitään ihmeellistä ole. Raamatun kuvaukset kertovat juuri tuosta. Raamatun tutkijoiden keskuudessa nämä on tiedetty ajat sitten. Langenneet enkelit yhtyivät ihmisten tyttäriin, ja syntyi jättiläisiä. He tulivat avaruuden halki.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Suuria aitojakin luurankoja on toki löydetty jo aikaa. Vuonna 1933 lähellä Stalvilleä, Missourissa, pientä lomakylää Ozarksissa, paikallinen 16-vuotias poika nimeltä Billy Harman löysi ihmisen jäänteitä kuopasta (Puckettin luola lähellä Meramec-jokea). Hän pelästyi nähdessään ihmisen luita ja juoksi karkuun. Mutta myöhemmin hän kertoi löydöstään. Arkeologit kaivoivat sieltä jättimäisen ihmisen luurangon, jonka pituus oli 244 senttimetriä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Palaavatko jättiläiset Pyhälle maalle ? Palaavatko anakimit vai refaimit ?

  https://www.bibliotecapleyades.net/gigantes/esp_gigantes_04.htm

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit