Marinin marinoimisesta ja grillaamisesta

Mielestäni Sanna Marinin arvostelu ja tuomitseminen kristittyjen kirjoittajien taholta (somen fb ym.) on jo ylimitoitettua. Jokunen fb:n aktiivi pappishenkilö on äitinyt todelliseen kiihkoon tai raivoonkin asti. En näe tässä enää poliittista parjausta, vaan myös henkilökohtaisen ajojahdin merkkejä.

Kuinka monta miesministeriä ja kansanedustajaa onkaan meillä, jotka eivät olisi toimineet epäasiallisesti humala- tai krapulatilansa aikana vapaa-aikanaan!? Presidentti Kekkonen oli Ahti Karjalaisen kanssa puussa kiipeilemässä, kun NL:n nootti tuli Suomeen. Pisteet siitä, että asiasta selvittiin. Miehet myös. Teuvo Hakkaraisen EU-mandaatin hoidosta ollaaan jokseenkin vaiettu, vaikka epäilyjä tasosta on. Jne. Naispääministeri juhli virkatalonsa vähemmän virallisissa tiloissa ja  vähemmän harkintakykyisten julkkisten kanssa, jotka oman näkyvyytensä vuoksi tekivät asiasta sensaation. Kuitenkin  juhlinnan jälkeen Marin on kunniallisesti hoitanut virkatehtävänsä vaativat haastet. Langetaanko tässä etenkin Sabina Särkän antaman asiattoman kuvan loveen? Viihdettä riittää... Sitä ruokitaan.

Kiihkeimmille tuomitsijoille - miksei itse kullekin - olisi hyvä muistaa Evankeliumin vapauttava sanoma: Joh. 8: 1-11. Jeesus kohtasi aviorikkojanaisen, joka lainoppineiden ja fariseusten mukaan tuli kivittää kuoliaaksi syntinsä tähden. Vaikka teko oli varmasti yksityishenkilön tekemä, se ei ole olennaista. Tuomarit olivat julkisia viranhaltijoita ja oppineita. Tuomio oli "oikeudenmukainen". Kun Jeesukselta kysyttiin, mitä olisi tehtävä Mooseksen lain mukaan kun kivitys oli tuomiona, mitä Jeesus tekikään. Kiveen kirjoitetun moraalisen lain sijaan hän kirjoittikin hiekkaan jotakin katoavaa. Ja jatkoi: "Se teistä, joka ei ole syntiä tehnyt, heittäköön ensimmäisen kiven." Sen jälkeen hän taas kirjoitti hiekkaan. Tuomitsijat joutuivat yksi toisensa jälkeen poistumaan. Kukapa ei olisi synnitön, jos vaikkei olisikaan avionrikkoja! Vaikka olisi julkisen viran haltija, tuomari. opettaja tahi pappi.

 

 

 

Kirjoittaja

Päivi Huuhtanen-Somero

Eläköitynyt estetiikan, kirjallisuustieteen ja taidekasvatuksen dosentti. Retriitinohjaaja. Hengellinen ohjaaja. Useita rukoukseen ja hengelliseen harjoitukseen liittyviä kirjoja ja kirjoituksia 1985-. Esseitä kristillisestä taiteesta ja kulttuurista. Runoja, aforismeja.