Lukee kuin piru K24:n uutisotsikoita...

 

On tullut jälleen aika

tehdä tällainen taika:

Irvien välistä uutisia lukea,

ne omiin tuumiin pukea.

b2ap3_thumbnail_kolehtihaavi_20130418-154903_1.jpg

 

KIRKKO EI SAA KOKEA JOURNALISTEJA UHKAKSI

Mitä se merkitsee?  Journalistien tulee niin pelätä ja rakastaa kirkkoa, että eivät väheksy eivätkä vihastuta kirkon johtoa, työntekijöitä eivätkä kirkkokansaa, vaan kunnioittavat, palvelevat, tottelevat, rakastavat ja arvostavat heitä.

VAIHTOEHTOHOIDOISSA TIUKAT RINTAMALINJAT

Suomessa lääketieteessä, politiikassa ja uskonnossa mitään vaihtoehtoja kukaan tarvitse! Koululääketieteellä on tarvittava lääketieteellinen  viisaus, hallituksella poliittinen viisaus ja luterilaisen kirkon johdolla uskonnollinen viisaus.  Mitä tehdä niille, jotka eivät vakuutteluista huolimatta usko vaihtoehdottomaan viisauteen? Pieneen Suomeen mahtuu aina vain yksi totuus kerrallaan.

KONSULTTIEN KÄYTTÖ HÄMÄRTÄÄ VASTUUTA  

Konnsulenttien käyttö tulee edullisemmaksi kuin konsulttien tai konsulien  ja sisäpaisti konsulentit osaavat asiansa hyvin ja hymyilevätkin vielä kaupan päällisiksi.

KYSELY: PUOLET KIRKON TYÖNTEKIJÖISTÄ AJATTELEVAT USKONTUNNUSTUKSEN KIRJAIMELLISESTI

Ja puolet siis ajattelee symbolisesti? Tehtiinkö tämä tutkimus luterilaisessa vai sittenkin kalvinistisessa kirkossa? Kalvinisteille ehtoollinen on muistoateria eikä Jeesuksen kuolemaakaan tarvitse surra, koska Jeesus itse tahtoi ristille. Symboliikkaa voidaan toki pitää uskonnon äidinkielenä , mutta Jeesus on kylläkin ihan totta, ei mikään vertauskuva…

b2ap3_thumbnail_VIIKINKIPIISPA.jpg

KAPITULIN ESITYKSESTÄ EI ISOA TUNNEREAKTIOTA SEINÄJOELLA 

”Pysyköön tuomiokapituli Lapualla, kun täältä Seinäjoelta jo kaikkein tärkeimmän eli Luoma-kunnan kruunun veivät pois ja siellä etelässä Tapio-kirkkoherramme päähän piispan hiipan pistivät. Mokomankin pannumyssyn…!” (Seinäjokisen kadunmies Jokisen lahjomaton mielipide)

KIRKOLLE HALUTAAN RAHANKERÄYSOIKEUS

       Keräys-termi on kirkon tulevaisuuden ja talouden kannalta turhan sievistelevä. Rahankerjuusta tässä oikeasti on kyse. Kirkon työntekijöitten luvasta käyttää osa työajastaan kaduilla kerjäämiseen kolehtihaavien kanssa.  Tämän uuden työmuodon odotetaan tuovan paitsi rahaa kirkon tyhjenevään kassalippaaseen myös uusia kontakteja. Tähän asti ihmiset ovat olleet hirmuisen kiukkuisia kirkolle ihan mistä syystä tahansa. Nyt kokeillaan, muuttuuko ääni kirkonkellossa, kun ihmisille tarjoutuu hyvä tilaisuus sääliä kirkkoa.

 

5 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Tässä bloggauksessa hampaat ovat luterilaiset, mutta sarvet katoliset… :p

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Teemu Kakkuri sanoo:

  Parempi otsikko olisi ehkä kuulunut: Kirkon ei tarvitse kokea journalisteja uhkaksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Näh, ei frankensteinia, Kiuru. Oletko nähnyt Riiviöitä eli Gremlins. kolmea neuvoa mogwaita hoidettaessa: se ei saa joutua kirkkaaseen valoon, ei etenkään päivänvaloon, missä se voi kuolla. Se ei myöskään saa koskettaa vettä eikä sitä saa kylvettää. Ja kaikkein tärkein sääntö: sitä ei saa missään nimessä ruokkia keskiyön jälkeen.

  Me kristityt olemme vähän tuollaisia otuksia. Voimme hoitovirheen jälkeen lisääntyä vesikasteesta ja muuttua riiviöiksi keskiyön jälkeen, jos meitä ruokkii silloin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Katja hyvä, avaa vähän tuota kommenttiasi, josta en ymmärtänyt oikein mitään… :p

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Oletko koskaan katsonut Riiviöt-leffaa, jossa on söpö karvainen lupsakka otus? Sitä ei saa kastella, jotta se ei lisänny, sitä ei saa pitää päivänvalossa, jotta se ei kuolisi ja ennen kaikkea sitä ei saa ruokkia keskiyön jälkeen, muutoin se muuttuu pirummaiseksi otukseksi.

  Näyttäisin kuvia mutta en viitsisi linkittää pitkiä linkkejä. Googlapa ”Riiviöt” haulla. Meillä on hieman samoja taipumuksia. Jos kastetaan, lisännymme. Jos pidetään päivänvalossa, tulee kuolettavia iskuja silloin tällöin ja jos meitä ruokkii väärin ja väärällä hetkellä, saamme pahoja aikaan välittämättä opinkappaleista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121