Lööppiteollisuuden uhrilampaat

Kun aikanaan sain blokistin oikeudet sain samalla muutaman tärkeän ohjeen Seppälältä, kiitos niistä. Siis otsikon pitää olla sellainen, että silmäilijä mene kananlihalle ihastuksesta, vihastuksesta, kiinnostuksesta tai järkytyksestä, silloin juttu avataan ja lukijamäärät kaunistuvat. Aiemmin saatoimme nähdä ja vertailla luikijamääriä, mutta nyt varjellumme kateudelta, paitsi jos joku kertoo lukemistaan.

Kun kommentointi poistettiin noista pääjutuista, niinse köyhdytti oleellisesti koko juttua. Nyt ne molemmat lukijani jäävät ilman niitä kiinnostavia, ärsyttäviä ja suututtavia neronleimauksia, joita en viitsi aina avata. Piispa Laajasalon artikkelia olisi ollut mukava pöllyttää, kun asioita uudistetaan ja ajetaan toiseen ojaan ja taas vietävä kiesit sepälle korjattavaksi. Aiemmin kirkkoherrat valittiin suoralla kansanvaalilla. Kapituli antoi vaalisijat mielensä mukaan ja ehdokkaat kävivät kosiomatkalla seurakunnassa. Siinähän piti suorittaa koko homma, että osa-alueet tulivat laulunääntä myöten esille. Olen joskus ajatellut niin sopimattomia, että täytyy se tunnustaa: Minkälainen on vaalisaarna, jolla tulee valituksi eikä oma omatunto soimaa evankeliumin julistuksesta?

Jotakin huonoa siinä sitten kai oli, kun siitä luovuttiin ja siirrettiin edustajien tehtäväksi. Siihenhän kansa on tottunut. Me kaikki juhlimme itsenäisyyspäivääkin edustajien välityksellä. Eduskunnassakin haukumme toisiamme edustajien välityksellä? Vai mitä varten äänestimme? Äänestimmekö parasta tappelijaa vai oliko ymmärryksellä joku sija?  Voi, kun olisi mahdollista palauttaa politiikka politiikkaan ja usko uskontoon!

2 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Lauri, kiitos blogistasi. Tänäpänä monet jaksavat lukea pelkästään otsikot ja ensimmäisen kappaleen. Syvällisiin kirjoitukseen ei riitä voimavaroja.

  Kristuksen kirkon oppi ei ole muuttunut. Taivaaseen päästään ikivanhaa tietä pitkin, jota kaikki pyhät kautta aikojen ovat kulkeneet.

  Jeesus sanoi hänelle: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. (Joh. 14:6 FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tiedän, että aidosti Jeesukseen uskovia ihmisiä on, mutta monet heistä joita tunnen, ovat marginaalissa.

   Yhtäkkiä tuli mieleeni aito ja korvike. Pohjanmaan joku osa oli viimevuosituhannella huonekaluvyöhtkettä. Siitä hommasta eli melkein muutama pitäjä. Oli siis hyviä tavarantoimittajia, mutta ei niin pientä paratiisia ettei pientä käärmettä. Perimätieto kertoo, että joku oli ostanut harmaantuneen ladon ja niistä laudoista rautanaulaten teki sohvan puolikkaan mallisia laatikoita, täytti ne sammalella ja pingotti verhoilukankaan päälle ja myi priimana.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit