Kymmenen vuotta täynnä!

”Palvelun kautta on eronnut 383321 henkilöä.”

http://www.eroakirkosta.fi                             

 

  1. Sonja: Osa sosiaalituista on verollisia, osa ei. Mutta joka tapauksessa kirkollisverolle lasketaan samat vähennykset kuin kunnallisverolle, ts. kunnallisverotuksen opintorahavähennys ym. Ks. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19921535#L5P101 . Käytännössä tuo tarkoittaa, että pienituloiset eivät välttämättä maksa veroa ollenkaan.

    Kunnallisverosta vapautettu vapautuu kirkollisverosta. Kunnallisverotettava voi myös anoa erikseen kirkollisverovapautusta. Evlut puolella sen taisi myöntää kirkkovaltuusto.

  2. Nyt vaan joku vihmerä tekemään sivua, josta tuon vapautuksen kv-maksusta voi kätevästi netissä hakea/tehdä. Ettei tarvii mennä haahuilemaan kirkon pömpeleihin ja anomaan nöyrästi. Siis kirkkoneuvostolta.

    Siis onhan kirkolla kaiken maailman tiedotus- ym. viestinnän, hallinnon ja teknologiankin ammattilaisia. Vai pitäisköhän perustaa työryhmä ja sitten kirkolliskokousmyllytykseen asia viedä. Ennen kuin asia olisi siten hoidettu, olisi kirkosta kerinnyt erota 300 000 jäsentä. Hohhoijaa.

  3. … saanut tärveltyä Suomen suurinta hyväntekemisorganisaatiota? Minun on vaikea arvostaa sitä mitä teet. Se on minusta lapsellista ja häpeällistä, ja sillä ylpeileminen on kuin joku teini ylpeilisi kaatamillaan hautakivillä. (Timo Pöyhönen)

    Oletkos Timo ajatellut, että on muitakin hyväntekemisjärjestöjä? Myös sellaisia, joilla ei ole tarvetta kertoa kohteilleen uhkaavasta kadotuksesta. Kyllä se kirkko vaan on uskonnollinen organisaatio. Oheistoimet tukevat sen vallan ylläpitämistä ja kasvattamista. Enemmistön onneksi tuo valta vähenee sivistysmaissa kiihtyvää vauhtia.

  4. Lisään ihan aluksi, että meidän perheessä ei ole vapaamatkustajia vaan sen mahdollistajia. Siis ihmisiä, jotka todella harvoin käyttävät, mutta vero tilistä tipahtaa kirkon kukkaroon ja mahdollistaa niin tällä sivulla olevien pappien ja uskovien toiminnan ja ottelut kirkossa. Mitä tähän kotimaa sivustoon tulee, niin päätoimittaja Olli Seppälä on joutunut teroittamaan, että sivusto ei ole kirkon. Oma lisäykseni on että kirkko on kuitenkin hyvin ollut esillä. Se sopii kyllä, ei se minua häiritse.

    Mutta aiheeseen

    Ompas aika kulunut. Muistan ensimmäisen kerran kuulleeni pojista, jotka maksoivat ihmisten postimaksun. Sitten tekniikkaa kehitettiin ja kaikki siirtyi verkkoon. Seuraavan muistikuvani oli pultti, jonka sain Raamattu kritiikistä. Kaikkinensa toiminnan seuraamiseni on tuonut kiinnostuksen ja muistan monta vuodenvaihdetta näitä pohditun ja seuratun. Oikeastaan tämä on hyvä esimerkki kuinka informaation ja tietotekniikan kautta vaikutetaan niin, että isompikin alkaa murenemaan. Yksi asia, joka mahdollisti mielestäni tämän sivuston toiminnan oli alun neutralius ja loppu on mennyt omalla painollaan.

  5. Kotimaa24 on yhteistyöseurakuntien ja kirkkohallituksen kanssa tuotettu uutispalvelu. Se kertoo joka päivä, ympäri vuorokauden, kirkon ja uskontojen asioista Suomessa ja maailmalla. Kotimaa24:n uutisten ja blogien kommenttiketjuissa käydään notkealiikkeistä ja asiantuntevaa keskustelua siitä, mitä juuri nyt tapahtuu.

    http://www.kotimaa.fi/lehdet-ja-sivustot

    Kyllä kai kirkko vielä kuuluu tähän konserniin.

  6. Onko nyt hyvä mieli Jori, kun olet saanut tärveltyä Suomen suurinta hyväntekemisorganisaatiota?
    (Timo Pöyhönen)

    Jos kyseessä olisi hyväntekemisorganisaatio, väittäisin että kirkollisverorahoilla saisi aikaan paljon enemmän hyvinvointia, jos sitä ei käytettäisi massiiviseen määrään kiinteistöjä ja henkilökuntaa. Väitän, että tuolla panos-tuotos-suhteella ei pärjättäisi jos kirkko joutuisi aidosti markkinaehtoiseen kilpailutilanteeseen.