Kuopion Hiippakunnan päätös antaa moite Sofia Salolle

Kirjaimien mukaan hyvin oikein tuomittu mutta Piispa Jolkkonen urheilumiehenä halusi katsoa enemmän räpylää kuin Ihmistä sen takana palloa vastaanottamassa.

Piispa olisi voinut vaikuttaa toisenlaiseenkin katsomiseen sanktioita makustellessa.

  • Mistä luottamus syntyy, iänaikaisten totuuksien seuraamisesta, vai Ihmisten huomaamisesta samanarvoisina.

 1. Mitä korkeampi koulutus, mitä nuorempi ihminen ja mitä etelämmässä hän asuu, sitä todennäköisemmin hän suhtautuu myönteisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluviin ihmisiin.

  Hiippakunnilla on itsenäinen asema ja kukin saa ratkaista rankaiseeko se pappejaan vai jättääkö rankaisematta. On kovasti odotettua, että hiippakuntien välillä syntyy asiassa eroja vaikka piispat yhteisessä lausunnossaan kehottivatkin pidättyväisyyteen rankaisemisessa.

  Muutos on hidasta, mutta jonain päivänä se saapuu myös maakuntiin. Ei kannata menettää toivoa. Nämä ovat kuitenkin vain ihmisten jakamia tuomioita.

  • Mitkään ihmisoikeudet eivät ole vaarassa. Evlut.kirkolla ei ole mitään velvollisuutta vihkiä spn-pareja yleisen mielipiteen niin vaatiessa. Spn-parit voivat järjestää oman elämänsä, kuten parhaaksi näkevät. Ei luulisi olevan vaikea ymmärtää tätä. Kysymys on pelkästään kirkon valjastamisesta tähän ideologiseen ja poliittiseen soppaan.

  • ”Evlut.kirkolla ei ole mitään velvollisuutta vihkiä spn-pareja yleisen mielipiteen niin vaatiessa.” Kirkon papeilla on oikeus vihkiä avioliittoon. Oikeus annetaan laissa.

 2. Jos kirkko perustaa opetuksen Raamatun sanomaan, niin silloin samaa sukupuolta olevien vihkiminen ei ole Uuden Testamentin mukaista. Tällainen toiminta ei ole Jumalasta, vaan lähtöisin ihmisestä.

  Samaa sukupuolta olevat voivat asua yhdessä, mikään ei heitä siitä estä, mutta kirkko vihkimällä ja siunaamalla heidä avioliittoon ei Jumalan siunausta saa, vaan ihmisen hyväksymisen kyllä.

Väisänen Pekka
Väisänen Pekka
Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.