Kuopion Hiippakunnan päätös antaa moite Sofia Salolle

Kirjaimien mukaan hyvin oikein tuomittu mutta Piispa Jolkkonen urheilumiehenä halusi katsoa enemmän räpylää kuin Ihmistä sen takana palloa vastaanottamassa.

Piispa olisi voinut vaikuttaa toisenlaiseenkin katsomiseen sanktioita makustellessa.

13 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Kuopion Hiippakunnassa hyvin osataan arvottaa tämäkin päätös.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkki O Auranen sanoo:

  Tämä päätös palauttaa kirkkokansan luottamuksen piispaan ja tuomiokapituliin! Kerrassaan rohkea ja ihan oikea teko, sillä kaikkien pappien tulee olla samalla viivalla. Ei kenellekään pidä suoda erivapauksia kirkkomme tunnustuksesta eikä pappislupauksestaan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Mitä korkeampi koulutus, mitä nuorempi ihminen ja mitä etelämmässä hän asuu, sitä todennäköisemmin hän suhtautuu myönteisesti seksuaalivähemmistöihin kuuluviin ihmisiin.

  Hiippakunnilla on itsenäinen asema ja kukin saa ratkaista rankaiseeko se pappejaan vai jättääkö rankaisematta. On kovasti odotettua, että hiippakuntien välillä syntyy asiassa eroja vaikka piispat yhteisessä lausunnossaan kehottivatkin pidättyväisyyteen rankaisemisessa.

  Muutos on hidasta, mutta jonain päivänä se saapuu myös maakuntiin. Ei kannata menettää toivoa. Nämä ovat kuitenkin vain ihmisten jakamia tuomioita.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Suomessa on ihmisoikeudet vaarassa!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kalevi Kauppinen sanoo:

   Mitkä ihmisoikeudet ovat vaarassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kosti Vasumäki sanoo:

   Mitkään ihmisoikeudet eivät ole vaarassa. Evlut.kirkolla ei ole mitään velvollisuutta vihkiä spn-pareja yleisen mielipiteen niin vaatiessa. Spn-parit voivat järjestää oman elämänsä, kuten parhaaksi näkevät. Ei luulisi olevan vaikea ymmärtää tätä. Kysymys on pelkästään kirkon valjastamisesta tähän ideologiseen ja poliittiseen soppaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Evlut.kirkolla ei ole mitään velvollisuutta vihkiä spn-pareja yleisen mielipiteen niin vaatiessa.” Kirkon papeilla on oikeus vihkiä avioliittoon. Oikeus annetaan laissa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jorma Hentilä sanoo:

  Itä näyttää kirkossa olevan vähiten pidättyväinen, ei pohjoinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kalevi Kauppinen sanoo:

  Jos kirkko perustaa opetuksen Raamatun sanomaan, niin silloin samaa sukupuolta olevien vihkiminen ei ole Uuden Testamentin mukaista. Tällainen toiminta ei ole Jumalasta, vaan lähtöisin ihmisestä.

  Samaa sukupuolta olevat voivat asua yhdessä, mikään ei heitä siitä estä, mutta kirkko vihkimällä ja siunaamalla heidä avioliittoon ei Jumalan siunausta saa, vaan ihmisen hyväksymisen kyllä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Jumalan siunaus ei ole ihmisistä kiinni.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Yrjö Sahama sanoo:

  Tämän tapauksen uutisoinnista kävi selville, että pastori Salo oli itse antanut itsensä ilmi. Jos hän olisi ollut tapauksesta hipihiljaa, ei kapituli ehkä olisi ottanut asiaa käsiteltäväkseen. Olen ymmärtänyt linjaksi sen, etä vain tehtyihin kateluihin reagoidaan ja tämä oli kyllä linjassa tämän käytännön kanssa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.