Kuningas Jeesus
Jeesuksen oikeutta kantaa daavidilaista kuninkaallista kruunua tukee tämän kirjoittajan havaintona se tosiasia, että sanan nasarealainen, jonka on oletettu viittaavan hänen syntymäkaupunkiinsa Nasaretiin, sanajuuri on heprean kirjaimissa nzir ryzn , joista muodostuvat myös sanat prinssi ja vihkiä. Nasiirit olivatkin jumalalle (esoteerisesti) vihittyjä, mutta heistä saattoi nousta myös niin maallisessa kuin hengellisessäkin mielessä kuninkaallinen prinssi. Vihkimisessä tapahtui voiteleminen ja kruunaus ja alkukristittyjä kutsuttiin myös kruunatuiksi. Esoteerisessa vihkimyksessä ihminen kruunattiin oman elämänsä hallitsijaksi. Prinssi sana on selvästi yhteydessä nzir sanan loppusosaan zir, jonka juurena on zer eli siemen. Kun kirjain nun nasiirin alussa merkitsee kalaa ja juutalaiset vei luvattuun maahan Joosua (Jeesus) Nunin, siis Kalan, poika, ei olekaan enää hämmästyttävää, että Jeesus Nasarealaista sanottiin myös suureksi Kalaksi. Hänet kuvattiin myös kirkkotaiteessa usein syntyväksi ns. Vesica Piciksen eli kalan rakon sisältä. Tämä geometrinen kuvio tunnetaan myös mandorlana, kohdun symbolina, mutta kuvio muistuttaa myös pystyasentoista siementä.
Juutalaiset johtajat olivat jo Moosesta asti nähtävästi olleet sekä esoteerisen että eksoteerisen valtakunnan hallitsijoita.
Merovingien hallitsijanimi Dagobert voidaan johtaa sanoista Dag, joka on heprean toinen kalaa tarkoittava sana bert-osan tullessa juuresta bar. Joka on poika tai lapsi. Siis Dagobert on kalan poika. Kala oli myös Merovingien hallitsijasuvun tunnus. Holy Bloodin ”villit” ajatukset eivät ole välttämättä aivan vailla raamatullisia perusteita, joiden joukkoon voi vielä lisätä Jeesuksen epiteetin Saaronin Ruusu tai Laakson lilja. Ruusu on syntymän kuva ja lilja on nousee vertauskuvastoon naisjohtaja Deborahista, Mehiläisestä, jonka siipien ja pyrstön tyylitelty kuva voidaan tänäänkin nähdä Ranskan liljassa. Punainen ruusu asetettuna ristille nostaa ruusuristiläisten tunnuksena mieleen myös Holy Bloodin mainitseman legendan, jonka mukaan merovinkikuninkailla oli sydämensä päällä syntymämerkkinä punainen risti. Sitä kantoivat rintansa päälle tunnuksenaan myös myöhemmät temppeliherrat.
11 kommenttia
Sinulla oli hieno otsikko blogissasi, Seppo. Ja tuohon heprean kirjaimilla todisteluun ei minulla ole mitään pohjaa sanoa enempää juuta kuin jaata, vakuuttavalta tekstisi kyllä vaikuttaa.
Jeesuksen kuninkuus ”Daavidin poikana” nousee esille kyllä ihan suomalaisista Raamatun tekstistä. Jo kirjan alkupuolella kerrotaan, että ”Ei siirry valtikka pois Juudalta, ei käskijän sauva hänen suvultaan. Hänen heimostaan on tuleva se, jolla on valta, häntä kansat tottelevat.”(1. Mo49:10) Ja kun Jeesus sitten syntyi tänne, todettiin: ”Sinä, Juudan Betlehem, et ole suinkaan vähäisin heimosi valtiaista, sillä sinusta lähtee hallitsija, joka on kaitseva kansaani Israelia.”(Mat1:6)
Tuohon sinun kuningas-otsikkoosi liittyy se, että täytyy olla myös alamaisia. Joskus puhutaan ”Israelin kaitsemisesta” ja sitten kuitenkin kerrotaan, että ”häntä kansat tottelevat”. Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteitä siitä, ketä Jeesus-kuningas hallitsee nyt ja keitä tulevaisuudessa. Vai meneekö otsikosta sivuun?
Mandala, Mandolion ja Mandoliini ????
Chakra, Tsakrat, ja Sakramentit . ???
Seppo Heinola (Hänet voideltiin kuninkaallisella nardus voiteella,mikä on selvä vihje.)
Nainen voiteli, ja Jeesuksen sanojen mukaan; ”Hän voiteli minut etukäteen hautaamistani varten. Ja hänet ( tämä nainen) pitää aina mainita, kun tästä kerrotaan. ” Mitä tämä tarkoittaa, esoteerisesti?
Dag, voisi tulla myös filistealaisten jumalasta Dagon, Dagon on kuvattuna kuin kalan alaruumis ja miehen yläruumis, päässä hattu, jonka kaltaista myös paavit käyttävät.
Linkissä myös kuva. https://fi.wikipedia.org/wiki/Dagon
Ja heprean sana ’ vered ’ on ruusu, ei tarkoita verta. Veri on Dam, kuten Adam. Joskus olen lukenut, että sana Nuun tarkoittaisi egyptissä alkumerta. Kuin myös että Mos, olisi egyptiläinen sana ja tarkoittaisi poikaa.
Ilmoita asiaton kommentti