Kun pelkkä otsikko riittää uutiseksi…

b2ap3_thumbnail_The-Poika.jpg 

Kuluvana kesänä on ollut trendikästä irrottaa lause kokonaan irti kontekstistaan.  Jonkinlaisesta  vapaa-ajattelusta tässäkin on kyse. Kun ei tiedä eikä välitäkään tietää asioitten syy-yhteyksistä mitään, niin silloin voi ajatella, sanoa ja kirjoitta ihan mitä vain. Soveltakaamme tätä äärimmäisen pinnallista mutta sitäkin tuhoisampaa menetelmää Kotimaa24-uutisten jo itsessään moniselitteisiin rupriikkeihin:

VATSATAUTI ISKI RIPPIKOULULEIRILLÄ

RR: Yrjö tuli, arvasin oikein! Tosin ehdotin varmuuden välttämiseksi Englannin prinssille myös nimiä John, Paul tai Ringo. Aateliskoppakuoriaisten joukosta se nimi kannatti onkia. Ja tätä seiska-Georgea ei sitten kuulemme  suomeksi enää Yrjöksi käännetäkään. Rippikoululaiset fanittivat yhtenä miehenä Katen ja Williamin esikoista. Briteillä sekosi pää, suomalaisilla vatsa.

”NOBELIN RAUHANPALKINTO TIETOVUOTAJAT SNOWDENILLE JA MANNINGILLE”

RR: Ihan oikein ja raamatullista: Jeesuskin sanoo, että salaisuudet ovat olemassa vain sitä varten, että ne tulisivat julki. Jalon päämäärän takia Ruttopuiston rovastikin on alkanut vuotaa saarnojaan nettiin 33 vuoden ajalta. Jos sitä rauhanpalkintoa ei tipu, niin vuodan lisäksi kaikki eri yhteyksissä pitämäni puheet…

”VITOSLAISET SAISIVAT LÖYSÄTÄ VÄHÄN PIPOJAAN”

RR: Koskaan ei ole hyvä, aina jokin asia on vinksallaan. Näin myös meidän hengellisessäkin elämässä: Joillakin on pipo kireällä, toisilla ruuvit löysällä. Voisiko kireäpipoinen kiristää toisen ruuveja ja löysäruuvinen löysätä toisen kireää pipoa? Toinen toistemme kunnioittamisessa kilpailkaamme keskenämme!

VAPAA-AJATTELIAT: ELÄMÄNKATSOMUSTIETO VAPAAVALINTAISEKSI KAIKILLE LUKIOSSA

RR: Elämä, koulu ja elämänkoulu täytyy julistaa täysin vapaaehtoisiksi.

MIKSI KIRKON JOHTO REAGOI HITAASTI RÄSÄSKOHUUN

RR: Kirkon pomot ovat pääasiassa selektiivisellä kuulolla varustettuja miehiä.  Jos jotakin kysytään, niin vastausta pitää ensin miettiä perusteellisesti.  Lisäksi vastauksen on selvittävä Sokrateen seulan läpi: Onko se, mitä aion sanoa, hyvää, oikeaa ja ihan välttämätöntä sanoa? Palaamme siis asioihin tarvittaessa  tuonnempana.

ASIANTUNTIJA: SUOMESSA PUHUTAAN VÄHÄN ALKOHOLIN TERVEYSHAITOISTA

RR: Kysyin kerran tunnetulta suomalaiselta sketsikäsikirjoittajalta, miksi suomalainen huumori niin usein on ns. viinahuumoria. Se naurattaa katsojia, kuului vastaus. Johan oli asenne: Lisää samaa, kun niin naurattaa, vaikka nauru olisikin väkinäistä.  Ai niin, ilo ilman viinaa…

EVOLUUTIO JAKAA YHDYSVALTOJA

RR: Apinoille yhtäläiset koulunkäyntimahdollisuudet kuin ihmisillekin, sukulaisia kun ollaan, eroa on vain karvojen määrässä…

JUURI NYT: KAIKKI PIISPAT OVAT LOMALLA

RR: Kenen tehtävä on nyt sanoa, että Päivi Räsänen ei edusta kirkon kantaa? Onko meidän vain opeteltava kaikki asiat kantapään kautta?

SIMOLA VITSAILI FB-PÄIVITYKSESSÄÄN EROLLAAN

RR: Ottaja, antaja, kanankakan kantaja! Ensin antoi toivoa tuhansille lupaamalla jättää päätoimittajan pestinsä, sitten kuittasi koko homman vitsinä. Seuraavaksi kirkosta lähtevät ulos ne, jotka ovat menettäneet uskonsa Kirkko ja kaupunki-lehden päätoimittajaan.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kirjoittaja

Kiuru Hannu rovasti Ruttopuiston
Kiuru Hannu rovasti Ruttopuistonhttp://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121
Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121