Kun joku rakkaimmista puuttuu jouluna – Rafifin tarina

Katso video

Jouluisin juhlitaan Jeesuksen syntymää rakkaiden ihmisten kanssa. 11-vuotiaalle Rafifille joulu tuo mieleen vaikean kysymyksen: miksi isäni kuoli Jeesuksen tähden? Open Doorsin tuella Rafif on saanut kristillistä opetusta, joka auttaa häntä löytämään vastauksia ja myös kaipaamaansa isän rakkautta.

 

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Irakissa.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Kristillisdemokraatit eivät ole kirkkoa yrittäneet linjauksissaan sivuuttaa, mutta kun iltapäivälehdistö tarttuu ohjaimiin, lähtee mopo käsistä ja penkka kutsuu. Näin on sisäministeri Räsäsen kohdalla tapahtunut muutamaankin kertaan. Syy ei ole sisäministerin vaan sensaatiohakuisen median, joka tarkoituksella sotkee asioita ja haluaakin mustamaalata kirkkoa maallistuneiden lukijoiden silmissä. Asiaa voisi tietysti auttaa teologisesti valistunut ja linjauksissaan johdonmukainen piispa, joka kiihkottomasti kirkastaisi kirkon opin ja kristillisen uskon ytimen suurelle yleisölle. Eri asia tietenkin on, tulisiko hänkään tässä mediasirkuksessa enää kuulluksi.

  • Tässä tapauksessakin taisi käydä niin, että toimittaja kysyi ensin ja Irja Askola vastasi. Siis Hesari kysyi…

  • Onpa säälittävää luettavaa tämä Askolan mielipide. Osoittaa vain, että ei ole perehtynyt lainkaan poliittisten puolueiden päämääriin eikä tarkoituksiin. Itsekin aikanani KD:ssa toimineena ei tulisi mieleenikään, että olisin toiminut kansankirkon äänitorvena. Päivi Räsänen jos kuka tämän myös tietää.
   Se, että Askolan viesti on niin epäselvä, ettei siitä ota kukaan selvää, vähäisessäkään määrin, milloin Kirkon viestiä kerrotaan ja milloin poliittista jargonia, ei ole Räsäsen eikä KD:n vika. Piispa voisi ihan oikeasti keskittyä siihen mistä Kari Peitsamo kirjoittaa eli Sanan ytimen kirkastamiseen ihmisille – siis kaikille.

 2. Tässä kyllä nyt ei voi mediaa syyttää, kun on Kalmia itseänsä mustaa valkoisella.

  Liekö Kalmakaan kuunnellut kokonaan Askolan sanomisia, kun tuollaista esittää. Ikävää. Hohhoijaa.

 3. Askolan viesti tulkittaisiin varmasti selkeämmin, jos se viesti alunperinkin olisi selkeämpi. Maailma tai Jumala – ei molempia.

 4. Manu, realistinen uskovaisuus ei todellakaan sulje pois Jumalaa!

  Ymmärrän piispan kimmastumisen sitä taustaa vasten, että hän saa varmaankin epäasiallista negatiivista postia erään pienen uskontopuolueen kannattajilta. Ja että koska Askolan työnä on tuoda kadonneita lampaita takaisin kirkon piiriin -moni on jo palannut – niin häntä turhauttanee se, että erään uskontopuolueen johtajan kommentit syövät tuota työtä. Summa summarum, Askolan työpanosta pitäisi arvostella vain jos itsekin on asunut isossa kaupungissa.

Open Doors
Open Doorshttp://opendoors.fi
Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors –järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Tutustu historiaamme: http://opendoors.fi/historiaa