Kryptattu Jumala vesittää oman tarkoituksensa

Blogeissa ja niiden keskusteluissa käsitellään usein Jumalan luonnetta, millainen Jumala on ja miten rukoukset toimivat. Usein toki omasta aloitteestani.

Vastaukset kuuluvat tiivistetysti siten, että Jumala on salattu, Hänestä ei edes voi löytää konkreettisia todisteita ja rukouksetkin toimivat ihan omalla logiikallaan, eli sen perään on turha kysellä. Toisaalta vastaukseksi voi samaan aikaan saada, että Jumala paljastaa itsensä kaikkialla kaiken aikaa, maailma on täynnä konkreettisia todisteita Jumalasta ja rukouksetkin toimivat erinomaisesti, vastauksia pitää vain osata etsiä (=tulkita) oikein.

Käytännössä uskovatkaan eivät siis osaa kertoa Jumalasta mitään tyhjentävää ja ovat kysymyksistä – ja varsinkin vastauksista – eri mieltä toistensa kanssa. Keskustele siinä sitten ja yritä saada jotain päteviä johtopäätöksiä. 🙂

Mutta jos unohdamme tällä kertaa edellä esitetyn ja keskitymme niiden taustalla vaikuttaviin varsinaisiin kysymyksiin.

 1. Miksi Jumala on tehnyt tästä kaikesta niin salattua ja arvoituksellista?
 2. Mikä hyöty tällaisesta kryptaamisesta on ihmiselle, pelastukselle ja Jumalan suunnitelmalle?
 1. Lainasit SEPPO luvusta 22 tuon alun, mutta et lukenut loppua.

  9 Ja aina kun Mooses meni majaan, laskeutui pilvenpatsas ja seisahtui majan ovelle; ja Herra puhutteli Moosesta.
  10 Ja kaikki kansa näki pilvenpatsaan seisovan majan ovella; niin kaikki kansa nousi, ja he kumartuivat itsekukin majansa ovella.
  11 Ja Herra puhutteli Moosesta kasvoista kasvoihin, niinkuin mies puhuttelee toista. Sitten Mooses palasi takaisin leiriin; mutta Joosua, Nuunin poika, hänen apumiehensä ja palvelijansa, ei poistunut majasta.
  12 Ja Mooses sanoi Herralle: ”Katso, sinä sanot minulle: ’Johdata tämä kansa sinne’, mutta et ole ilmoittanut minulle, kenen sinä lähetät minun kanssani. Ja kuitenkin sinä sanoit: ’Minä tunnen sinut nimeltäsi, ja sinä olet myös saanut armon minun silmieni edessä’.
  13 Jos siis olen saanut armon sinun silmiesi edessä, niin ilmoita minulle tiesi, että tulisin tuntemaan sinut ja tietäisin saaneeni armon sinun silmiesi edessä; ja katso: tämä kansa on sinun kansasi.”
  14 Hän sanoi: ”Pitäisikö minun kasvojeni käymän sinun kanssasi ja minun viemän sinut lepoon?”
  15 Hän vastasi hänelle: ”Elleivät sinun kasvosi käy meidän kanssamme, niin älä johdata meitä täältä pois.
  16 Sillä mistä muutoin tiedetään, että minä olen saanut armon sinun silmiesi edessä, minä ja sinun kansasi, ellei siitä, että sinä käyt meidän kanssamme, niin että me, minä ja sinun kansasi, olemme erikoiset kaikkien kansojen joukossa, jotka maan päällä ovat?”
  17 Herra vastasi Moosekselle: ”Mitä sinä nyt pyydät, sen minä myös teen; sillä sinä olet saanut armon minun silmieni edessä, ja minä tunnen sinut nimeltäsi”.
  18 Silloin hän sanoi: ”Anna siis minun nähdä sinun kirkkautesi”.
  19 Hän vastasi: ”Minä annan kaiken ihanuuteni käydä sinun ohitsesi ja huudan nimen ’Herra’ sinun edessäsi. Ja minä olen armollinen, kenelle olen armollinen, armahdan, ketä armahdan”.
  20 Ja hän sanoi vielä: ”Sinä et voi nähdä minun kasvojani; sillä ei kukaan, joka näkee minut, jää eloon”.
  21 Sitten Herra sanoi: ”Katso, tässä on paikka minun läheisyydessäni; astu tuohon kalliolle.
  22 Ja kun minun kirkkauteni kulkee ohitse, asetan minä sinut kallion rotkoon ja peitän sinut kädelläni, kunnes olen kulkenut ohi.
  23 Kun minä sitten siirrän pois käteni, näet sinä minun selkäpuoleni; mutta minun kasvojani ei voi kenkään katsoa.”

  • Herran säteilevät kasvot eli ’kirkkaus oli eri tilanne kuin kuin kasvot alkukeskustelussa. Loppuosan ’kasvoilla’ tarkoitetaan säteileviä kasvoja. Moseksenkaan ’kasvoja’ ei tohtinut sen jälkeen kukaa mennä lähelle kun hän oli saanut niihin Siinain vuorella säteilyä:
   ”Kun Mooses laskeutui Siinain vuorelta molemmat liitontaulut käsissään, hänen kasvonsa säteilivät, koska hän oli puhunut Herran kanssa.”
   Säteily oli niin voimakasta että kansa pelkäsi Moosesta.

  • Ei Mooseksen kasvojen säteily kumoa sitä, ettei kukaan voi nähdä Jumalan kasvoja. Sen sijaan tulee mieleen kaikki rukousvastaukset, joista ystävät kertoo. Heidänkin kasvonsa säteilevät ilosta.

  • Et taida Pekka nyt oivalta miksi Moseksen ja Jumalan juurikin ’säteileviä’ kasvoja pelättiin. Ei niitä kasvoja kun he kasvokkain puhuivat kuin mies puhuu miehelle .Ei tuo ’säteily’ mistään tunteesta kertonut vaan radioaktiivisesta kontaminaatiosta.
   Samasta syystä Herran edessä arkkiin kosketuksissa ollut ylipappi vedettiin Kaikkein Pyhimmästä pois nilkkaan kiinnitetystä kultaisesta ketjusta.

  • Seppo kirjoittaa; ” Samasta syystä Herran edessä arkkiin kosketuksissa ollut ylipappi vedettiin Kaikkein Pyhimmästä pois nilkkaan kiinnitetystä kultaisesta ketjusta.”

   Lähde, dokumentti mistä tämän voi todentaa???

  • Zohar, Acharei Mot: Verse 198וּלְבָתַר אַסְחֵי גּוּפֵיהּ, וְקִדֵּשׁ יְדוֹי, לְאַעֲלָא בְּפוּלְחָנָא אָחֳרָא קַדִּישָׁא . עַד דְּיִתְכַּוָּון לְמֵיעַל לַאֲתַר אָחֳרָא עִלָּאָה, קַדִּישָׁא מִכֺּלָּא. ג’ שׁוּרִין סָחֲרִין לֵיהּ, כַּהֲנֵי אָחוֹי, וְלֵיוָאֵי, וּמִכָּל שְׁאָר עַמָּא כֻּלְּהוּ. זַקְפִין יְדִין עָלֵיהּ בִּצְלוֹתָא וְקִטְרָא דְּדַהֲבָא זַקְפָא בְּרַגְלֵיהּ

  • google kääntäjä antoi tälläisen käännöksen Sepon tekstistä;

   Zohar, Acharei Mot: Jae 198 ja katkaisi hänen ruumiinsa ja pyhitti kätensä korottaakseen häntä Achara Kaddisha -rituaalissa. Kunnes se ohjattiin seuraavalle korkeudelle, Kadishaan vankilasta. C. Shurin Saharin Leah, veljeni papit ja Levi ja koko Shur Amman kansa. Zacpin laittoi kätensä hänen päälleen tslotassa ja ketara dadhaba zakpa jaloillaan

  • Kopioidessa oli tipahtanut yksi heprean rivi pois.
   Uusinta,heprea on englannista käännetty, alkuperäinen aramealaine teksti on haussa. Panen kun löydän.
   לאחר מכן הוא רוחץ את גופו ומקדש את ידיו להיכנס לעבודת קודש אחרת, עד שהוא מתכוון להיכנס למקום הגבוה והקדוש ביותר, קודש הקודשים. שלוש שורות מקיפות את הכהן הגדול: אחיו הכוהנים, הלויים ושאר העם, המקבילות לשלוש שורות. כהן ולוי הם ימין ושמאל, וישראל הם הקו האמצעי. הם מרימים את ידיהם בתפילה, וקשר של חבל זהב תלוי על רגלו מחשש שימות בקודש הקודשים, ואז היו מוציאים אותו משם עם החבל הזה.
   Suomennos: Sen jälkeen hän pesee ruumiinsa ja pyhittää kätensä astuakseen toiseen pyhään työhön, kunnes hän aikoo astua korkeimpaan ja pyhimpään paikkaan, kaikkein pyhimpään. Kolme riviä ympäröi ylipappia: hänen veljensä papit, leeviläiset ja muu kansa, jotka vastaavat kolmea riviä. Pappi ja leeviläinen ovat oikealla ja vasemmalla, ja Israel on keskimmäinen linja. He kohottavat kätensä rukoukseen, ja kultaisen köyden solmu roikkuu hänen jalassaan, koska he pelkäävät, että hän kuolee kaikkein pyhimmässä, jolloin he toisivat hänet pois sieltä tällä köydellä.

  • Kukaan ei saanut koskea radioaktiivisesti saastuneeseen ruumiiseen. Siksi ruumiit piti vielä viedä leirin ulkopuolelle ja polttaa siellä.

  • Nämä väitteet radioaktiivisuudesta alkavat taas kovin kuulostaa takavuosien huuhaa-asiantuntija, ufologi ”Tom Pellertiltä”.

  • Minkääslaisia oireita ne liitonarkin kaapanneet filistealaiset saivatkaan niin pahoja että antoivat arkin takaisin: Tukka lähti päästä ja kielet turposivat ja he saivat vaikeita kasvaimia. Kuullostavatko tutuilta oireilta ja jos niin minkä yhteydessä?

  • Tom Pellert on oikealta nimeltään Tapio Laine, helsinkiläinen ekonomi, joka on tutkinut ikänsä juutalaisuutta ja kiinnittänyt huomiota erityisesti Heenokin kirjojen vaunu-mystiikkaan ja Metatroniin. Hänen Jeesus-kirjansa ’Kuka hän oli’ on Ateena kustannuksen ja Ateena ei julkaise huuhaata. Kirjassa on suomalaisen kulttuurihistorian professori Harald Haarmannin alkupuhe. S uosittelen, kirja saattaisi tuulettaa monenkin kauhtuneita kaalinlehtiä.

  • Nilkkaketjusta: Parashat Emor 102a:

   ”Rabbi Yitzchak sanoi: ”Yksi köysi oli sidottu Kohenin jalkaan, kun hän meni sisään, jotta jos hän kuolisi siellä, hänet voitaisiin vetää ulos.”

  • פרשת אמור 201א
   ”אמר רבי יצחק: חבל אחד נקשר למרגלות הכהן כשנכנס, כדי שאם ימות שם אפשר לשלוף אותו”

   Suomennos

   Parashat Emor 102a:

   ”Rabbi Yitzchak sanoi: ”Yksi köysi oli sidottu papin jalkaan, kun hän meni sisään, jotta jos hän k u o l i s i siellä, hänet voitaisiin vetää ulos.”

   Mikähän mahtoi Kaikkein Pyhimmässä aiheuttaa pahan äkillisen kuoleman ja miksi arkkia sai pappikin (kohen hepr.) lähestyä vain yhden kerran vuodessa? Miksi papeilla oli raskaat kultaiset esiliinat?

   Ei todellakaan ole vaikea nähdä Kaikkein Pyhimmän vaarallisuuden johtuneen sähköstä ja radioaktiivisesta säteilystä. Tämäkään käsitys ei ole uusi, sen on esittänyt mm Adam Hancok detaljirikkaassa bestsellerissään: Sign and the Seal.(Great Britain1992 Mandarian Paperbacks). Hänen mukaansa arkissa olleet ’laintaulut’ olivat itse asiassa radioaktiivisesti varattuja laattoja.
   Myös Rodney Dale ja George Sassoon näkevät arkin eräänlaisena voimakkaana miniydinvoimalana.
   Asia harkittaessa tulee myös huomata, että arkin suojaus ja säilytystila sisälsivät tietyn värisiä kankaita ja paljon kultaa. Arkki oli asetettu nahkojen ja s i n i s e n kangasverhon alle. Ehkäpä siksi, että keinomateriaalit ja mm. sininen väri imevät säteilyä. Röntgenhoitajilla onkin nykyään siniset työasut. Kultapolymeeristä on 11 painoprosenttia kultaa, ja kulta-atomit imevät nekin tehokkaasti säteilyä. Itse arkin paikka, ikkunaton sisähuone, oli kauttaaltaan kullalla peitetty.

   https://www.google.com/search?sca_esv=557804163&q=R%C3%B6ntgenhoitaja&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwiMn_yxqOSAAxV4KxAIHfm2C60Q0pQJegQICxAB&biw=1017&bih=450&dpr=1.88

  • Jäiköhän Paajaselta jälleen esiteyt indisiot joko a) noteeraamatta tai b) ymmärtämättä, voi voi…

  • Käsittämätön asenne Pekka, muu elämän olettaminen maailman kaikeudessa kun ei mitenkään vähennä kenenkään kykyä ja mahdollisuutta keskustella myös henkisistä asioista. Pikemminkin päinvastoin. Rajoittuneisuutta edustavat maailmankuvansa vaikkapa jonkun uskonnon dogmeilla rajoittaneet ihmiset.

   Satuitko Pekka muuten katsomaan noita annettuja perusteluita? Mitäs niihin sanoisit?

  • Arvasin että takerrut tuohon,ettei tarvitse ottaa kanta esittämiini acharon ha berithiä koskeviin näyttöihin. No hengelliset asiat keskustellaan usein henkisesti eikä esim.materialistisesti paitsi milloin on kyse kolehtipuheoista.

 2. Kiitos kaikille osallistujille.

  Kuten tavallista, en saanut blogitekstissä esitettyihin kysymyksiin varsinaisesti mitään kunnollisia vastauksia. Vastauksissa kierreltiin ja kaarreltiin, väisteltiin ja kietouduttiin mystiikan utuiseen verhoon. Näin toki odotinkin. Jumalauskossa ei ole logiikkaa, joka kestäisi lähemmän tarkastelun. Jos ei kyetä esittämään edes mitään hyötyä sille, miksi Jumala sääti asiat kuten on säätänyt, uskoa todella tarvitaan.

  Näistä lähtökohdista ei toki pitäisi yllättyä, miksi jumalausko ei tavoita lähellekään kaikkia ihmisiä. Se ei yksinkertaisesti ole mahdollista kuviossa, josta ei ole löydettävissä sen enempää oikeustajua, logiikkaa tai perusteluja.

  Usko sinänsä ei ole logiikkaa vailla. Kuten aikaisemminkin todettua, kvarkkien tanssi ei vain riitä kaikille, ja koska ihminen kykenee hahmottamaan oman kuolevaisuutensa, usko toimii sopeumana, joka lohduttaa niitä, joille todellisuus on liikaa.

  Seuraaviin blogauksiin. 🙂

  • Antero, maailmassa on paljon asioita mihin emme saa vastauksia ja mihin meillä ei ole vastauksia. Tämä täytyy vain hyväksyä ja sen kanssa elää. Jokainen aikuinen ihminen joutuu elämään tamän kanssa.

   Aadam ja Eeva eivät tienneet mitä on hyvä ja paha. Miksi puusta ei saanut syödä. Aabraham ei tiennyt miksi hänen piti uhrata poikansa. Pietari loogisena kaverina tajusi, että vedenpäällä kävely oli mahdotonta. Usko avasi uusia mahdollisuuksia.

   Mielestäni vastauksia olet saanut.

  • Silloin kun ei, muka, saada vastauksia tai ei ymmärretä ”höykäsen pöläystä” jonkun kirjoittamasta, niin se pääsääntöisesti tarkoittaa että vastaukset ei miellytä tai, että vastaajat eivät ole vastattavan kohteen tasoa.

   Antero, sinun tapauksesi voi olla jotain muuta.

  • Eräs selitys salaamiselle voisi olla se, että maapallolla on menossa ihmisillä tehtävä koeohjelma. Tutkitaan ehkä ihmisten tahdon suuntautumista. Jotta koeohjelma toimisi itsenäisesti, sen kulkuun ei saa vaikuttaa ulkoa päin.

Kirjoittaja

Antero Syrjänen
Antero Syrjänen
Olen 70-luvun lopulla syntynyt nuori mies läntisestä Suomesta. Perheeseen kuuluu vaimo ja muutama pörröinen lemmikki. Synnyin Jehovan todistaja -sukuun ja -perheeseen. Blogeissani tulen käsittelemään, ainakin aluksi, elämää Jehovan todistajien maailmassa ja ympäristössä. Jos haluat kysyä todistajuudesta (tai ottaa muuten yhteyttä) yksityisemmin, sähköpostiosoite on: tantero.syrjanen@gmail.com