Kristus nousi kuolleista!

Iloitkaa, sillä Kristus nousi kuolleista! Kuolema, synti ja paha on kukistettu viattoman uhrilla! Jumala kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan toi toivon ja ikuisen elämän lupauksen!

"Kristus nousi kuolleista ja hävitti voimasi.
Kristus nousi kuolleista ja pahuuden henget tuhoutuivat.
Kristus nousi kuolleista ja elämä hallitsee.
Kristus nousi kuolleista, eikä kukaan kuollut ole haudassa."

(Ote Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarnasta: http://www.ortodoksi.net/liturgiset_tekstit/suuri_viikko/JK_paasiaissaarna.htm)

Hyvää pääsiäistä!

8 kommenttia

 • Reino Suni sanoo:

  Jos uskoo Jeesuksen viimeisiin sanoihin ristillä ” henkeni, tänä päivänä ” niin kirkon opin ylösnousseella ruumiilla ei ollut henkeä. Itse uskon Jeesuksen sanoihin ja hengen lähtiessä ruumiimme on tehtävänsä tehnyt. Siis en pidä Jeesusta valehtelijana.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Reino, minä en löydä evankeliumeista, että Jeesus sanoisi ristillä ”henkeni, tänä päivänä”. Mitä kohtaa tarkoitat?

   Suomennoksissa tietenkin sana ’henki’ viittaa elämään. Esim. sanapari ”heittää henkensä” tarkoittaa kuolemista.

   Jeesuksen kohdalla hengen antaminen Isän käsiin Luukkaan tekstissä on ymmärrettävästi merkitsee elämän antamista Jumalan turvaan, ei mistään ”hengestä” luopumista. Jeesuksen kohdalla hän antaa elämänsä ja kuolemansa Jumalan päätösvaltaan, ja osoittaa syvää luottamusta Isää kohtaan jopa kuollessaan. Luottamus Jumalan huolenpitoon on vaikuttava.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Reinolta on jäänyt lukematta Joh.10;17 jossa sanotaan että hän antaa henkensä, mutta ottaa sen jälleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Ville Hassinen.

  ” Henkeni, Tänä päivänä ”. Olen sen termin saanut tutkiessani 2005-10 2000 vuoden takaisia tapahtumia. Se on realistinen termi vaikka se ei nykyisissä Raamattuun otettujen evankeliumien käännöksissä sananmukaisesti esiintyisikään.

  Pekke Pesonen.

  Sinun on syytä perehtyä arvostettujen tutkijoiden voisi sanoa yksimieliseen käsitykseen Johanneksen evankeliumista. Esim. Lontoon Jeesus Seminaari 1985.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Ei sitä tietääkseni esiinny alkukielisissä teksteissä vai?

   Nyt se on Reino hyvä sinun lisäyksesi ja kerrot, miten itse asiasta ajattelet. Kirkon edustamaa linjaa ensimmäinen kommenttisi ei edusta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Tervehdys vaan Ville.

   Tosiaan en osaa sanoa mistä on peräisin tekstini. Minun peruslähtökohtana on Jeesuksen mahdollisimman todenperäinen sanoma joka luonnollisesti perustuu tutkijoiden tuloksiin. Tutkijoiden käsityksistä sen verran , että esim. Lontoon Jeesus Seminaarin 1985 tuloksista pidän jokseenkin luotettavina missä he ovat yli 50 prosenttisesti samaa mieltä. Itse en luonnollisestikaan ole keksinyt mitään. Kuten olet todennut uskoni Korkeimpaan ei perustu alkuunkaan kirkon oppiin. Mukavaa kesän odotusta sinulle Ville.

   Kuten eräässä ketjussa mainitsin niin en valitettavasti tutkimuskauteni aikana 2005 – 2010 kirjoittanut yläs kaikkia lähteitäni.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Hassinen sanoo:

   Kiitos, samoin myös sinulle. Hyvää kesän odotusta ja nyt tietenkin hyvää kevättä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ville Hassinen

  Kuopiolaissyntyinen ja neljänkymmenen alkupuolella oleva seurakuntapappi ja sivutoiminen tutkijanplanttu. Aikansa Pohjois-Karjalan laulumaita kierreltyään olen palannut kotiseuduilleni vaatimattomien (ja niitten oekeetten) ihmisten pariin Savoon Kuopion kupeeseen seurakuntapapiksi. Kirjoittelen osin seurakuntatyön näkökulmasta, milloin sitten eksyn naputtelemaan pohdiskellen ja sukeltelen syvempiin uomiin.