Kristus meidän edestämme

Jumala ei armahtanut ainokaista Poikaansakaan, vaan heitti kaikkien mustat synnit hänen kannettavakseen Golgatan kauhujen puulle. Siellä ilmestyi se sovintoarmo, joka on koko maailman syntien sovitus. Nyt on avautunut se armollisen Isän avara armotaivas, joka ulottuu niin leveälle kuin itä on lännestä. Nyt meillä on jokahetkinen anteeksiantamus.

Kalle Jokinen, Lohduttakaa, lohduttakaa!, s. 6, Concordia ry, 1999.

Rakkaan Vapahtajamme sovituksen veri on avannut meille taivaallisen paratiisin helmiportin ja tien, joka vie minutkin tästä portista sisälle. Meidän Herramme veren ansio riittää, koska sillä Jumalan viha lepytettiin. Sillä on sielumme Siinain lain kirouksesta lunastettu, ylistys olkoon Karitsan veren.

Kalle Jokinen, Lohduttakaa, lohduttakaa!, s. 55, Concordia ry, 1999.

32 KOMMENTIT

  1. Todellinen katolinen Kirkko tuntee vain yhden ainoan pään, ja se on Kristus (Ef. 1:22; 4:15; Kol. 1:18). Vaikka seurakunnan jäsenten keskuudessa vallitsee tietty järjestys ja lahjojen erilaisuus (Room. 12:4-6; Ef. 4:16), he ovat kaikki yhden ruumiin jäseniä, eikä kukaan voi ottaa itselleen ominaisuutta tai tehtävää, joka kuuluu Kirkon päälle (Ef. 1:22-23; 5:23; Kol. 2).

    Martin Chemnitz, Enchiridion – Taivaallisten opinkohtien käsikirja, s. 202, Concordia ry, 2023.

Mika Rantanen
Mika Rantanen
Teologian maisteri, uimamaisteri ja koulutettu hieroja.