Kristillinen avioliitto - rakkausliitto

Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. Sillä rakkaus on väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku on tulen hehku, on Herran liekki. Eivät suuret vedet voi rakkautta sammuttaa, eivät virrat sitä tulvaansa upottaa. Jos joku tarjoaisi kaikki talonsa tavarat rakkauden hinnaksi, häntä vain halveksuttaisiin. (Kork.v. 8:6-8)
Kaksi sydäntä
Miksi on tärkeää, että kristillinen avioliitto on aina rakkausliitto, jota ei ihminen voi särkeä?

Miksi puolison edelle ei saa mennä kukaan tai mikään asia maanpäällä?

Miten osoitat rakkautta puolisolle vai onko se totta ilman mitään tekoja?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

77 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, mitä jos minä olen päässyt pois ”pöpeliköstä” ja sydämen kyllyydestä haluan toisia johdattaa Jeesuksen Sanojen kautta myös vapauteen??

  Voit minua kritisoida vaikka kuinka, mutta se ratkaisee kuinka suhtaudut Jeesuksen Sanoihin, älä ylenkatso niitä sillä niissä on iankaikkisen elämän Sanat.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, Jeesus opetti paljon enemmän asioita, kuin mitä sinä tiedät ja kommentoit. Kokeile katsoa profiilistasi mitä eri keskusteluissa olet kirjoittanut. Kun klikkaat nimeäsi niin näet 10 viimeistä ja sitten saat seuraavat 10 jne. Tämä mitä sinä kirjoitat, kertoo paljon miten sinä itse suhtaudut Jeesuksen sanoihin ja mitä kaikkia sinä ole kaikista Jeesuksen sanoista sisäistänyt.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  – – – – – – – – – – – – –

  O F F – T O P I C

  – – – – – – – – – – – – –

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Martti Pentti, ymmärsinkö oikein, että sinulla ei romanttiseen rakkauteen liity seksuaalisuus?” Et ymmärtänyt, Juha Heinilä. Tottakai liittyy. Seksuaalisuuteen ei välttämättä liity romanttinen rakkaus. Taitoluisteluun liittyy jää, mutta jäähän ei aina liity taitoluistelu.

  ”Martti Pentti, siis Jeesus puhuu olemattomia kun sanoo että joka sanoo lähimmäistä hulluksi on ansainnut helvetin tulen?” Raamatussa sanotaan, että me kaikki olemme ansainneet helvetin tulen, mutta Jeesus on myös ansainnut meille ikuisen elämän. ”Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta.” ”Ennen te olitte armoa vailla, mutta nyt on Jumala teidät armahtanut.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Martti Pentti, kiitos hyvästä kommentista. Seksi kuuluu romanttiseen rakkauteen ja kristilliseen avioliittoon. Avioliiton ulkopuolinen seksi on Jumalan tahdon vastaista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä, vai että ”out of topic”, mikä on tärkeintä ellei sielun pelastus??

  Niinpä kysynkin kuinka on näiden laitajotka harrastavat avioliiton ulkopuolista seksiä, onko sisäpuolella vai ulkopuolella pelastuksen??

  Voiko uudestisyntynyt niin tehdä eli elää haureudessa??

  Mitä pitää tehdä jos saa piston sydämeen ko asiasta???

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, yritetään pysyä siinä aiheessa mitä käsitellään. Ihan sama on avioliitossa kuin täällä netissä keskustellessa. On aivan turhaa vääntää vanhoista asioista. Kulloinkin esillä olevaa asiaa kannattaa hyvin käsitellä. Avioliitossa on rakkauden tuhoaja, jos keskustelun lomassa alkaa vetää vanhoja asioita esille toistuvasti, vaikka sillä ei ole mitään merkitys siihen asiaan, josta keskustellaan. Toisen huomioiminen ja kohtelu kunnioittavasti on hyvässä keskustelussa tärkeä asia. Avioliitossa opimme keskustelemaan, jos niin haluamme. On turhauttavaa keskustella sellaisten henkilöiden kanssa, joilla ei ole mitään järkevää sanottavaa vaan aina eksyvät aiheesta pois. Pelisääntökeskustelut voimme hoitaa sähköpostilla. Jatkossa tulen vielä helpommin laittamaan off-topic leiman ohi aiheen meneville kommenteille.

  Kysyit onko haureudessa elävät ulkopuolella pelastuksen? Haureus on synti niin kuin moni muukin. Ainoastaan Pyhän Hengen pilkka on synti jota ei voi saada anteeksi. Minä en ole tuomari, joka voisin antaa lopullisen tuomion itse kustakin. Jeesus on sovittanut meidän kaikkien synnit; voisi sanoa, että synneistämme on maksettu kallis hinta, josta ei jää meille mitään maksettavaa. Voi voi, jos joku ei usko, että Jeesuksen sovitustyö riittäisi kattamaan meidän syntiemme rangaistuksen.

  Minä olen ymmärtänyt niin, että sinä et pidä luterilaisia uudestisyntyneinä, joten en voi vastata kysymykseesi. Joten vastaa itse. Sinun kannatta miettiä teidän helluntaiseurakuntaa ja pohtia, miksi siellä on henkilöitä, jotka ovat aikuiskasteen jälkeen, ovat langenneet avioliiton ulkopuoliseen suhteeseen tai tehnyt muita rikoksia. Miten tämä voi olla mahdollista?

  Viimeiseen kysymykseen sinun kannattaa pohtia vastausta sellaisen henkilön osalta, joka on käynyt aikuiskasteella ja langennut hirvittävään syntiin. Luterilaisilla on rippi, jossa voimme tunnustaa synnit Jumalalle ja uskoa, että Jeesuksen veri riittää syntivelan maksuksi ja uskoa synnit anteeksi annetuksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit