Kommentoinnin sietämätön kirous

Huomenna, jos Jumala suo, Kotimaa24:n keskustelut muuttuvat rakentaviksi ja raikkaiksi. Enää ei kommenteissa yritetä pelastaa kirkkoa ja kristinuskoa yhdellä kertaa, vaan annetaan muillekin näkökulmille sanantilaa. Enää ei löysiä heittoja, nokittelua tahi raamatunlauseiden viskelyä.

Ylläpito on viime aikoina saanut poikkeuksellisen paljon palautetta Kotimaa24-sivuston keskustelujen tasosta ja siitä, että kommenttiketjuissa helposti ajaudutaan muutaman kommentoijan pitkiin jäsentenvälisiin. Parhaimmillaan jäntevä sanailu on viihdyttävää luettavaa ulkopuolisille, mutta huonoimmillaan se on vaivaannuttavaa ja heittää varjon koko sivustolle.

Yläpidolta myös kysytty, miksi kommentointi ylipäätään sallitaan. Eikö olisi parempi vain tehdä uutisia. Toistaiseksi kommentoinnilla on kuitenkin nähty arvonsa ja paikkansa. Uutiset herättävät mielipiteitä ja tunteita. Hyviä kommenttiketjuja on myös kiinnostava lukea – aina on vaarana, että oppii jotain uutta.

Ylläpito on nyt joutunut ottamaan äärimmäiset keinot käyttöön: muutamia kommentoijia on bannattu. Heidän kommenttejaan on ilmoitettu kymmenittäin (ellei sadoittain) häiriköiksi. Ylläpidolla on muutakin tekemistä kuin aikuisten miesten puheiden paimentaminen.

Täten tiedoksi saatettakoon, että Ylläpito puutuu asiattomaan ja toistuvaan keskustelun häirintään entistä aktiivisemmin. Asiatonta on esimerkiksi kommentoida jatkuvasti kaikkea, heittäytyä ”tuttavalliseksi”, tulla iholle, toisten uskonelämän tivaaminen tai kyseenlaistaminen, pelkillä raamatunlauseilla kommentointi tai saman asian jankuttaminen edes yrittämättä kuulla tai ymmärtää mitä muut keskustelijat haluavat kertoa.

Ja lopuksi toivotetaan kaikille sivuston käyttäjille hyvää nettimieltä ja alkanutta kommenttisyksyä!

70 kommenttia

  • Tuula Hölttä sanoo:

    Niin kuin Isossa Kirjassa sanotaan, on ”aika repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika olla vaiti ja aika puhua” (Saarn. 3:7), niin rikoin taas kerran pyhät valani ja kirjauduin Facebookiin, että voin ”sähköisellä kirkonmäellä” käydä ”tykkäämässä” perinteikkään Kotimaan artikkeleista tarvitsematta rasittaa Kotimaa-lehden toimittajakuntaa kommenteilla, joilla subjektiivisina ei kuitenkaan ole yleisesti ottaen oikeastaan mitään merkitystä.

    Ilmoita asiaton kommentti