Kiusausten tullessa

Kukaan kristitty ei välty kiusauksilta. Ne tulevat muodossa tai toisessa. Luther puhuu Galatalaiskirjeen selityksessään eri ikäkausien tyypillisistä kiusauksista. Nuoruudessa tulevat erityisesti aistihimot, keski-iässä kunnianhimo ja vanhuudessa ahneus. Nämä ovat tyypillisimpiä, vaikka paljon muitakin löytyy.

Paras esimerkki kiusausten torjumisesta ja niitä vastaan taistelemisesta löytyy Jeesuksen omasta elämästä. Hän sanoi kolme kertaa perkeleelle vedoten Jumalan Sanaan: "Kirjoitettu on". (Matt. 4:4, 7 ja 10)

Rehellisesti sanoen uskovainenkaan ei selviydy tässä yhteydessä läheskään aina voittajana, vaan lankeemuksia ja kompastumisiakin tulee. Siksi on lohdullista kuulla, että Jeesuksen veren anteeksiantamus (1. Joh. 1:7) on edelleen voimassa ja voimme aina vedota siihen omantunnon ja sydämen syyttäessä. (1. Joh. 3:19-21) Armo riittää ja kuuluu kaikille ja on käytettävissämme niin kauan kuin elämme.

Kaikille lukijoille voisi yhteisesti todeta virren sanoin: "Sovitusta saarnatahan, rohkaistu siis uskomahan anteeksanto syntien." "Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet (ja siskot), että hänen (Jeesuksen) kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus". (Apt. teot 13:38)

23 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Missä on Jumalan voima, Pyhä Henki?

  Lihalle on kyllä mieluisaa julistaa voimatonta jumalaa(tarkoituksellapienellä) ja selittää omien himojen halujen mukaan eläminen ns ”kristillisyydeksi”, ei väliä kuinka lähimmäinen tästä kärsii onhan omalle kohdalle ”armon piikki” auki koko elämän.

  Mitä on armo ilman parannusta? Voiko murhaaja joka saa kuolemantuomion ja saa sitten armon jatkaa murhaamistaan ja saa uudelleen ja uudelleen armon…….

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Evankeliumi, sana rististä ja Kristus itse ovat Jumalan voima. (Room. 1:16, 1. Kor. 1:18, 24). Jumalan sana on myös Hengen miekka. (Ef. 6:17). Jeesus: ”Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä” (Joh. 6:63). ”Tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi.” (Mark. 1:15). Sana parannus voidaan tässä kääntää myös sanalla kääntykää ja muuttakaa mielenne (metanoia). Voidaan puhua myös jokapäiväisestä eli jatkuvassa parannuksessa elämisestä. Se on uskon kilvoitusta. (1. Tim. 6:12). Pyhä Henki, joka on totuuden Henki ja Puolustaja, ennen kaikkea kirkastaa Kristusta ja todistaa Hänestä. (Joh. 16:14, 15:26)

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Pysykäämme Jumalan armossa. Apt. teot 13:43

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Mika Rantanen mitä on Jumalan armo? Kuinka siinä pysytään?

  Mietippä perhettä joka istuu kirkossa ja kuuntelee synnin tunnustusta ja anteeksiantoa. Pieni tyttö miettii kuinka tölväsi koiraa, äiti kuinka huusi tytölle, isä hymyilee eikä muista kuinka humalassa löi vaimoa ja yön hämärässä kähmi tytärtään. Onko kaikille tarjolla armo synneistään?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jumalan armo on lyhyesti sanottuna ansioton rakkaus Jeesuksessa Kristuksessa meidän osaksemme. Jumala rakastaa Jeesuksen tähden kaikkia eli koko maailmaa (Joh. 3:16). Jeesus on myös kuollut kaikkien puolesta, (2. Kor. 5:15) eivätkö siis kaikki saa siksi syntejään anteeksi? Armon uskominen ja vastaanottaminen myös vaikuttaa uutta elämää. ”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi KAIKILLE ihmisille ja KASVATTAA meitä, että me HYLJÄTEN jumalattomuuden ja maailmalliset himot, ELÄISIMME siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa.” (Tiit. 2:11, 12) Mutta jatkuvaa taistelua armon varassa ja voimassa tämä eräällä tavalla on elämän loppuun saakka, koska ”monessa kodin me kaikki hairahdumme” (Jaak. 3:2), ”Elias (VT:n profeetta) oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin” (Jaak. 5:17), ”Sillä ei ole maan päällä ihmistä niin vanhurskasta, että hän tekisi vain hyvää eikä tekisi syntiä” (Saarnaaja 7:21), ”Sillä ei ole ihmistä, joka ei syntiä tee” (1. Kuningasten Kirja 8:46 ja 2. Aikakirja 6:36). Armossa pysytään elämällä Sanan ja sakramenttien yhteydessä ja käyttämällä niitä hyödykseen. Muistakaamme myös ristin ryöväriä, pahantekijää, miten hän sai syntinsä anteeksi ja pääsi taivaaseen. (Ks. Luuk. 23:40-43) Jeesus ei asettanut hänelle mitään ehtoja. Ja vielä: ”Armosta te olette pelastetut uskon kautta” (Ef. 2:5, 8)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Rantanen: ”Nuoruudessa tulevat erityisesti aistihimot”

  Juu, se on se luonto semmoinen, että vetää tikanpojankin puuhun ja himot ne on hiirelläkin, mutta eivät ne naimahalut nyt pelkästään nuorten yksinoikeus ole. Voin näin vanhempana herrasmiehenä kokemuksen syvällä rintaäänellä ilmoittaa.

  Asiasta toiseen, ei taida herra Rantasella olla omia mielipiteitä lainkaan kun pitää raamatunsitaateilla keskustella?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Mika

  Kiitos hyvästä tekstistäsi !

  Siinä on hyvä ote !

  Rohkeasti vain eteenpäin !

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kimmo Wallentinin mieliksi laitan tällaisen viisauden ja sutkauksen, joka löytyy myös Facebookistani: Mikä on Helsingin yliopistoon päässeen ensimmäinen testi ja koe? Se, että jääkö pyörimään vai ei pitkäksi aikaa Porthanian sisäänkäynnin pyöröoviin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rantanen: ”Kimmo Wallentinin mieliksi laitan tällaisen viisauden ja sutkauksen, joka löytyy myös Facebookistani: Mikä on Helsingin yliopistoon päässeen ensimmäinen testi ja koe? Se, että jääkö pyörimään vai ei pitkäksi aikaa Porthanian sisäänkäynnin pyöröoviin.”

   Joka sekään ei ole sinun korviesi välistä alunperin lähtöisin, vaan oli vanha vitsi jo silloin kun minä Kluuvin Hirvi-korttelissa pyörin 60-luvun lopulla. Porthaniakin oli silloin vielä varsin nuori, vasta 1957 valmistunut. Etpä tainnut itse olla silloin vielä edes syntynyt.

   -Elämä on ihmisen parasta aikaa – Matti Nykänen –

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Iankaikkinen elämä on ihmisen parasta aikaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rantanen: ”Iankaikkinen elämä on ihmisen parasta aikaa.”

   Voipi tulla aika pitkäksi. Onneksi siitä ei ole vaaraa minun tapauksessani.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Kuitenkin haluat ilmeisesti elää ikuisesti terveenä täällä maan päällä, mutta onko se mahdollista tieteen keinoin? Tähtitieteilijä Esko Valtaoja on tavoitteiltaan ainakin vaatimattomampi, koska hän eräässä MTV3:n haastattelussa USKOI elävänsä, jos ei nyt aivan 500 vuotiaaksi niin ainakin 300 vuotiaaksi. Mutta, Eskoseni, todella paljon täytyy tieteen kehittyä tämänkin saavuttamiseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rantanen: ”Kuitenkin haluat ilmeisesti elää ikuisesti terveenä täällä maan päällä”

   Väärin. Mistä olet moista saanut päähäsi? Minulle about sata vuotta piisaa varsin mainiosti. Kuka täällä nyt kauempaa jaksaa kukkua. Siitäkin alkaa 73% kohtapuolin olla täynnä. Ans’ kattoo kuinka äijän käy. Terveyttä tuntuu kuitenkin piisaavan vaikka muille jakaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Mika Rantanen sanoo:

   Freddie Mercury, Queen: Who wants to live forever? Who dares to love forever?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Facebookistani löytyy myös esim.: Joka ei ole karvasta maistanut, ei tiedä mikä makea on. Saksalainen sananlasku.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kimmo Wallentin, onko sinun näillä kommenteillasi muuta tarkoitusta kuin vittuileminen? Tämä on kuitenkin minun seinäni ja blogini. Ole jatkossa varovaisempi tai poistan kaikki kommenttisi täältä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Kimmo Wallentin, etkö ole löytänyt syvällisempää ja parempaa filosofia kuin Matti Nykänen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Rantanen: ”Kimmo Wallentin, etkö ole löytänyt syvällisempää ja parempaa filosofia kuin Matti Nykänen?”

   Toki, Matti sattuu nyt vain olemaan varsin ajankohtainen – ja rehellinen – ajattelija.

   Rantanen: ”Ole jatkossa varovaisempi”

   ”Parempi että sinua vihataan, koska olet oma itsesi, kuin että sinua rakastetaan, koska sinua luullaan joksikin toiseksi.” — André Gide

   ”Jos elät miellyttääksesi muita, kaikki tulevat rakastamaan sinua, paitsi sinä itse.” — Kirjailija Paulo Coelho

   Ilmoita asiaton kommentti