Kiuru Kirkon linnut ry:n johtoon

Kirkon linnut – Kyrkans fåglar ry vietti vuosijuhliaan Kotkassa 15.2. eli Sipin päivänä. Vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Hannu Kiurun. Vaalissa olivat nokkimisjärjestyksessä Leena Sorsa ja Timo Waris, mutta kun vaali meni keskinäiseksi nokitteluksi, Kiuru valittiin kompromissina ilman asiaankuulumattomia siivenräpyttelyjä. Hallitukseen valittiin Kiurun, Wariksen ja Sorsan lisäksi Pekka Metso, vaikka häntä pilkattiin ornitodoksiksi. Uusia jäseniä edustavat hallituksessa Heidi Tikka ja Mirva Kuikka. Erovuoroiset Urpo Kyyhkynen ja Seppo Tiainen päätettiin ampua ja täyttää.

Sen sijaan oman kirkon perustaneen Patrik Tiaisen jäsenanomus hylättiin, koska Tiainen lentää liian korkealla ja polttaa vielä siipensä. Yhdistyksellä ei ole varaa jäsentensä palovakuutuksiin.

Vuosijuhla aloitettiin laululla Oi katsohan lintua oksalla puun ja päätettiin iloiseen liverrykseen Pikkulintu  riemuissaan.

Raamatuntutkisteluun johdatti Erkki Lintunen aíheesta He kohottavat siipensä kuin kotkat. Seurojen otsikko oli lauantaina Niin kuin käki, joka muniin toisten pesiin  ja sunnuntaina Siivetönnä et voi lentää.

Käytännöllisen esitelmän piti Tiina Peippo aiheesta Saarnapöntön mitat ja kevätpuhdistus. Seuraavat vuosijuhlat päätettiin järjestää Joutsenossa.

Vuosikokous keskusteli tulevasta Helsingin piispanvaalista. Onko Laajasalo lintu vai kala, monet ihmettelivät. Hannu Kiuru vastasi, että se on kaupunginosa. Peltovarikset halusivat varoittaa Hallamaasta. Edes aikainen lintu ei nappaa matoa, jos maa on jäässä. Kokous päätti asettua tukemaan Kaisamari Hin-Tikkaa, jonka nimen kirjoitusasusta ei tosin päästy yhteiseen säveleeseen.

Parvi päätti ottaa kantaa myös maaliskuun alussa muuttuvaan avioliittolakiin, vaikka osa kokousväestä pitikin sitä nykyajan kotkotuksena. Julkilausuman nimi on Ei kaikkia munia samaan pesään. Esille nostettiin myös ehdotus, jonka mukaan kirkko ei vihkisi, mutta järjestäisi kihlajaisia. Lintuyhdistyksestä voi kysyä kokemuksia rengastamisesta.

Epävirallisessa talipallokeskustelussa moitittiin Olli Seppälää, joka ei ole tehnyt kuvateosta yhdistyksestä. Tai edes luontokalenteria. Aikamoinen kaakatus päätyi myös twitteriin.

Tiedotteen laati tiedotussihteeri

Uutisen tausta: Miljoona linnunpönttöä valmiiksi keskiviikkoiltana 22.2.2017  http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa

 

    • Kerran keskitalvella eräästä saaresta nousi savua. Mentiin katsomaan josko siellä olisi tulipalo. Siellä istui nuotion ääressä mies ja nainen. Tulipalon vaaraa ei ollut mutta saapuneet ihmettelivät miten mies ja nainen ovat päässeet saareen kun ennen heidän tuloaan järven jään peittävä lumi oli täysin koskematon. Syy selvisi kun nuotion ääressä istuvat kertoivat olevansa lentojätkä ja ilolintu.

    • Yhdistyksemme puheenjohtajan ominaisuudessa pyydän kohteliaasti saada tuoda Olli Seppälän tietoon seuraavaa: Me boikotoimme periaatteessa paikkaa, joka pitää lintuja vaarana! Koemme siis olevamme uhanalaisia esim. juuri Lintuvaarassa. Mieluummin kokoonnumme vaikkapa Joensuun Linnunlahden siirtolapuutarhan ihastuttavassa miljöössä.

    • Miksikähän Kirkon linnut ry. haluaa päästä eroon kyyhkysestä? Näinä ankeina aikoina tarvittaisiin kyllä edelleenkin rauhaa ja hengenvaloa?

    • Voi-voi, samaa mieltä Leo Tihisen kanssa. Kyllä tuo toiminta vähän tylyltä tuntuu. Herkimmät saattavat hakeutua parempien kompostien läheisyyteen. Tiedottajakin kertoi, että ainakin Peltovarikset näyttävät olevan varsin tiedostavia varoittaen mm. Hallamaasta kun edes aikainen lintu ei nappaa matoa, jos maa on jäässä puhumattakaan nyt jostain myrkkypikarista, huh.