Kirkon oppi

Kirkon oppi lähestyy jatkuvasti Korkeimman tahdon mukaista toimintaa, jota lähettiläs Jeesus oli kertomassa. Siis pois ihmisten rakentamasta opista raamattuineen ja kirkolliskokouksineen. Tosin virallisesti kirkko on kyvytön muuttamaan sitä.

Otan tässä yhden esimerkin, joita on kyllä runsaasti.

Raamatun rakentajat lähtivät synti ajattelusta jonka perusteella pyrkivät saamaan kaikki ihmiset oman valtansa alle. Se korostui sitten Nikean kirkolliskokouksessa, jossa perisynti käsitys otettiin kirkon opiksi. Sen synty on voidaan perustellusti todeta olevan lähtöisin Jumalan luomosesta ihmisen syntiseksi. Tämän luomisen voivat sitten papit muuttaa pelastukseksi kasteella.

Realistisen uskon eräs lähtökohta on Korkeimman luomisen ihmiselle syntymästä alkaen lähimmäisen rakkauden mentaliteetin olemukseeen, jossa Korkein itse on mukana. Tämä ihmisarvostus on myös Jeesuksen sanomaa. Jeesuksen sanoma synnistä " syntiä ei sellaisenaan ole ". Nämä olivat täysin mahdottomia ajatuksia Raamatun ja kirkon opin rakentajille.

Papit ja piispat lähestyvät Korkeimman tahdon mukaista oppia, käsitystä.

35 kommenttia

 • Reino Suni sanoo:

  Parahin Tarja !

  En minäkään ole, jos ymmäsin oikein, niin en ole minäjään luterilaisen kirkon Lutherin käsitysten kannalla ihmisarvostuksen suhteen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reino Suni

  Uskon rehelliseen ja realistiseen Jeesuksen sanomaan. Kirjoitin kirjan " Kristinuskon kirja " 2010, josta käsitykseni ovat huomattavasti tarkentuneet perustan ollessa sama. Minusta saatietoa Googlesta haulla " Reino Suni ", josta osoite muuttunut ja yritykseni lopetettu. Koulutukseltani Ekonomi ja minua voi lähestyä e-mailin kymp.net kautta. Elämäni hallinnassani aktiivisen liikuntaharrastuksen myötä mutta yksinelo ei sovi minun mentaliteettiin etenkään kun lapset perheineen asuvat muualla.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit