Kirkkopäivät skarppaavat sosiaalisessa mediassa

Oletko sinä ahkera sosiaalisen median käyttäjä? Ainakin olet tällä hetkellä sellaisen parissa, kun luet Kouvolan Kirkkopäivien järjestelyistä kertovaa verkkopäiväkirjaa, eli blogia.

Nykypäivänä sosiaalinen media ei ole enää mikään pikkutekijä, tai nuorten oma juttu. Suuret ikäluokat kaveeraavat lastenlastensa kanssa facebookissa ja jakavat parhaita leivosreseptejään Jauhopeukalot-ryhmässä. Osa heistä tykkää myös Kirkkopäivistä, mikä onkin kannattavaa puuhaa.

Kärpänen olkapäällä

Miksi siellä facebookissa tai twitterissä sitten kannattaa viettää aikaansa? Minun mielestäni paras syy on tiedon saaminen heti ensimmäisten joukossa. Seuraamalla pääministeri Stubbia tuntuu siltä kuin istuisit kärpäsenä olkapäällä, sen verran ahkerasti Stubb twiittaa työpäiviensä kulusta. Tai jos olet suuri urheilun ystävä, mutta et ehdi seuraamaan suosikkijoukkueesi ottelua paikan päälle, niin sosiaaliseen mediaan päivitetään kaikki tärkeimmät käänteet olemattomalla viiveellä. Tai näin sen ainakin pitäisi toimia.

Kirkkopäivät tulevat keväällä pyrkimään samaan. Me olemme sinun lempijoukkueesi, mutta pelaamme viikonlopun turnauksessa useammalla kentällä samaan aikaan. Siispä menet siihen paneeliin, keskusteluun tai seminaariin, joka eniten kiinnostaa, mutta pidät puhelimen lähettyvillä. Reportterimme kertovat muiden otteluiden tapahtumat: yllättävimmät lausahdukset, kohahduttavimmat kommentit ja nasevimmat ajatukset. Jos et lainkaan pääse paikan päälle, niin tunnelmakuvat konsertista tai vauhdikkaat tilannekuvat lauantain puistotapahtumasta tuovat Kirkkopäivät luoksesi.

Osallistu omilla taidoilla

Minä itse en kuitenkaan ehdi tätä tehdä, uskokaa pois. Siksi haastankin sinut mukaan. Osaatko tiivistää olennaisen 140 merkkiin? Tai ehkä omistat järjestelmä-, tai videokameran ja osaat myös käyttää sitä? Vai oletko kuin minä, leveästi ja laveasti asiansa selittävä ihminen, joka kirjoittaa omaa blogia?

Tervetuloa vapaaehtoiseksi some-reportteriksi Kirkkopäiville Kouvolaan! Etsimme jäseniä some-tiimiimme, joka osallistuu työpajapäivään marraskuussa, levittää Kirkkopäivien ilosanomaa jo ennen päiviä ja osallistuu itse tapahtumaan raportoiden tapahtumia ja tunnelmia.

Jos kiinnostuit, ja olet valmis kustantamaan matkat omasta pussistasi, niin laita sähköpostia osoitteeseen suvi.mononen(at)evl.fi. Ilmoittautua voi myös Kouvolan Suurella Sydämellä -palvelussa, jossa on tarkemmat tiedot lauantaina 15.11. Kouvolassa järjestettävästä työpajapäivästä. Isolla kirkolla pikitien päässä työpaja järjestetään 18.11. Kouluttajana toimii Arto Sivonen suunnittelutoimisto Måndagista sekä Jari Kupiainen Kirkkopalveluista.

Kirkkopäivät Facebookissa

Kirkkopäivät Twitterissä

Mononen Suvi
Mononen Suvi
Kouvolassa 22.-24.5.2015 järjestettävien Kirkkopäivien kirkkopäiväsihteeri. Lue lisää Kirkkopäivistä: www.kirkkopaivat.fi