Kirkkoherra kirjoittaa minulle

Olen aivan koukussa kirjeisiin, joita saan Kallion seurakunnan kirkkoherralta. Saan henkilökohtaisia terveisiä kotiseurakunnastani viikoittain! No, olemme sopineet, että kesällä otetaan rennommin: Saan kirjeen vain joka toinen viikko.

Muutenkin kaikki sujuu kepeästi. Lähetin keväällä sähköpostia osoitteeseen kirkkoherra.kalliosrk@evl.fi ja kerroin, että haluaisin saada Kallion seurakunnan viikkokirjeen.

En olisi ikinä uskonut, että se voi tuntua niin kivalta! Työmeilien lomaan tipahtaa tervehdys, jossa on parin lauseen mittainen hengellinen ajatus kirkkoherra Teemu Laajasalolta. Sen jälkeen on muutama huolella valittu ja kauniisti aseteltu vinkki linkkeineen seurakunnan toiminnasta. Mukavaa on se, että vinkit ylittävät seurakuntarajat. Toiminta edellä, kirkon toiminta. Tervetuloa. Juuri minä olen tervetullut tai tervemennyt vaikkapa eri seurakuntien järjestämiin juhannusjuhliin.

Kirjeen kokoaa oikeasti Kallion seurakunnan viestinnästä vastaava pastori Mari Mattson. Ei se kaikki siis ihan kirkkoherralta minulle tule.

Mutta se tuntuu siltä ja se on tärkeintä!

Naureskelen salaa myös omalle asennemuutokselleni. Muistatteko, kun uutiskirjeet tulivat? Ei olisi voinut vähempää kiinnostaa. Ja että vapaaehtoisesti tilaisin lisää meilin tukkivia meilejä?

Nyt kun viestin lähettäjät ovat ymmärtäneet, että kirjeen pitää olla hyvä, olen ihan koukussa niistä parhaimpiin. Kallion seurakunnan viikkokirje on ykkönen – kiitos Marin taitavuuden -, mutta tiukasti kultakannassa kiinni ovat myös Kotimaa 24 ja Kotimaa Pro uutisviikkokirjeineen. Niiden otsikoita tekee aina heti mieli vähän klikkailla.

Kallion kirjeeseen tulee palattua viikon aikana. ”Seurakunta on kulmakunta, jossa on seuraa. Ja jumalanpalveluksessa Jumala palvelee ihmistä.” Tässä tämän viikon kirkkoherran ajatus, joka jatkuu: ”Tervetuloa viettämään kesää yhdessä!”

Kiitos! Näin teemme! Vähintään joka toinen viikko.

 

Salmela Annmari
Salmela Annmari
Avara katse, iloinen mieli, elämän seurannan avainpaikka vapaaehtoistyo.fi- sekä kotimaanapu.fi-palvelujen tuottajana Kirkkopalvelut ry:n hommissa.