Kirkkoherra kello-kallena?

Olipas kiinnostava uutinen. Yllättävä. Harvoin tarjolla. Kirkkoherraa haastateltiin työajanseurantamallista. Siis mistä?

"Työaikaa voi hallita asiantuntijatyössä – kustannustehokkaasti”, sanoo Meilahden seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus Talouselämässä.  Ronimus on kehittänyt pappien ja kanttorien työajanseurantaan mallin, joka lehden mukaan soveltuisi muuhunkin asiantuntijatyöhön.

”Malli tekee näkyväksi ihmiselle itselleen, työyhteisölle ja yrityksen johdolle sekä esimiestaholle, onko ihmisten työntekemisen panos ajallisesti oikein mitoitettu tehtävänkuvaan nähden”, Roinimus kertoo.

Työaikaa seurataan ja sitä suunnitellaan yleisesti työpaikoilla. Myös kirkossa aihe puhuttaa. Sakastissa on listattu aiheeseen liittyviä "usein kysyttyjä kysymyksiä".

Ronimus puhuu työajanseurannan moduullimallista. Siinä työtehtävät on jaettu noin kahden tunnin paketeiksi. Niitä mahtuu viikkoon 19. Työajaksi tulee noin 38 tuntia. Ylitöistä saa korvauksia.

"Malli paljastaa myös alisuoriutumisen. Meilahden seurakunnassa malli on johtanut työn tehokkuuden ja tuloksellisuuden nousuun. Suunnitelmallisuuden lisääntymisen myötä vähemmässä ajassa on saatu aikaan enemmän ja parempaa", arvioi Ronimus Talouselämässä.

Ai niin, otsikko ei ole kannanotto työajanseurantaan. Kunhan yrittää herättää kiinnostsuta tärkeään aiheeseen.

Olli Seppälä

4 kommenttia

 • Sari Roman-Lagerspetz sanoo:

  Parantunut tuloksellisuus?? Tälläiset käsitteet tuntuvat äkkiseltään ongelmallisilta hengellisessä työssä

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Tällä kertaa olen Sari T-L:n kanssa samaa mieltä. Toisaalta Ronimus on oikeilla jäljillä. Oikeudenmukainen työnjako ei läheskään aina toteudu seurakunnissa. Lisäksi seurakunnat ovat erilaisia. Syynä epätasaiseen työnhakoon voivat tosin olla myös seurakuntalaisten odotukset pappeja ja kanttoreita kohtaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Marko Sjöblom sanoo:

  Siis Sari R-L:n. Kännykkä temppuilee…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kotimaa toimitus
  Kotimaa toimitus

  Blogissa katsellaan ohitsekiitävää maailmaa yksityiskohtien ja yleistyksien kautta. Erityisesti kirkon ja uskontojen asiat ovat luupin alla. Yhteiskuntaa unohtamatta.