Kirkko somessa

Tällä viikolla tätä instagram-tiliä päivittelen minä, Juha Seurakuntapastori. Tässä kuva aamukahvikupistani. Me papit juomme usein aamuisin kahvia, vaikka sitä saa päivän mittaan kyllä usein kitata. heh heh.

 

#kirkko2015 seminaarissa seudun muiden nuorisotyöntekijöiden kanssa. #some on tämän päivän juttu. aito #kohtaaminen on täälläkin tärkeää. #kirkko #some

 

Tässä kuvassa ovat Pirkko ja Unski, seurakuntamme diakoniapiirin vapaaehtoiset. Voi että meillä onkin täällä piirissä niin mukavaa!

 

Tässä kuvaaja siitä, kuinka paljon kirkollisverosta menee lapsi- ja nuorisotyöhön. Kiitos kun olet jäsen!

 

Kyllä tulee tarpeeseen tämä ylimääräinen vapaapäivä! Kiitos #kirkko helatorstain puolustamisesta! #twaarna

 

Tässä kuvia #kekseistä. Olen täällä päivystämässä #Mansikkaharjun koululla. Kohta alkaa välitunti ja oppilaat pääsevät juttelemaan #seurakunnan työntekijän kanssa! #kirkko #kohtaaminen

 


 

Mitä varten kirkko on? Mitä varten sosiaalinen media on? Sanotaan, että kirkon on mentävä sinne, missä ihmiset ovat - eli nettiin. Onko tämä rakentava tapa?

5 kommenttia

 • Matias Roto sanoo:

  Mitenkähän Ylen ohjelmisto ja uutisetkin voitaisiin saada puhumaan järkeä.

  Miten paljon juhannuksen hengellinen luonne näkyi Suomen TV:ssä? Aivan liian vähän.

  Ja täysi typeryys oli panna joku turisti päivittelemään kirkon asemaa Suomessa, kun ei hän päässyt katsomaan juuri niitä paikkoja joita _ h ä n _ halusi koska ne juhlan takia olivat suljettuja.

  Mitenkähän usein Lontoon tai Pariisin TV -ohjelmissa päästetään joku suomalainen päivittelemään että on vaikeata löytää suomalaista saunaa tai suomalaista makkaraa näiden kaupunkien pääkatujen varsilta.

  Olisi aika saada Ylen toimituskunta ymmärtämään mitä merkitsee elää kristityssä maassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • seppo heinola sanoo:

  Juhanuksena on kesäpäivän seisaus ja sen on keskikesän juhla,jonka on luonteeltaan aluperin ei-kristisllinen, mutta ei ole toki ainoa kansan juhlapäivä jonka kristityt ovat yrittäneet kaapata kokonaan itselleen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kristillisessä lähetyksessä juhlien valtaaminen on yksi kaikkein merkittävimpiä evankelioinnin muotoja. Jotta kansa voidaan kansana käännyttää, niin ensiksi on vallattava sen juhlat.

  Tämä on evankeliumin eteenpäin vientiä. Sen välityksellä voidaan kansan suuret joukot saada mukaan. Mutta mikäli juhlien käännyttäminen laiminlyödään niin uskonto jää aina vähmmistöksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matti Hernesaho sanoo:

  Hämmentäviä kommentteja kirjoitukseen nähden, vaikka Kotimaa24:n ollessa kyseessä minkään ei pitäisi yllättää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Matti

  Ajatukseni lähti liikkeelle siitä että olet kirjoitellut juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina.

  Mielestäni sinä otit ansiokkaasti esille sen miten tärkeää on pitää esillä kirkkoa niin että ihmiset pystyvät ymmärtämään kirkon merkityksen mitä monipuolisemmin.

  Tähän kirkon työn ja sanoman esilläpitämiseen liittyi oma kommenttini, ikään kuin jatkoksi merkittävään puheenvuoroosi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matti Hernesaho

  Nuorten aikuisten pastori Turun Mikaelinseurakunnassa ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n puheenjohtaja. Aiemmassa elämässä toimin Ylöjärven kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Ihmissuhdekeskeinen seurakunta ja sen rakentaminen kiinnostaa. Yhteys: etunimi.sukunimi@evl.fi