Kiitos hakemuksestasi!

Kuva1

 

Olet nähnyt paljon vaivaa hakiessasi tehtävää, jossa tarvitaan ketterää viestijää, erilaisten digikanavien taitajaa, hyviä mediasuhteita ja vähintään viiden vuoden työkokemusta.

Haluat työtä, jolla on merkitystä. Motivaatio säteilee hakemuksestasi. Mietit, miten oma osaaminen erottuisi muista niin, että sen huomaisimme – älä huoli – kyllä sen näimme. Hakemuksesi erottui edukseen.

Ja kyllä - meillä on hyvät tiimit ja merkityksellistä työtä Lähetysseurassa. Työmme on pitkäjänteistä ja tuloksellista. Siitä ei aina saa helposti räväytettyjä otsikoita, mutta kehitämme viestintäämme. Työmme on elintärkeää yli sadalle kumppanikirkolle ja järjestölle kolmessakymmenessä maassa.

Ottaisin niin mielelläni sinut töihin: sinulla on valtava määrä toimittajaosaamista vuosikymmenten ajalta. Viimeiset mediatalon yt:t merkitsivät pitkän työsuhteen päättymistä. Pettymystä. Mutta olet sinut sen kanssa ja haluaisit töitä, joissa näkyvät muutkin kuin talousluvut.

Ottaisin sinutkin mielelläni työhön. Olet työskennellyt useissa maissa eri puolilla maailmaa. Olet kielitaitoinen, tunnet laajat verkostot ja järjestöt. Upeaa.

Ja vielä ottaisin sinutkin tiimiin. Tunnet kirkon ja järjestöt erinomaisesti. Olet keitetty monissa viestinnän liemissä ja voisit näyttää, millaista on moderni missio nykypäivän Suomessa. Miten avaamme kirkon ja seurakunnan maahanmuuttajille ja nuorille? Olet taitava ja tuloksellinen sanankäyttäjä.

Mutta olen niin pahoillani, että voimme ottaa vain yhden työntekijän – kehitysyhteistyömäärärahoja kun on leikattu.

Moniin työpaikkoihin on nykyisin tuhansia hakijoita. Lähetysseuran tiedottajantehtävään lähemmäs sata.

Hyvä, että jaksat hakea töitä.  Et ole huoliesi kanssa yksin. Nyt on vaan niin vaikeaa saada töitä.

Työttömyys koskettaa kipeästi myös Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, jossa noin puolet nuorista on työttömiä. Kehitysyhteistyöleikkaukset koskivat myös 220 oman kielen opettajaa Lähetysseuran kumppanimaissa tänä vuonna. Vaikeaa tilannetta on helpotettu käyttämällä enemmän Lasten Pankin varoja, jotta opettajat voivat tehdä työtä vielä hetken.

Lämmin kiitos hakemuksestasi! Olet hyvä työntekijä ja työnhakija.  Valitettavasti vaan joudumme tällä kertaa vain kiittämään hakemuksestasi.

Iiris Kivimäki
viestintäjohtaja
Suomen Lähetysseura

1 kommentti

 • Jouni Parviainen sanoo:

  Iiris! Osui ja upposi. Luvut puhuvat puolestaan. Kiitos, että kerroit tarkkoja lukumääriä.

  Paljonko maksaa yhden oman kielen opettajan palkkaaminen yhden kuukauden ajaksi? Jotta Lasten Pankki voisi käyttää senkin rahan oikeampaan käyttöön. En lupaa, mutta yritän. Oma kieli on ylimääräisen tukemisen arvoinen asia.

  Asioilla on taipumus järjestyä. Niin tälläkin. Ennemmin tai myöhemmin. Nyt toivon ja rukoilen, että ennemmin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Missioblogi

  Missioblogi on moniääninen blogi, josta voit lukea kuulumisia kirkosta ja lähetystyöstä eri puolilta maailmaa. Sen kirjoittajat ovat Suomen Lähetysseuran tai sen yhteistyökumppanien työntekijöitä, jotka tuovat terveisiä etelän kasvavista kirkoista, ilonaiheista, ongelmista ja teologisesta keskustelusta sekä uskon, toivon ja rakkauden työstä kehittyvissä maissa. Tuoreimman Missioblogin on kirjoittanut Lähetysseuran Kirkko ja teologia ohjelma-asiantuntija Tuomas Meurman.