Ketä puun latvassa laulava mummo loukkaa ja miksi?

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa, todistaa 72-vuotias keskisuomalaismummo, joka on ikänsä kiipeillyt puissa. Ikuna ei ole ensimmäistäkään olyckaa sattunut. Paitsi viime vappuna, kun innostui keskisuomalaisten kotiseutulaulua laulamaan korkealla kuusessa. Vapaudenkaihoinen mummo ilmiantoi sijaintinsa sivullisille luikauttamalla koulitulla sopraanollaan mm. näin:

Syntymäpaikka kun on sydän Suomen /

siis sitä suottako kiittelisin?              

Täällähän aukeni ens' elon huomen, /

tänne ma toivon hautanikin.”

Mummolla itsellään ei ollut silloinkaan mitään hätää, mutta sivullisilla oli: Mitä ihmettä tuo vanha nainen tuolla 20 metriä korkeassa kuusessa tekee? Laulaako se kännipäissään? Mitä se haudasta joikaa? Aikooko se hypätä? Eikähän sillä ole minkään valtakunnan lupaa sinne puuhun jäädä kuolemaa tekemään. Poliisit on saatava äkkipikakiireesti paikalle rauhoittamaan uhkaava vaaratilanne!

Rakastettava laulaja joutui kantamaan sosiaalista häpeää virkavallan edessä. Tai tarkemmin ilmaistuna yläpuolella.  Ei kai nyt kilttien mummojen kuulu enää puissa kiipeillä. Pitäisi sitä sentään osata enemmän kunnioittaa vanhuutta. Vai onko se tullut lapseksi jälleen? Eikö sitä turvaverkkoa jo kohta ala kuulua puun alle…?

Eläkkeellä oleva kiipeilijä-diakonissa Oili Forsman ei kuitenkaan ole mikään turha täti. Hänellä itsellään on 9 lasta, Lastenlapsia on siunaantunut tähän mennessä 52. Taitaa tässä olla kyseessä jonkinlainen lest… siis uskovainen nainen?

Tämä supermummo ei tyydy vain puittenlatvalaulantaan. Ei, hän pelaa sählyä, ui Päijänteessä, olipa kylmä tai vaikkapa vari. Kotona hän seisoo käsillään, tekee spagaatteja ja roikkuu pää alaspäin renkaissa. Eikös eläkeläisilläkin voisi olla omat yksilövoimistelukisat ikäryhmittäin?

Forsman oli töissä vanhusten hoivakodeissa kääntelemässä huonokuntoisia vuodepotilaita ja ohjaamassa näitten jumppahetkiä. Sanotaan, että puu kun kaatuu, niin siihen se maatuu. Forsmanin mukaan näin ei saa olla meidän ihmisten elämässä. Sillä liike on lääke.

Kun Rousseau aikoinaan kehotti ihmisiä palaamaan takaisin luontoon, niin OF kutsuu meitä kapuamaan takaisin puuhun.

Oli miten oli. Joka tapauksessa hyvää äitienpäivää sinne Muurameen! Toivottaa Ruttopuiston rovasti.

* * * * * * * * * *

Keskisuomalaisen ratkiriemukkaan artikkelin voit lukea tästä:

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/mummo-puussa/1812564

 

 

 

6 kommenttia

 • Elias Tanni sanoo:

  Jospa ihmisen laskeutuminen puusta oli naapurin vakaumuksellisen kreationistin mielestä syntinen kannanotto evoluution puolesta ja hälytti siksi poliisit paikalle pidättämään epäillyn uskonrauhan rikkojan? 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Risto Korhonen sanoo:

  Niinpä. Tuli mieleen Juicen biisi Lentää.

  http://goo.gl/630Kvf

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Kiitos riemastuttavasta jutusta! Ihailtava rouva! Suorastaan rohkaiseva ikääntyville naisihmisille ja miksei miehillekin!

  Eikös tämä meidän tarkan euron Sailaskin joskus maininnut, että ei kaikenlaisia kuntosaleja ainakaan yhteiskunnan varoilla tarvita, kiivetkää vaikka puuhun kunnon ylläpitämiseksi, hih!

  Toisaalta ymmärrän ympäristön hermostumisen. Olisihan kyseessä voinut olla joku henkilö, jolta pallo hieman hukassa niin sanoakseni ja asiaan haluttiin puuttua.

  Lehtijutun jälkeen uskoisin ja ainakin toivon, että OF saa jatkossa kiipeillä ja laulaa rauhassa omaksi ilokseen ja miksei muidenkin. 72 v. ja no problems mitä siihen paljon puhuttuun elämänlaatuun tulee…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Tässä kiipeilijä-mummon laulunäyte, biisi tosin on väärä, mutta siitä viis…

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288686625505.html

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru
  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (66 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121