Kehittyykö ihminen paremmaksi

Kaikki me tiedämme, että ihmisen Raamatussa kuvailema Jumala ei voi olla kaikkivaltias ja hyvä koska Hän sallii pahan. En kuitenkaan väitä, ettei voisi olla meille vielä täysin tuntematonta jumalaa joka olisi kaikkivaltias ja hyvä.

Tämä johtaa siihen päätelmään, että ne asiat, jotka meidän mielestämme ovat pahoja, eivät sitä tämän tuntemattoman jumalan kannalta katsottuna ole pahoja. Nimittäin... mistä me tietäisimme mikä on hyvää ellei pahaa olisi. Niin... voi aivan hyvin olla, että me vähitellen pystymme parempaan tietäessämme mikä on pahaa.

119 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Kosti Vasumäki kuinka kasteen ”armoliiton” voi rikkoa?

  Entä jos ei ymmärrä Jumalan tahtoa vaan kuuntelee ihmisten oppeja ja tekee niiden mukaan vastoin Jumalan tahtoa?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Jumalan tahto on ilmoitettu 10:ssä käskyssä. Sitä peiliä katsomalla olemme kaikki syyllisiä jos ei teoissa niin ajatuksissa ”.Älä himoitse”! Joka lain täyttää, on niistä elävä. Vaan ei taida onnistua muille kuin Kristukselle, joka on lain täyttänyt. Uskossa Häneen tulemme vanhurskaiksi, joka kaikille kasteessa lahjaksi annetaan. Kasteeseen kuuluu myös opetus Jumalan sanasta. Jos Jumalan sanasta luovutaan, takaisin paluu tapahtuu yksin uskoon ei lain tekoihin. Tätä lain opetusta on maailma täynnä, jotka ovat ihmisoppeja, mitä tulee siihen vanhurskauteen (favor), joka yksin uskolla omistetaan ja lahjaksi saadaan armosta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kosti Vasumäki mitä tarkoittaa ”rakkauson lain loppu”?

   Varsinkin kun Jumala vuodattaa rakkautensa uskovan sydämeen Pyhän Hengen kautta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Tuo ”rakkaus on lain loppu” taitaa tosin viitata Kristukseen. ”Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.” (Room.10:4)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit