Kaste !
Kasteen merkitys on rehellisesti ja realistisesti jopa Raamatunkin tulkinnan mukaan liittyminen uskonnolliseen yhteisöön. EI todellakaan mitään muuta.
Kaste kirkon opin mukaan perustunee käsitykseen ihmisen syntymisestä perisynti olemuksessaan. Helvettiin menon estämiseksi keksittiin kaste, joka on täysin pappien määrättävissä.Jos pappi antaa niin silloin kirkon opin jumala pyhä henki antaa uuden ruumiin poislähdön jälkeen taivaan ikuiseen paratiisiin. Jos pappi ei anna kastetta niin silloin helvetti odottaa. Jumala pyhä henki on pappien määräysvallassa.
Kaste on myös esimerkki kirkon vallanhalusta meitä ihmisiä kohtaan.Se pyritään antamaan heti syntymän jälkeen joka merkitsee että kirkon ihmisarvostus käsitys on nolla , negatiivinen. Kaste on ok jos ihminen täysi-ikäisenä haluaa liittyä kirkon jäseneksi.
Jos ihminen elämänsä loppusuoralla haluaa kasteen saadakseen, päästäkseen, kirkon opin ikuiseen taivaaseen, niin saako hän, jos ei halua liittyä kirkon jäseneksi ?
19 kommenttia
Ja sitten kertauksena, mitä kaste oikeasti merkitsee. Piispa Olaus Svebilius opettaa Katekismuksessaan:
1.Oletkos kristitty? Vastaus:
Olen.
2. Minkätähden sinua kristityksi kutsutaan? Vastaus:
Sentähden, että minä olen kastettu nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen ja olen kasteessa päälleni pukenut Kristuksen, jonka minä uskon ja tunnustan Vapahtajakseni ja autuaaksi tekijäkseni [pelastajakseni].
Katsoin kerran telkkarista Katoliset ristiäiset, tai kastajaiset, olisko ollut Monakon pikkuperillisten, Vanhempien piti sitoutua kasvattamaan lapsensa Kristilliseen uskoon, pappi selvästi esitti tällaisen vaatimuksen. Ja vanhemmat sanoivat Kyllä.
Josta voimme tehdä sen johtopäätöksen, että ilman kasvatusta lapsi ei pue Kristusta yllensä. Se tulee vasta aivopesun kautta.
Lisäksi, lapsi saa kasteessa oman nimen, on omassa nimessään, en tiedä yhtään Kristus nimistä lasta olevan, tai Kristuksen poika nimistä. Lapsi tulee käyttämään omaa nimeään ja isänsä nimeä, se on sukunimi. Roomalaisajalla tytön etunikin tuli suvun nimestä, oli se sitten Julia, tai Glaudia.
Tyttölapsi joutuu vaihtamaan sukunimeä, kun avioituu, hän on ensin Isän nimessä ja avioiduttuaan jonkun toisen isän Pojan nimessä. Tästä pojasta hän tosin tekee myös Isän, kun synnyttää hänelle lapsia. Tyttö elää siis Isän ja Pojan nimessä.
Ilman naisia ei synny yhtään poikaa, eikä pojasta tule Isää ilman naista, joka tekee hänestä isän. Tyttölapsia ja heidän syntymäänsä on pidetty jopa onnettomuutena, ja joskus jopa surmattu siksi, että he syövät poikien leivän, ovat kuluksi, ja hyödytömiä, kun kuitenkin menevät toiseen sukuun, toiseen nimeen. Heistä ei näin ollen katsottu olevan mitään hyötyä omalle suvulle, omalle nimelle.
Roomalaiset usein avioituivat sisartensa, tai sukulaisnaisten kanssa, varsinkin jos olivat rikkaita, näin omaisuus pysyi suvun sisällä, eikä myötäjäisten kautta livennyt toiseen sukuun. Ja syntyvät lapset pysyivät myös suvun nimessä, eivätkä syntyneet toisen suvun hyödyksi.
Mitä me teemme tälle Isän ja Pojan nimessä olemiselle, emmehän me sille mitään voi. Pettääkö tyttö isänsä, kun ottaa toisen nimen, eli avioituu. Hautakivestä sitten löytyy sanat, ’ omaa sukua se ja se.’ Palaako hän tässä vaiheessa Isän luokse ?
Raamatun sana kasteesta on selkeä:
Kaste pelastaa. 1. Piet. 3:21
Tässä llinkissä on esitetty vähän epäilyksiä koko Pietarin kirjeestä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ensimm%C3%A4inen_Pietarin_kirje
On kasteessa siunaus pyhä, kun Herramme lahjoittaa sen. Hän kansansa turvaksi yhä tuo armonsa rikkauden.
Reino,
kärkevyydestään huolimatta kirjoituksesi on totuudenmukainen.
Mitä kasteeseen tulee, niin:
Kaste ei pelasta juuri syntynyttä, koska hän on jo pelastettujen joukossa, vt. Lk. 18:
16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta.
Kaste ei myöskään pelasta kuoleman lähestyessä!
Kummatkin Raamatun mukaan!
Ilmoita asiaton kommentti