Kaste.
Ajattelin että olisi vaikka muutama sana kasteesta paikallaan.
Kaste antaa kirkon opin mukaan ns. pelastuksen ihmiselle. Siis täältä poislähdön jälkeen uuden ruumiin muodossa taivaan paratiisissa, jonka ruumiin antaa jumala Pyhä Henki. Tämä kylläkin edellyttää kirkollisveron maksamista elämänsä aikana. Siis veron ei jäsenmaksun, yksi esimerkki kirkon toiminnasta. Kaste annetaan ihmiselle kun hän on vielä täysin kykenemätön ottamaan vastuun elämästään. Antaa realistisen kuvan Raamatun rakentajien mentaliteetista saada kaikki ihmiset valtansa alle. Valitettavasti tämä mentaliteetti on jatkuvasti vallalla kirkon toiminnassa.
Kaste voi luonnollisesti olla kirkon toiminnassa kun se tapahtuu kastetun suostumuksella.Jos se otetaan juuri syntyneellä lapsella niin se ei saa velvoittaa kastettua mihinkään. Se voi esim. olla vahvistus meidän jokaisen ihmisen syntyessä saamassamme lähimmäisen rakkauden mentaliteetille, jossa on Jumala hengessä mukana.
Ps. Esimerkki kirkon opista. Jos esim. mies on ollut naimisissa kaksi-kolme kertaa niin hänellä os siellä taivaan paratiisissa todella " haareni " rakastettavanaan.
32 kommenttia
Pekka. En lukihäiriösenä saa selvää siitä, mitä haluat sanoa. En kykene lukemaan tekstiäsi.
Kaste ja usko kuuluvat yhteen, ei ole toista ilman toista. Kaste ja usko ovat Kristitylle pelastukseksi. Kristinusko on ylösnousemus uskoa. Nyt toivossa, kerran näkemisessä.
Jota kasteen symbolifunktio aukeasi koko historiassaan ja syvyydessään kannattaisi tutkia essealaisten mikve-altaiden kokoja käyttö ja veden merkitys äidin kohdussa ja kertomus Jeremiaan tyttären raskaaksitulosta isänsä kylpyvedestä.
Tässä yhteydessä jokainen voisi ajatella mikä on yhteiskunnan lakien tarkoitus ihmisten tietämättömyyden hyväksiläyttämisessä taloudellisissa kuvioissa. Talouselämässä tätä kutsutaan pyramidi huijaukseksi.
Totean tässä uudestaan että kaste on kirkon oppia mutta siihen eisaa sisltyä mitään sitoumuksia. Toimenpide pitää kastettavan itsensä hyväksyä.
Mikä pelastaa vääristä uskomuksista? Tietysti se, että ei usko niihin, ryhtyy järkeväksi. Ikuisesta Helvetistä pelastuu samalla tavalla, ei usko niin julmaan jumalaan, joka heittää tulijärveen. Vaikka periaatteessa sillä, mihin kuolleen heittää, ei ole mitään merkitystä, ei se enää tunne mitään. Pelotteena Helvetti on menettänyt merkityksensä.
SAHAMA ”Pelastus edellyttää kastetta jonkin, siis myös esim. ns. vapaiden suuntien, kristillisen seurakunnan jäseneksi.”
Ei edellytä, koska uhka, josta pitäisi pelastua on teidän itse keksimä täysin epätosi eli käytänössä täysin mahdoton olotila, aivan samoin kuin myös universaali Kristuksen kirkko, sellaista tarinaa ei löydy edes Raamatusta, vaan sanonta, Jumala ei asua käsillä tehdyissä rakennuksissa.
KOhtu ei myöskään ole perkeleen valtakunta, josta kasteessa siirrytään jumalan valtakuntaan, eikä luonnollinen lisääntyminen johda perisyntiin, perinteiset synnit opitaan vasta aivopesun kautta ja ympäristön vaikutuksesta.
Aiemmin pärjäsimme hyvin päänimellämme mitä haasteet kruunun verotuksessa, ja isojako myöhemmin kirkastivat.
Vanhimmat sukunimeen tunnistautumiset lienevät jo 1200.aa luvulta. Toki 1500.aa ja 1600.aa luku olivat nimemme asiassa kulta·aikaa Turun päästä alkaen jolloin numero ja kirjainyhdistelmää ei huomattu ottaa käyttöön. Toki tällöin sukunimien käyttöönotto oli asiaa vaikka numeroviitteittä olisi huomattu käyttää.
Tänä päivänä pärjättäisiin hyvin lapsen vanhempien antamalla päänimellä mihin valtio ystävällisesti antaa numeron ja kirjaimen.
Mutta sitten edellä esittämääni seurakuntakummius asiaan.
Nythän lapsen kristilliseen kasvatukseen luvataan lupauksien tahtomisessa yhtä ja toista.
Voitaisiin myös ajatella seurakunnan olevan mukana lapsen seurakuntakummiuden vahvistamisessa annetulla siunauksella muiden kummien ohella.
Yhteys jatkuisi, ja kahdentoista kolmentoista iän saavuttaminen tarkoittaisi nykyistä rippikoulua, ja toivottavaa lapsen kastamista. Tällöin nimikirjaan voitaisiin lisätä vielä yksi nimi yhteisesti hyvänä asiana katsottuna.
Edellä kirjoitettu on haasteellinen kulma, mutta miten muuten kirkko terävöittää opetusta ja hengellistä tiennäyttöä kuin tahtomalla avata uutta.
Nyt papin tarvitsee seurakuntalaisen kysymyksiin vastata kasteen Armolupauksilla, ja kuoleman kohdatessa, Kasteen Armolupauksilla ja Iänaikaisen Toivon mahdollisuuden hyväksymisellä, ja siihen turvautumisella.
Teologian Maistereilta edellinen ei ole paljon vaadittu.
Reino, Pekka. Erikoista on lukea tuollaisia juttuja ja joutuu toteamaan ettei noissa kirjoituksissa ole mitään järkeä. Raamattu ei ole ollut tärkeä, kun tuollaista soopaa kirjoitatte. Ihmiskuntana elämme lopunajassa ja meiltä odotetaan oikeaa tietoa Jeesuksen opetuksista ja taivasasioista yleensä.
Jeesuksen tuoma lupaus pelastuksesta ja iankaikkisesta elämästä pitäisi olla tärkein asia, josta meidän pitäisi olla kiinnostuneet. Kannattaa lukea Joh.3:16, ja seuraavat jakeet Matt.16: 16–18. 1Pietari 3: 19–22. ajatuksella.
Liittyykö teidän mielestänne nuo kirjoitukset jotenkin otsikkoon, KASTE ??
Reino. Raamatun Sana kestää kaiken arvostelun. Muistatko kun Jeesus väitteli kirjanoppineiden kanssa mikä on oikein ja mikä on väärin. Me ihmiset olemme väärässä. Lukuisat kristityt ( ylipistotasoiset) ovat tutkineet Raamattua ja todenneet Raamatun uskottavaksi, joka kestää kaiken arvostelun.
Tässä on useita väärinkäsityksiä. Pelastus edellyttää kastetta jonkin, siis myös esim. ns. vapaiden suuntien, kristillisen seurakunnan jäseneksi. Kysymys ei siis ole veronmaksusta, vaan jäsenyydestä universaalissa Kristuksen Kirkossa, joka kattaa kaikki kolmiyhteiseen Jumalaan uskovat tunnustuskunnat. Kaste on välttämätön, mutta ei riittävä edellytys pelastukselle. Toinen yhtä välttämätön, mutta ei myöskään yksinään riittävä, edellytys on usko, jonka Jumala lahjoittaa. Myös lapsen usko on pelastavaa uskoa, antaahan Jeesus juuri lapsen uskon aikuisillekin esikuvaksi. Jeesus myös opettaa hyvin selkeästi, että tulevan maailman elämässä ei ole avioliittoja. Kristilliset kirkot eivät siis opeta mitään ”taivaallista haaremia”.
Ilmoita asiaton kommentti