Kansalaisaloitteista.

Suurissa ja vaikuttavissa asioissa tuntuu mielestäni Kansalaisaloitteen kannatusmäärä pieneltä. N-liitosta olen hyväksynyt yhden periaatteen ja se on vastaan äänestäminen. Kansalaisaloitteissa pitäisi olla mahdollisuus vastustaa, niin kansan mielipide tulisi paremmin huomioiduksi.  Nykyinen menetelmä antaa osin ainakin väärää kuvaa kansan mielipiteistä eri asioihin, koska se vastaehdotuksen tekeminen kuitenkin vaatii vaivannäköä ja useasti mieluummin vaikenee. Tietenkin sanotaan, että kansanedustajat sitten kuitenkin asian ratkaisevat ja heillä on siihen harkintakyky. Aloitteeseen pitää reagoida tunne ja myös järkitasolla. Nykyinen systeemi antaa signaalin kansan tahdosta ja harva edustaja haluaa toimia piittaamatta kansan tahdosta, koska vaaleissa taas veri punnitaan. Sanoisin, että avioliitto- ja identiteettiasiat ovat sen kaltaisia samoin koulujen opetusohjelmat.

27 kommenttia

 • Jorma Hentilä sanoo:

  Eduskunnan sivujen mukaan 64 kansalaisaloitetta on edennyt eduskunnan käsiteltäväksi. Niistä 23 aloitetta on edelleen käsittelyssä, ja joko sellaisenaan tai muutettuna on hyväksytty 5. Eduskunta on siis hylännyt 36 kansalaisaloitetta.

  Eduskunta on hyväksynyt avioliittolain muuttamisen niin, että samaa sukupyuolta olevat voivat solmia avioliiton, tyttöjen sukuelinten silpomisen kiellon, äityislain muutoksen, joka parantaa naisparien asemaa, psykoterapiakoulutuksen saattamisen maksuttomaksi ja vesihuollon yksityistämisen estämisen.

  Tässä tosiasiallinen tilanne.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.... Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. @laurillahtinen

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit