Kamerunin kirkolliskokous

Kamerunin evankelis-luterilaisen kirkon 29. kirkolliskokous pidettiin Bertouassa 6.-10.5.2015.

Kamerunissa päättäjiä on enemmän kuin Suomen vastaavassa.

Bertouan kokouksen osallistui noin 2000 edustajaa.

Kokouksen puheenjohtajana toimi piispa teologian tohtori Ruben NGOZO.

Kirkon pääsihteeriksi valittiin HAMIDOU DJOULDE.

Kuusi uutta pappia vihittiin kokouksen aikana.

Kamerunin kirkko perustettiin 1923. Se kasvaa nopeasti. Tässä muutama esimerkki.

Kun SLEY aloitti työnsä huhtikuussa 1990 niin kirkossa oli paljon alle 100.000 jäsentä. Nyt kirkossa on noin 350.000 jäsentä.

Vuosituhannen vaihteessa kirkolla oli alle 100 pappia. Vuoden 2004 pappeinkokouksen aikana heitä oli jo 104, vuonna 2006 pitämämme kurssin aikana jo 156 pappia ja SLEYn työn päättyessä vuonna 2007 kirkolla oli jo 177 pappia käytössään. Pappien määrä on koko ajan kasvanut, kuten tämänkin kirkolliskokouksen aikana.

SLEY:n aloittaessa lähetystyönsä kirkko oli kahden syrjäisen maakunnan kirkko. SLEY:n lopettaessa työnsä seurakuntia oli jo yhdeksässä maan kymmenestä maakunnasta.

Esimerkkinä kasvusta vaimoni prinsessa Coletten ura pyhäkoulunopettajana. Kun hän muutti kotiseudultaan pääkaupunkiin Yaoundeen, niin hän aloitti Kamerunin eteläosan ainoan luterilaisen seurakunnan pyhäkoulunopettana. Kun kirkon työ kasvoi, perustettiin Eteläinen rovastikunta ja hänestä tuli rovastikunnan pyhäkouluvastaava. Kun kirkon työ eteni edelleen niin syntyi Etelän hiippakunta ja hänestä tuli hiippakunnan pyhäkouluvastaava. Kaikki tämä tapahtui noin kymmenessä vuodessa, kun SLEY teki työtä maan eteläosien suurissa kaupungeissa.

Kirjoittaja

Matias Roto

Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit