Kaksoisviestintää, soutamista ja huopaamista, vai yksittäinen ylilyönti?

Hoitokokoukset on ihan SRK:n toimesta todettu julkisesti harhaoppisiksi, joissa esiintyi väärinkäytöksiä. Nyt Jämsässä tuo julistus vesitettiin yhdessä puheessa. Poimin seuraavan kirjoituksen Mopin palstalta:

Kaleva 30.6.2013:

"SRK myöntää ja pahoittelee väärinkäytöksiä hoitokokouksissa, eikä liike hyväksy henkistä tai hengellistä väkivaltaa"

Saarna Jämsässä 20.7.2013:
70-luvun loppuvaiheilla, jolloin Jumala korjasi ja hoiti valtakuntaansa ja valtakunnan keskellä paljon keskustelutti asioista. Muistan niin aikoina, kun meidän nuorten elämässä tällainen maailman rakkaus, synnin luvallisuus, maailmallinen musiikki, alkoholi, perheitten keskellä säännöstely, lasten säännöstely, syntymän säännöstely ja elokuvat jne. ...

... Mutta kun Jla sai henkensä kautta vaikuttaa sen, että näistä kysymyksistä, näistä asioista puhuttiin asioitten oikeilla nimillä...

... Silloin keskusteltiin ja puhuttiin niistä kipeistäkin kysymyksistä. Kun sitten myöhemmin katselemme sitä tilannetta, Jumala sai puimatannertansa puhdistaa ja sai hoitaa. Mikä vaikutus sillä oli? Osa niihin pahentui, niihin keskusteluihin. Osalle ne keskustelut eivät olleet mieleisiä, siellä sellaisia asioista käsiteltiin, jotka kävivät ihmiselle hyvin sydämien lävitse, ja he loukkaantuivat ja he pahenivat. Toki inhimillisyyksiä niissäkin tilanteissa oli.
Mutta, mikä oli se pääsävel, tai päävirta tai se väre, mitä haluan nyt muistella, oli tämä, että kun saatiin kokea, että Jumala on näin hoitanut, syntyi sydämille rakkaus toinen toisiansa kohtaan. Syntyi rakkaus siihen, että tahdottiin lähteä Jumalan valtakunnan työtä yhdessä rintamassa tekemään, niin vanhat nuorten kanssa ja vanhat nuorten kanssa....
...Mikä merkitys sillä oli?
... Kansalla oli yhteinen mieli, sydän työtä tehdä. Jumala siunasi sen työn, Jumala sai varjella ja hoitaa lapsiamme ja nuoriamme, niin että saavat olla uskomassa ja Jumalan lapsena. Ei se ollut ihmistyö...

Linkki kirjoitukseen: http://p2.foorumi.info/keskusteluavanhoillislestadiolaisuudesta/viewtopic.php?t=3417

 

Myös liikkeen ehkäiskiellosta on tänä kesänä usean puhujan suusta tullut päivitys.

 

Suviseuroissa perjantaina P.V: http://www2.suviseurat.fi/2013/fi/seuraohjelma/perjantai/

Suviseuroissa lauantaina: R.W: http://www2.suviseurat.fi/2013/fi/seuraohjelma/lauantai/

Reisjärvellä opistoseuroissa E.S: http://www.opistoseurat.net/

Jämsässä opistoseuroissa J.V: http://www.jamsanopisto.fi/opistoseurat/

 

Viimesimmän linkin takaa löytyy myös hoitokokous"päivitys".

Missään näissä saarnoissa, joissa puhuttiin perhesuunnittelun vastaisuudesta, ei tehty lievennystä vanhemmille, joilla on terveydellisiä ja mielenterveydellisiä ongelmia ottaa kaikki lapset vastaan. Ei missään. Kuitenkin juuri nämä saarnat ovat niitä, joidenka avulla tavoitetaan paljon kuulijoita ympäri maailmaa jopa.

En usko koko lievennykseen.

8 kommenttia

 • Pentti Alin sanoo:

  En mäkään usko että mikään on pohjimmiltaan muuttunut. Silmänlumetta ja politikointia kaikki. Hänninen mokasi kerran puhumalla sivu suun mutta eiköhän sekin unohdu pian. Samaa lakihenkistä ****** toi sanoma on ollut 60-luvun maallikkovallankaappauksesta lähtien. Ellei kauemminkin. Oikeastaan olisi saanut Laestadiuskin jäädä sinne Ruotsiin keräilemään kukkia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Päivän naurut tuosta Pentin viimeisestä lauseesta Kiitos Pentti!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Hannu Kiuru sanoo:

  Näinköhän joskus saamme lukea lööpin: ”VL-LIIKE VAIHTOI LAESTADIUKSEN LUTHERIIN!”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pentti Alin sanoo:

  Mut sen nyt sanon Vuokko sulle et jos vl-liike aiheuttaa sulle ”hengellistä väkivaltaa” ni ei varmaan kannata kiusata itteensä kuuntelemalla saarnoja. Päästä irti. Maailma odottaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vuokko Ilola sanoo:

  Pentti. Olen kirjoittamassa Aila Ruohon kanssa kirjaa vl-perhe-elämästä, tarviin siihen uusimmat päivitykset mm. ehkäisykiellosta. Niitä on tullut nyt ihan kiitettävästi

  Jos haluat, tai jos kuka tahansa muukin haluaa, tulla INFORMANTIKSI tulevaan kirjaan, niin aiheesta enempi seuraavan linkin takana:

  http://www.arotron.fi/julkaisut/tulevat-projektit

  Halutessasi voit siis vaikuttaa kirjan sisältöön. Meillä on valmiit haastattelukysymykset, jos olet kiinnostunut, ota yhteytttä Ailaan. Itse en tiedä, enkä haluakkaan tietää, informanttien oikeita nimiä. Kirjassa esiinnytään tietty nimimerkeillä. Vain Aila tietää oikeat henkilöllisyydet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pertti Niukkanen sanoo:

  Älkäähän nyt sentään, siskot ja veljet!

  Minulle riittäisi, jos saisimme lukea lööpin: VL-LIIKE VAIHTOI SRK:N LAESTADIUKSEEN!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pertti Niukkanen sanoo:

  Noita saarnoja kuunnellessa alkoi päässäni vastustamattomasti soida Timo Rautiaisen Hyvä ihminen:

  Valta on kasvava humala, Niin kolmen kyynärän jumala Syntyy hänessä voimasta sen, Jos uskoo niin Ja usko pitää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pentti Alin sanoo:

  Monille varmaan riittäsi lööppi: VL-LIIKE VAIHTOI KOKO SRK:N JOHDON! UUSISTA JÄSENISTÄ JOPA PUOLET NAISIA!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit