Jumalanpilkkalaki kumoon, kansalaisaloite

Jumalanpilkkalain kumoamisesta on tehty kansalaisaloite. Taustalla käytännössä vapaa-ajattelijoita, muodollisesti minä ja Kaj Torrkulla.

Aloitteessa on mm. seuraava perustelu:

Kolmanneksi on vaikea puuttua joissakin valtiossa erityisesti kristittyihin kohdistuviin jumalanpilkkasyytöksiin, jos oman maamme laissa on vastaava jäänne.

Kun tällä palstalla mm. Open Doors -järjestö pitää omaa blogiaan, kuulisin mielelläni kommentteja tähän.

Aloitteen voi allekirjoittaa osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/4429

185 kommenttia

 • Mikko Suni sanoo:

  Tässä meille kaikille vähän viilennystä…

  Hyvää ja siunattua viikonloppua niin uskovalle kuin uskomattomallekin! Jumala rakastaa sinua!

  https://www.youtube.com/watch?v=riVZif0zt2Y

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Kaikki kommentit tuli luettua… Yksi asia jäi päällimmäiseksi.

  Uskonto ja usko ovat eri asioita. Uskon yksi merkitys tarkoittaa luottamusta johonkin. Uskonto on ihmisten tapa käsitellä asioita uskostaan käsin. Näitä ei pitäisi sekottaa. Jokainen ihminen siis uskoo johonkin, mutta ei välttämättä kuulu ja liity mihinkään uskontokuntaan.

  Kristityn ja ateistin erona ei ole uskonto vaan usko. Kristitty luottaa Jumalaan kaikilla teillään, vaikka Jumalaa ei voi konkreettisesti nähdä, kuin teoissaan. (Näin siis Kristitty uskoo) Ateisti taas luottaa (uskoo) itseensä ja ihmiseen ja siihen, ettei mitään korkeampaa ole. Empiirinen tieto on ainoa mihin ateisti pohjaa maailman käsitystään.

  Kristitty luottaa myös empiiriseen tietoon, mutta ei ohi sen mitä on kirjoitettu, koska hänellä on luja luottamus Luojaan, joka on kaiken alkaja ja täyttäjä.

  Ilmoita asiaton kommentti